Näköalapaikka kotikulmien Ässään

Näköalapaikka kotikulmien Ässään

Eeva Multisillalla on reilun kymmenen vuoden kokemus Eekoon luottamustehtävistä.
– Suosittelen ehdottomasti asettumaan ehdolle edustajiston vaalissa, hän kannustaa.

Liikunnan ja terveystiedon opettaja Eeva Multisilta valittiin Eekoon edustajistoon ensimmäisen kerran vuonna 2010. Vaalimenestys jatkui kaksissa seuraavissa vaaleissa.

– Edustajisto tarjoaa todellisen näköalapaikan. Sen jäsenenä pääsee näkemään kauppaa ja palvelualaa sisältä päin. Silmät avautuvat ymmärtämään laajemmin liiketoimintaan vaikuttavia muutosvoimia ja sitä, miksi osuuskaupassa tehdään asioita tietyllä tavalla ja miten yksi asia vaikuttaa toiseen.

Edustajistossa pääsee paitsi oppimaan uusia asioita, myös vaikuttamaan omien kotikulmien asioihin.

– Kokouksissa ja tapaamisissa edustajiston jäsenten terveisiä ja toiveita kuunnellaan ja niihin myös reagoidaan, Eeva tietää.

Hallintotyöskentely antaa myös mahdollisuuden verkostoitumiseen ryhmässä, jossa ihmiset ja heidän elämäntilanteensa ovat hyvin erilaisia.

– Edustajisto toimii parhaimmillaan silloin, kun se on kuin Eekoon jäsenistö pienoiskoossa. Eli joukossa pitää olla eri-ikäisiä ihmisiä, maalla ja kaupungissa asuvia, lapsiperhearkea ja ruuhkavuosia eläviä, eläkeläisiä ja nuoria, tosin heitä saisi mukana olla enemmänkin tuomassa omaa näkökulmaansa palvelujen kehittämiseen, viisihenkisen uusioperheen äiti toivoo.

Jos intoa ja kiinnostusta riittää, edustajisto voi olla väylä ponnistaa eteenpäin osuuskaupan vaativampiin, enemmän aikaa ja perehtymistä edellyttäviin luottamustehtäviin.

– Näinhän minulle itselleni on käynyt. Viimeiset kolme vuotta olen kuulunut Eekoon hallintoneuvostoon, ja saanut myös valmennusta hallintotyöskentelyyn.

 

Eeva arvostaa Eekoon vaalimia arvoja ja tapaa toimia koko Etelä-Karjalan hyväksi. Esimerkiksi ekologisesti kestävää kehitystä tukevien investointien osalta osuuskauppa on omalla alueellaan selkeä suunnannäyttäjä.

– On todella mielenkiintoista päästä perehtymään sellaisiinkin asioihin, jotka eivät suoraan näy kaupassa, ravintolassa tai liikennemyymälässä käyvälle asiakkaalle. Moni ei esimerkiksi tiedä, että EeKoo on merkittävä aurinkoenergian tuottaja, koska paneelit ovat toimipaikkojen katoilla pois ihmisten silmistä.

Eevalle on tärkeää sekin, että Eekoo on iso ja hyvä työnantaja.

– Osuuskaupassa pidetään todella hyvää huolta henkilöstön hyvinvoinnista ja jaksamisesta, vahvistetaan erilaisilla koulutuksilla työntekijöiden osaamista ja mahdollistetaan elinikäinen oppiminen työtehtäviä kierrättämällä. Harvalla yrityksellä on mahdollisuuksia tällaiseen.