Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatisesta kauppaneuvos

11.06.2020

Tasavallan presidentti on 11.6.2020 myöntänyt kauppaneuvoksen nimen ja arvon Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtajalle, kauppatieteiden kandidaatti Mervi Sillanpää-Jaatiselle.

Toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen on vähittäiskaupan ja ravintolatoimialan pitkäaikainen ammattilainen ja liikkeenjohtaja. Sillanpää-Jaatinen on toiminut kahden eri osuuskaupan, sekä Pirkanmaan että Etelä-Karjalan Osuuskaupan johtotehtävissä yhtäjaksoisesti 32 vuoden ajan.

Mervi Sillanpää-Jaatinen aloitti uransa S-ryhmässä ravintolapäällikkönä Tampereella. Tehtäviin ovat sittemmin kuuluneet kenttäpäällikön, ravintolatoimialajohtajan ja Prismajohtajan tehtävät. Sillanpää-Jaatinen toimi myös Prisma- ja Kodin Terra-ketjujen johtajana ja liikepaikkojen kehitysjohtajana Pirkanmaan Osuuskaupassa. Vuonna 2014 Sillanpää-Jaatinen aloitti Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtajana.

Mervi Sillanpää-Jaatinen toimii myös lukuisissa luottamustehtävissä, mm. Etelä-Karjalan Osuuskaupan hallituksen puheenjohtajana, Etelä-Karjalan kauppakamarin hallituksen puheenjohtajana ja vuoteen 2020 asti Saimaan ammattikorkeakoulun hallituksen jäsenenä. SOK:n hallintoneuvoston jäsenenä hän oli vuosina 2014 – 2018.