Hotelli Lappee juhlii nelikymppisiä yhdessä kaupunkilaisten kanssa


Original Sokos Hotel Lappee viettää lokakuun viimeisenä viikonloppuna 40-vuotisjuhliaan historiaa kunnioittaen, mutta katse tiiviisti kohti tulevaisuutta.

23.10.2023

Original Sokos Hotel Lappee viettää lokakuun viimeisenä viikonloppuna 40-vuotisjuhliaan historiaa kunnioittaen, mutta katse tiiviisti kohti tulevaisuutta.

– Lappee on ollut Lappeenrannan ykköshotelli ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka avauksestaan lähtien, ja on sitä myös seuraavat 40 vuotta. Hotellin päärakennuksen 135 huonetta on viime vuonna uudistettu ja korkean torniosan suunnittelu etenee odotetusti, hotellinjohtaja Annmari Seppä kuvailee.

Lappeen viimeisimmän huoneuudistuksen jälkeen hotelli on viihtyisä ja monipuolinen kokonaisuus. Hotelli ravintoloineen palvelee työ- ja vapaa-ajan matkustajia sekä kaupungin omia asukkaita.

– Hotelli on osa Kauppakeskus IsoKristiinaa, minkä ansiosta lappeenrantalaiset käyttävät ravintolapalvelujamme ahkerasti ja monipuolisesti. Sen sijaan huonekerrokset ovat jääneet paikallisille ihmisille ymmärrettävästi vieraammiksi. 40-vuotisjuhliemme kunniaksi päätimmekin järjestää lauantaina 28.10. avoimien ovien päivän, jolloin tarjoamme kaupunkilaisille tutustumiskierroksia tiloihimme, Annmari Seppä kertoo.

Mieleenpainuvia hotellikokemuksia

Avoimien ovien päivänä tarjoutuu hyvä tilaisuus päästä esimerkiksi näkemään, miten uudistetuissa huoneissa on inspiraatiota ammennettu eteläkarjalaisista käsityöperinteistä vaaleissa Pihka-teeman huoneissa sekä Saimaan höyrylaivahistoriasta tummasävyisissä Paatti-huoneissa.

– Vastaamme nykymatkailijan laatuodotuksiin ja vahvistamme paikkaamme Lappeenrannan ykköshotellina myös tulevaisuudessa. Superior- ja perhe-huoneiden määrä on kasvanut, mikä on tuonut lisää valinnanvaraa vieraillemme. Ihmiset hakevat mieleenpainuvaa hotellikokemusta arjen keskelle, ja nyt vastaamme entistä paremmin tähän kysyntään.
Annamari muistuttaa, että tänä päivänä vastuullisuus ohjaa kaikkea tekemistä Sokos Hotelleissa.

– Meillä on Green Key-ympäristömerkki sekä Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki. Saimaa ja sen luonto ovat meille tärkeä voimavara, ja siksi haluamme kantaa kortemme kekoon myös Saimaan elinvoiman säilyttämiseksi. Tuemme WWF:n työtä saimaannorpan suojelemiseksi.

Original Sokos Hotel Lappeen henkilökuntaa

Lappeen henkilökunta kutsuu paikalliset ihmiset tutustumaan hotelliin avoimien ovien päivänä.

Aikaa kestäviä investointeja

Lappeen uudistuminen saa lähivuosina näyttävää jatkoa: hotellin keskelle on suunnitteilla torniosa, johon rakennetaan useaan kerrokseen noin sata uutta hotellihuonetta. Ylimpään eli yhdeksänteen kerrokseen tulee ravintola ja kesäterassi, josta avautuvissa näkymissä kiteytyvät Etelä-Karjalan vetovoiman ydinasiat: urbaania kaupunkiympäristöä ja vehreää luontoa yhteen limittyen.

– Hotelli-investointeja ja laajennuspäätöksiä tehdään vuosikymmeniksi eteenpäin, kestämään aikaa. Me Etelä-Karjalan Osuuskaupassa haluamme olla panostuksellamme mukana edistämässä oman alueemme matkailun elinvoimaisuutta.
Annmari Seppä korostaa, että 250 huoneen hotellissa puitteet ovat tärkeitä, mutta Lappee tunnetaan jatkossakin ennen muuta palvelukulttuuristaan. Hotelli on edelleen enemmän henkeä kuin materiaa.

– Talon hengen luo meidän loistava henkilökunta, joka huolehtii siitä, että kaikki vieraamme, tulivatpa he läheltä tai kaukaa, saavat kokea meidän kattomme alla aitoa eteläkarjalaista vieraanvaraisuutta, hotellinjohtaja korostaa.

Uudistettuja huoneita, vaalea Pihkaa ja tummaa Paattia.

Kaupungin ensimmäinen yökerho

Lokakuussa 1983 avatussa Hotelli Lappeessa oli alun perin 145 huonetta, kokoustilat, viisi saunaa, hulppea uima-allas, kolme ravintolaa (Rakuunasali, Pifferia ja Viinitupa), kolme baaria sekä maakunnan ensimmäinen yökerho. Se nousi nopeasti kaupungin pintapaikaksi, jossa hovimestari ohjasi asiakkaat valkoliinaisiin pöytiin ja tarjoilijat ottivat tilaukset vastaan. Viinikassat tekivät drinkkejä, jotka nautittiin pöydissä istuen. Yökerhossa saattoi myös aterioida vaikkapa seitsemän ruokalajin illallisen.

Hotellia laajennettiin jo vuonna 1987 sen viereen nousseen kauppakeskus IsoKristiinan kolmanteen kerrokseen. Samana vuonna kauppakeskuksen puolelle avattiin Rosso-ravintola. Kolme vuotta myöhemmin Rosso siirtyi hotellin yhteyteen ja yökerho muutettiin yöravintola Dorikseksi, tuoden mukanaan DJ:t sekä uuden vuosikymmenen hengen mukaisesti liikkumavapauden asiakkaille sekä henkilökunnalle uuden työskentelytavan, kun asiakkaat noutivatkin juomansa itse baaritiskeiltä.

Viimeisin laajennus tehtiin vuonna 2015, jolloin IsoKristiinan yläpuolelle rakennettiin lisää hotellihuoneita, ravintola-, kokous- sekä saunatilat uudistettiin ja hotellista avattiin suora yhteys kauppakeskukseen.

Vuosien mittaan hotellin katon alla on tullut ja mennyt useita erilaisia ravintolakonsepteja. Moni varmasti muistaa menneiltä vuosilta legendaarisen Doriksen lisäksi esimerkiksi Sevillan ja Casanovan.

VENN henkilökuntaa

Lappeen nykyisistä ravintoloista uusin tulokas on syksyllä 2019 avattu VENN, joka on valittu jo kolmesti vuoden VENN-ravintolaksi ja kahdesti koko S-ryhmän suositelluimmaksi ruoka-, juoma- ja seurusteluravintolaksi.

Original Sokos Hotel Lappeen 40-vuotisjuhlaviikonlopun 27.–28.10. ohjelmaa:

• Myyntipalvelu esittelee pe klo 13–17 ja la klo 11–16 talon palveluja, muun muassa pikkujoulutarjontaa, kokous- ja tapahtumapalveluja, Sporttiklubia sekä S-mobiilietuja. Osallistujien kesken arvotaan perheen viikonloppuloma Lappeessa.
• Lauantaina avoimien ovien päivä. Talokierroksia klo 12–16, non-stop-lähdöt peilipallon alta.
• Siirin Sirkus & Onni Orava pe klo 15–17 ja la klo 12–16, ilmapalloja, popcornia ja hassuttelua.
• Rossossa Lappeen kolmen ruokalajin 40-vuotisjuhlamenu asiakasomistajahintaan 40 €.
• VENNissä Lappee 40-vuotta -teemainen retrojuomalista koko viikonlopun ajan. Lauantaina Bingo klo 14–16 sekä Doris in memoriam -retrodisco, jossa Dj:t pitävät yllä tunnelmaa klo 19–22.

Hotelli Lappeen keskelle rakennetaan lähivuosina torniosa, jonka katolle tulee kesäterassi.