Maksutonta lakineuvontaa Eekoon asiakasomistajille


Lappeenrantaan vastikään toimiston avannut Kontturi & Co ja Etelä-Karjalan Osuuskauppa ovat tehneet yhteistoimintasopimuksen, joka tuo maksuttomat lakipalvelut Eekoon asiakasomistajien luokse.

16.09.2024

Mitä testamentin tekeminen edellyttää? Miten saan nimettyä itselleni edunvalvojan hoitamaan asioitani sitten, kun en itse siihen pysty? Kuinka turvaan puolisoni tulevaisuuden, mikäli minulle sattuu jotain? Saako metsänomistaja kaataa koivikon mökkitonttimme rajaan saakka? Voinko saada rahani takaisin tultuani huijatuksi nettikaupassa? Mitä teen, kun juuri ostamastani unelmakodista paljastui hometta?

Esimerkiksi tällaisiin kysymyksiin Eekoon asiakasomistajat saavat jatkossa vastauksia, neuvoja ja opastusta asianajotoimisto Kontturi & Co:n maksuttomien neuvontapäivien merkeissä.

– Tarjoamme Eekoon asiakasomistajille mahdollisuuden keskustella kaikista lakiasioista juristiemme kanssa veloituksetta ja matalalla kynnyksellä kauppareissun yhteydessä. Tällaiselle palvelulle on kysyntää, sillä jokaisella ihmisellä on jossain elämänvaiheessa tarvetta lakiosaamiselle, ja näyttää siltä, että nämä tarpeet vain lisääntyvät nykymaailmassa, Kontturi & Co:n toimitusjohtaja Tatu Hirvonen kuvailee.

Kontturi & Co:n henkilöstön ryhmäkuva

Kontturi & Co on pääkaupunkiseudun ulkopuolella yksi maamme suurimmista asianajotoimistoista, joka avasi toimipisteen Lappeenrantaan syyskuun alussa. Asianajotoimisto työllistää tätä nykyä 14 juristia.

Neuvontapäiviä kuukausittain

Kontturin asianajajat ovat jatkossa tavattavissa kuukausittain Eekoon Prismoissa sekä useissa S-marketeissa. Myymälöistä järjestetään tapaamisille paikat, joissa keskustelu sujuu kaikessa rauhassa ylimääräisten korvien kuulematta.

Palvelun tarkoituksena on arkipäiväistää mielikuvaa lakipalveluista.

– Emme istu jykevien tammipöytien takana tummissa puvuissa, vaan tulemme auttamaan arjen ongelmatilanteissa ja kuuntelemaan ihmisten huolia ja murheita sinne, missä he luontaisesti muutenkin liikkuvat, Tatu Hirvonen korostaa.

Tervetullut apu arkeen

Kehäkolmosen ulkopuolisen Suomen suurimpiin kuuluva asianajotoimisto on tarjonnut kotikaupungissaan Joensuussa lakipalveluja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan asiakasomistajille jo reilut parikymmentä vuotta. Tuona aikana asiakasomistajaetuina on annettu neuvoja ja opastuksia tuhansille ihmisille. Palvelu laajenee nyt Etelä-Karjalaan, johon Kontturi & Co avasi toimiston syyskuun alussa.

– Olemme iloisia uudesta yhteistyökumppanistamme, jonka kanssa voimme tuottaa asiakasomistajillemme etuja ja palveluja, joita ei aiemmin ole ollut tarjolla. Maksuton lakineuvonta on varmasti hyvin tervetullut apu monen asiakasomistajan arkeen myös meidän alueellamme, Eekoon talousjohtaja Annastiina Tiainen ennakoi.

Moni asia ratkeaa ensitapaamisella

Asianajotoimistolta etukäteen varattavan tapaamisen kesto on 20 minuuttia.

– Moni asia ratkeaa jo maksuttoman neuvonnan aikana, esimerkkinä vaikkapa usein eteen tuleva kysymys siitä, vastaavatko kuolinpesän osakkaat vainajan veloista, Hirvonen selvittää.

Mikäli asiakasomistaja haluaa viedä asiaansa eteenpäin toimeksiantona, hän saa S-Etukortilla vähintään 10 % hintaedun Kontturin palkkiolaskutuksesta.

– Lisäksi eräät tavallisimmat asiakirjat kuten testamentit, avioehtosopimukset ja edunvalvontavaltakirjat ovat saatavissa edulliseen asiakasomistajahintaamme, Kontturi & Co:n toimitusjohtaja kertoo.

Juha Riikola ja Tatu Hirvonen kättelevät

Eekoon ja Kontturi & Co:n toimitusjohtajat Juha Riikola ja Tatu Hirvonen löivät kättä päälle uuden yhteistoimintasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Eekoon asiakasomistajien lakineuvontapäivät lokakuussa klo 9–16:

  • 14.10. Prisma Lappeenranta
  • 15.10. Prisma Imatra
  • 16.10. S-market Parikkala
  • 17.10. S-market Savitaipale
  • 18.10. S-market Joutseno

Varaa tapaamisaika neuvontaan etukäteen Kontturin toimistolta numerosta 020 730 0990.

Neuvontapäivien ajankohdista ja paikoista saat jatkossa tietoa toimipaikoista sekä osoitteesta eekoo.fi