Montako muovikassia ostit viime kuussa? S-mobiilin laskuri kertoo.


16.06.2024

Omaa muovikassimäärää on kätevä tarkkailla S-mobiilin Omat ostot -palvelussa, jossa näkee ostettujen kassien määrän sekä niihin käytetyt eurot kuluneelta vuodelta ja kuukaudelta. Tiedot löytyvät Bonus ja ostot -osiosta, jossa ostoksia voi tarkastella tuoteryhmittäin.

S-ryhmä on sitoutunut muovin vähentämiseen, kiertotalouden edistämiseen sekä ympäristön kannalta kestävien pakkausratkaisujen käytön edistämiseen

Muovin vähentäminen liittyy kaupparyhmän vastuullisuusohjelman tavoitteeseen luonnonvarojen kunnioittamisesta. Tekoja vastuullisen muovin käytön edistämiseksi ovat muun muassa kierrätysmuovin käyttö, muovijätteen toimittaminen uudelleen käytettäväksi sekä kuluttajien valistaminen muovin kierrätyksestä.

Yksi keino muovin vähentämiseksi ja kiertotalouden lisäämiseksi ovat pakkausuudistukset. Omien merkkien tuotepakkauksia uudistetaan ympäristöystävällisemmiksi ja kierrätysmuovin käyttöä pyritään lisäämään. Erilaisia vaihtoehtoja muoville tutkitaan jatkuvasti. Käytössä on jo nyt biopohjaisia ja kompostoituvia ratkaisuja. Tyypillisin muovin korvaamiseen soveltuva pakkausvaihtoehto on ollut kartonki.

Muovi ei ole kuitenkaan pelkästään pahis. Esimerkiksi ruoan pakkaamisessa se on toimiva materiaali, joka pitää ruoan tuoreena ja antaa sille käyttöaikaa. Muovin ansiosta hävikkiä tulee huomattavasti vähemmän asiakkaalle ja kaupalle.

Muovin vähentäminen liittyy tavoitteeseen korvata fossiilisia raaka-aineita, vähentää muovin turhaa kulutusta ja edistää raaka-aineiden kierrätettävyyttä. Taustalla ovat myös EU-lainsäädännön tuomat vaikutukset, kuten muoviroskan vähentämiseen liittyvä kertakäyttömuovidirektiivi.

Lue lisää muovilinjauksestamme: S-ryhmä – S-ryhmä (s-ryhma.fi)