Terhi Kinnarin kauraan pohjautuvat valmisruoka-ateriat ovat Suomalainen menestysresepti 2025


”Suomalaiset voivat rakastua kauraan muutenkin kuin puurossa”

30.01.2025

Suomalainen menestysresepti -kilpailun voitosta käytiin kova taisto kuuden elintarvikealan yrittäjän kesken. Voittajatuote käyttää rakastettua kotimaista raaka-ainetta ennakkoluulottomalla ja helposti lähestyttävällä tavalla. Voittajan ja finalistien kehittämät tuotteet ovat myynnissä S-ryhmän kaupoissa 30.1. alkaen.

Suomalainen menestysresepti -kilpailun kuudennen tuotantokauden voittaja on Terhi Kinnari ja Kinnarin tilan kauraan pohjautuvat valmisruoka-ateriat. Puoli vuotta kestäneen kehitysmatkan aikana kilpailijat hioivat tuotteista toinen toistaan kiinnostavampia uutuustuotteita. Terhi vakuutti kilpailun tuomarit kotimaiseen kauraan pohjautuvilla täysin uudenlaisilla ja helposti lähestyttävillä valmisruoka-aterioilla.

Voitto tuntuu uskomattoman upealta. Kilpailu oli mullistava ja uskomaton matka. Olemme saaneet mahdollisuuden lanseerata maailman ensimmäisen valmisruokasarjan, jossa pääraaka-aineena on kaura. Voitto todistaa, että suuria asioita voi tapahtua, kun kunnianhimo ja intohimo ohjaavat tekemistä.

Makuja Kinnarin tilan kaurapohjaisissa aterioissa on kolme: Mausteinen kana ja kasvikset, Lempeä jauheliha ja kasvikset sekä Metsäsienet ja juusto.

Kotimaista kauraa täysin uudella tavalla

Kinnarin tila on Päijät-Hämeen Hollolassa sijaitseva sukutila 350 vuoden perinteellä.

Uskon vahvasti, että kun kaurasta on tehty täysin uudenlainen, laadukas, herkullinen ja helposti lähestyttävä valmisruoka-ateria, voivat suomalaiset rakastua siihen yhä uudelleen, Terhi iloitsee.

Valmisaterioiden raaka-aineena käytettävä kaura tulee Päijät-Hämeen pelloilta, oman sukutilan myllystä ja on 100-prosenttisesti suomalaista.

Menestysreseptin voittaja on tänä vuonna ensimmäistä kertaa alkutuottaja, joka on lähtenyt rohkeasti itse kehittämään elintarvikkeita kotimaisesta ja vastuullisesta raaka-aineesta. Voittajatuote on loistava esimerkki luovasta ja ennakkoluulottomasta tuotekehityksestä. Terhi on kehittänyt todellisen menestysreseptin, jonka suosiolle on isot odotukset, toteaa kilpailun järjestäjän S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

Merkittävä teko suomalaisen elintarvikealan puolesta

Suomalainen menestysresepti -kilpailu on tukenut kotimaista elintarvikealaa jo kuuden tuotantokauden ajan luomalla ruokailmiöitä ja kannustamalla elintarvikekehittäjiä kohti menestystä. Kilpailu on tuonut suurelle yleisölle tutuksi tuotekehityksen vaiheita ideasta kaupan hyllylle ja suomalaisten ruokapöytiin.

Suomalaisesta menestysresepti -kilpailusta on muodostunut tehokas keino tukea erilaisten pienten ja keskisuurten yritysten ideoita ja oivalluksia. Kilpailu tuo esiin kotimaisen elintarvikealan yrittäjien tekemää arvokasta kehitystyötä ja se on lunastanut paikkansa suomalaisten sydämissä, Päällysaho iloitsee.

Suomalainen menestysresepti -kilpailu saavutti televisiossa ennätyksellisen yleisön. Seuraava tuotantokausi nähdään syksyllä 2025. Kilpailijoiden haku on parhaillaan käynnissä.

Kuusi tv:stä tuttua uutuustuotetta kauppojen hyllyille

Kilpailun voittajan lisäksi myös muiden finalistien tuotteen nähdään nyt S-ryhmän kauppojen hyllyillä ympäri Suomen.

  • Voittajan Terhi Kinnarin kehittämien Kinnarin tilan valmisruoka-aterioiden ydin on tilan oman myllyn kaura. Annoksia on kolme: Mausteinen kana ja kasvikset, Lempeä jauheliha ja kasvikset sekä Metsäsienet ja juusto.
  • Röstivåhveli on Jack Mattssonin kehittämä ahvenanmaalaisista perunoista valmistettu pakastetaikina. Sen voi paistaa ohueksi ja rapeaksi pannulla tai vohveliraudalla.
  • Emilia Karttusen kehittämät Pizza muffinit ovat naposteltavia arkeen ja juhlaan. Maut Hawaii ja Mozzarella löytyvät pakastealtaasta. Pakkaus sisältää 5 muffinia. Pizza muffini mozzarellaa saa myös paistopisteistä.
  • Sitkas on Viipurilaisen Kotileipomon sitkeä ja hieman rapea ruistuorenäkkäri. Teppo Ylä-Hemmilän kehittämän tuotteen pakkauksessa on 8 juureen leivottua ohutta tuorenäkkäriä.
  • Shakey-herkkupirtelö on kotimaisesta maidosta tehty amerikkalaistyyppinen herkkupirtelö. Makuina Teemu Koiton kehittämissä laktoosittomissa Shakey-pirtelöissä ovat suklaa-brownie ja salted caramel.
  • Silpa Kinnusen Silpan piiraset on leivottu viljattomaan, juustoista leivottuun pohjaan ja ne tulevat kolmessa maussa; kana-paprika, chorizo ja pinaatti-juusto.

Lisätietoja:
Sampo Päällysaho, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja
sampo.paallysaho@sok.fi
010 768 0665