Prisma Lappeen avajaisjuhlaa vietetään keskiviikosta 24.4. sunnuntaihin 28.4.2024 asti.
Keskiviikkona 24.4. Prisma Lappee avataan poikkeuksellisesti klo 9.00.

Avajaisjuhlinnassa jokaiselle jotakin

Prisma Lappeen päivittäistavaraosasto avattiin maaliskuun alussa. Viime viikolla Prisman asiakasomistajapäiviin pääsi ensimmäistä kertaa osallistumaan Prisma Lappeen täysin uudistettu kodin, pukeutumisen, lasten ja viihteen käyttötavaraosasto.

Varsinaiset avajaisjuhlapäivät järjestetään nyt. Ohjelmaa on varattu ämpäreistä kakkukahveihin ja paikallisista tuote-esittelyistä lastenpäivän vieraisiin.

Keskiviikkona 24.4.

Torstaina 25.4.

Perjantaina 26.4.

Lauantaina 27.4.

 

Aino-ravintolastamme herkullista ja monipuolista kotiruokalounasta

Lappeenrannan Kahvila-ravintola Ainossa katetaan herkullinen ja monipuolinen kotiruokalounas arkipäivisin. Ainosta saat lisäksi kotoisia kahvilaherkkuja sekä suolaisia pienempään nälkään. Ainon vieressä on myös Hesburger, joka tekee maukkaat ja monipuoliset ruoat ensiluokkaisista ja tuoreista raaka-aineista.

Tervetuloa herkuttelemaan!

Prisma Lappee avausilmoitus ES 24.4.2024

 

Tasavallan presidentti Alexander Stubb on myöntänyt tämän päiväisessä presidentin esittelyssä kauppaneuvoksen arvonimen Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtajalle Juha Riikolalle (58).

Juha Riikola on työskennellyt S-ryhmän palveluksessa yhtäjaksoisesti 43 vuotta, neljässä eri alueosuuskaupassa. Riikola aloitti työuransa S-ryhmässä Rovaniemellä vuonna 1981. Riikolan työura Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa eteni 13 vuoden aikana päivittäistavaraosaston päällikön tehtävistä Joensuun Prisman johtajaksi. Etelä-Karjalan Osuuskaupan (Eekoo) kaupallisena johtajana Riikola toimi vuosina 2002–2009, josta hän siirtyi Osuuskauppa Peeässän vähittäiskaupan toimialajohtajaksi.

Vuodesta 2020 lähtien Riikola on toiminut Eekoon toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Uudessa geopoliittisessa tilanteessa Riikolan ohjauksessa laadittu strategia on ollut keskeisessä roolissa Eekoon menestymisen kannalta. Riikolan johtaminen on tuonut Eekoon toiminta-ajatuksen ja strategian osaksi henkilöstön arkea. Työntekijät ovat arvokas osa strategian toimeenpanossa.

Eekoon liikevaihto vuonna 2023 oli 369 miljoonaa euroa ja tulos 18 miljoonaa euroa. Eekoossa oli vuonna 2023 henkilöstömäärä 958 ja työtyytyväisyys oli Suomen alueosuuskauppojen paras. Eekoo sai myös Innostavin työpaikka -tunnustuksen keskisuurten yritysten sarjassa.

Riikolan luottamustehtävät

Juha Riikola toimii Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Tämän lisäksi hän toimii hallituksen jäsenenä Suomen Osuuskauppojen Kes-kuskunnassa (SOK), Päivittäistavarakauppa ry:ssä ja Inex Partners Oy:ssä. Riikola toimii puheenjohtajana Etelä-Karjalan Kauppakamarissa.

 

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa
hallintoneuvoston puheenjohtaja Kari Suninen, puh. 040 558 3706, ext-kari.suninen@sok.fi
toimitusjohtaja Juha Riikola, puh. 010 762 0010, juha.riikola@sok.fi

Etelä-Karjalan Osuuskaupan toiminnan tarkoituksena on tuottaa kilpailukykyisiä palveluja ja etuja asiakasomistajille vastuullisesti, sekä tarjota ylivoimaista hyötyä ja helppoutta omasta osuuskaupasta. Toiminnan tarkoitus toteutuu jälleen, kun Prisma Lappee avataan kokonaisuudessaan 17.4.2024. Omistajien palvelut paranevat laajalla Prisma-valikoimalla, 24 h ruoan verkkokaupalla sekä uudella ravintolakonseptilla.

Pysyvästi edullinen ruokakori on arjen hyötyä parhaimmillaan

Prisma Lappee on sijainniltaan legendaarinen ja pitkäikäinen kauppapaikka. Helmikuun 29. päivä lopettanut S-market Myllykeskus palveli asiakkaita Euromarketin jälkeen lähes neljätoista vuotta. Eekoo uudisti nyt myymälän liiketoiminnan vastaamaan Prisma-konseptiin, jota alueen asiakkaat ovat pitkään toivoneet lisäyksenä palvelutarjontaan.

Prisma Lappee tarjoaa asiakkaillemme arjen hyötyä parhaimmillaan tutkitusti edullisimmalla ruokakorilla ja sen sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrella 6-tien vieressä helpottaa asiointia ohikulkumatkalla kotiin, mökille, töihin ja lomareissulla.

Kiinteistö uudistettiin sisätiloiltaan ja kylmätekniikaltaan ympäristöystävällisemmäksi hiilidioksidilaitokseksi ja ulkopinnat saivat uuden ilmeen. Piha-alue on uudistettu jo ennen talvea aiempaa selkeämmäksi, joka mahdollistaa suurempien asiakasvirtojen sujuvan asioinnin.

Prisma Lappeen päivittäistavaraosasto avattiin maaliskuun alussa ja tämän viikon keskiviikkona 17.4.2024 alkavassa asiakasomistajapäivissä on nyt mukana täysin uudistettu kodin, pukeutumisen, lasten ja viihteen käyttötavaraosasto.

Eekoolle asiakaskokemuksen ja -hyödyn parantaminen on keskeistä. Arvoihimme kuuluu muun muassa toimintamme jatkuva uudistaminen. Alueelle tuotu hypermarket lisää asumisalueen vetovoimaa ja tällä tavalla kannamme vastuuta myös ihmisistä ja ympäristöstä, Eekoon toimitusjohtaja Juha Riikola kertoo.

Prisma Lappee on nyt avattu

Aino-ravintolastamme herkullista ja monipuolista kotiruokalounasta

Lappeenrannan Kahvila-ravintola Ainossa katetaan herkullinen ja monipuolinen kotiruokalounas tarjolle arkipäivisin. Ainosta saat myös kotoisia kahvilaherkkuja sekä suolaisia pienempään nälkään.

Ainon vieressä on vankkaa suosiota nauttiva Hesburger, joka tunnetaan hampurilaisistaan. Ensiluokkaisista, tuoreista raaka-aineista tehdään monipuoliset ja maukkaat ruoat. Tervetuloa herkuttelemaan!

Avajaisten juhlinta jatkuu 28.4. saakka runsain tarjouksin ja tapahtumin

Prisma Lappeen käyttötavaraosasto avataan keskiviikkona asiakasomistajapäivien myötä. Seuraathan ilmoitteluamme, tulossa on mm. Prisma Lappeen kakkukahvit, lastenpäivä, paikallisten toimittajien päivä ja ilmaiset ämpärit.

Eekoon Prismojen asiakasomistajapäivät ovat keskiviikosta 17.4. tiistaihin 23.4.2024.

Lisätietoja: Etelä-Karjalan Osuuskauppa
Juha Riikola, toimitusjohtaja, puh. 010 7620 010, juha.riikola@sok.fi
Petteri Väyrynen, vähittäiskaupan toimialajohtaja, puh. 010 7620 011, petteri.vayrynen@sok.fi

Eekoon VENN palkittiin jälleen tuplasti S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan ammattilais-ten tapahtumassa 26.3.2024 Helsingissä.

S-ryhmän ravintoloiden suositteluhalukkuutta (NPS) mittaava tulos on kehittynyt positiivi-seen suuntaan 10 vuotta peräjälkeen ja saavutti jälleen kiitettävän tason. Hyvän tuloksen taustalla on ammattitaitoinen henkilöstö, joka antaa panoksensa ja työskentelee erin-omaisella tavalla asiakaspalvelun ja -kokemukseen eteen. VENN Lappeenranta palkittiin loistavan asiakastyytyväisyytensä ansiosta jo kolmatta kertaa koko S-ryhmän suositel-luimpana ruoka-, juoma- ja seurusteluravintolana. Ravintolapäällikkö Sari Merosen luotsaama VENN valittiin samalla myös vuoden VENN-ravintolaksi jo neljättä kertaa. Ravintola on onnistunut erinomaisesti niin asiakas- ja henkilöstötyytyväisyydessä kuin tuloksenteossa.

Vuoden paras NPS ruoka-, juoma- ja seurusteluravintola -sarjassa oli VENN Lappeenranta seuraavin perusteluin: Tämän ravintolan henkilökunta rakastaa asiakkaita ja asiakkaat rakastavat henkilökuntaa! Aika mahtava win-win tilanne siis! Asiakkaat palvellaan persoona peliin laittaen, iloisesti ja heidän viihtyvyydestään huolehditaan aidosti! Suosittelu kuuluu osaksi hyvää palvelua ja siksipä asiakkaatkin suosittelevat tätä ravintolaa mielellään ystävilleen.

Jokainen asiakas toivotetaan tervetulleeksi ja tunnelmasta huolehditaan koko vierailun ajan. Rennot ja hauskat kohtaamiset saavat asiakkaat viihtymään, viipymään ja jopa villiintymään. Tämä ravintola toimii olohuoneena niin paikallisille, kuin muualtakin tulleille. Täältä löydät takuuvarmasti sopivan juoman tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ja ehkäpä jopa uuden Ystävän. Tämän ravintolan NPS vuonna 2023 oli huikeat 81.

VENN Lappeenranta valittiin myös vuoden VENN 2023 -ravintolaksi. Perustelut valinnalle olivat: Asiakkaat rakastavat tätä olohuonetta ja sen henkilökuntaa. Täällä saat mittaamattoman ihanaa ja aitoa palvelua. Siitä syystä tämä onkin monen vakiomesta, paikka, jonne on aina mukavaa tulla.

Tällä tiimillä on esihenkilöidensä johdolla sitoutunut ote konseptin toteuttamiseen. Asiakkaat saavat palvelua ketjun arvon mukaisesti matalalla kynnyksellä: Ystävältä Ystävälle. Tulosta vuonna 2023 tämä ravintola teki taas hieman edellistä vuotta enemmän. Asiakkaat antavat tälle ravintolalle arvosanaksi useimmiten täyden kymmenen.

Isot onnittelut koko upealle VENN Lappeenrannan työryhmälle loistavasta työstä!

Lisätietoja: Etelä-Karjalan Osuuskauppa, hotellinjohtaja Annmari Seppä, puh. 010 7621 450, annmari.seppa@sok.fi

Keittiömestari Henna Parkko, ravintolapäällikkö Sari Meronen ja apulaisravintolapäällikkö Susanna Ruokonen Kuva: Mikko Mäntyniemi SOK

Kannustajat-tukihaku 2024 on nyt päättynyt ja tuettavat seurat valittu. Valituille seuroille on ilmoitettu tukipäätöksestä sähköpostitse.

Saimme paljon hyviä hakemuksia laajasti koko toimialueeltamme. Olemme iloisia, että saamme jälleen jakaa tukea näin laajalti lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksiin. Kannustajat-tukea sai 48 yhdistystä ja seuraa, joiden kautta tukemme saavuttaa lähes 7000 lasta ja nuorta Etelä-Karjalassa, kertoo asiakkuuspäällikkö Oili Tikka Etelä-Karjalan Osuuskaupasta.

Kannustajat-haussa jaetaan 20 000 euroa Eekoon toimialueelle

Eekoo tukee lasten- ja nuorten harrastustoimintaa vuosittain järjestettävällä Kannustajat-tukihaulla. Keskitetyssä haussa kaikki Eekoon toimialueella lasten ja nuorten urheilu- tai kulttuuriharrastuksia järjestävät seurat voivat keskitetysti hakea tukea toimintaansa. Eekoo on kaksinkertaistanut tukisumman viime vuodesta, ja tänä vuonna jaamme 20 000 euroa lasten ja nuorten harrastamiseen. Tukipäätökseen vaikuttavat seurojen ja yhdistysten harrastajamäärät sekä tuen käyttötarkoitus.

Tukea saaneiden seurojen ja yhdistysten nimet löydät täältä: https://eekoo.fi/vastuullisuus/kannustajat/.

Seuraava Kannustajat-tukihaku järjestetään helmikuussa 2025.

Lisätietoja antaa asiakkuuspäällikkö Oili Tikka, puh. 010 7620 027, oili.tikka@sok.fi.

Perinteisesti kiirastorstai on ruokakaupoissa pääsiäisviikon suosituin kauppapäivä. Tänä vuonna se on torstai 28.3.2024 ja kaikki Eekoon ruokakaupat (Prismat, S-marketit ja Salet) palvelevat laajoilla aukioloajoilla.

Eekoon Prismoilla on pysyvästi laajat aukioloajat ja asiakkaillamme on mahdollisuus joustavaan asiointiin vuoden jokaisena päivänä, myös pääsiäisenä. S-market Pallo palvelee asiakkaitaan ympärivuorokautisesti, sanoo Eekoon vähittäiskaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen.

Oman myymälän aukioloajat voit tarkistaa osoitteesta https://www.s-kanava.fi/asiakasomistajuus/toimipaikat/. S-market Pallo on avoinna 24 h vuoden jokaisena päivänä, Prisma Lappeenranta ja Lappee klo 7–23 ja Prisma Imatra klo 7–22.

Lisää joustavuutta pääsiäisen valmisteluun ruoan verkkokaupasta

Ruoan verkkokauppa voi auttaa ajanhallinnassa ja moni hyödyntää sitä myös pääsiäisostosten tekemiseen. Pyhien alla ruoan verkkokaupan kapasiteettia nostetaan ja näin ollen noutoaikoja on hyvin saatavilla ennen pääsiäistä.

Eekoossa ruoan verkkokauppa on yhdeksässä myymälässä eri puolilla Etelä-Karjalaa. Asiakkaamme viettävät pääsiäisviikonloppua myös mökeillä ja suosittelemmekin tarkistamaan https://eekoo.fi/palvelut -sivulta, onko ostosten tilaaminen etukäteen mahdollista mökkipaikkakuntasi tai matkan varrella olevaan myymälään, Väyrynen vinkkaa.

Ruoan verkkokaupan myymälät ja vapaat toimitusajat löydät osoitteesta https://www.s-kaupat.fi/.

Lisätietoja: Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Petteri Väyrynen, vähittäiskaupan toimialajohtaja, petteri.vayrynen@sok.fi, puh. 010 7620 011

Etelä-Karjalan Osuuskaupan edustajisto päätti kevätkokouksessaan 20.3.2024 jakaa ylijäämänpalautusta tilikauden 2023 tuloksesta. Ylijäämänpalautusta maksetaan Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimipaikoista vuoden 2023 aikana tehtyjen, S-Etukortilla rekisteröityjen bonusostojen määrästä 1,25 %. Eekoon asiakasomistajille palautuu ylijäämänpalautuksena yhteensä yli 3 miljoonaa euroa.

Ylijäämänpalautus maksetaan S-tileille 10.5.2024 niille asiakasomistajille, joiden asiakasomistajuus on ollut voimassa Etelä-Karjalan Osuuskaupassa tilikauden 2023 viimeisenä päivänä ja joiden asiakasomistajuus maksuhetkellä jatkuu jossain S-ryhmän osuuskaupassa. Ellei asiakasomistajan osuusmaksu ole vielä kokonaan maksettu, ohjataan maksettava ylijäämäpalautus osuusmaksuun, kunnes se on kokonaan maksettu. Jos asiakasomistaja on ohjannut ostoksista kertyvän Bonuksen S-Pankin rahastoon, myös ylijäämänpalautus maksetaan rahastoon.

Ylijäämänpalautuksen maksamisesta päätetään osuuskaupan edustajistossa vuosittain. Päätös tehdään osuuskaupan hallituksen esityksen pohjalta.

Eekoon toiminta-ajatus on tuottaa kilpailukykyisiä palveluja ja etuja asiakasomistajille vastuullisesti. Keskittämällä ostokset Eekoon toimipaikkoihin asiakasomistajat saavat mm. edullisimman ostoskorin, Bonuksen, maksutapaedun ja tänä keväänä jälleen ylijäämänpalautuksen, iloitsee Eekoon toimitusjohtaja Juha Riikola.

 

Eekoolle voitto keskisuurten yritysten sarjassa

Etelä-Karjalan Osuuskauppa on jälleen yksi Suomen innostavimmista työpaikoista ja sijoittui keskisuurten yritysten parhaimmaksi työpaikaksi. Suomen innostavimmat työpaikat on Eezy Flown vuosittainen tunnustus poikkeuksellisen hyvät henkilöstötutkimuksen tulokset saavuttaneille organisaatioille.

Tunnustukset perustuvat henkilöstökokemusta mittaavan PeoplePower-tutkimuksen pohjalta laskettuun indeksiin. Vastaajina oli noin 150 000 työntekijää kymmeniltä toimialoilta ympäri Suomen, Ahvenanmaalta Lappiin ja Vaasasta Joensuuhun. Tutkimustietoa on kerätty vuodesta 2014 ja Suomen Innostavimpia työpaikkoja on palkittu 2015 lähtien. Edellisenä vuonna Eekoo sijoittui keskisuurten yritysten sarjan kolmanneksi parhaaksi.

Eekoolla koko S-ryhmän paras henkilöstön työtyytyväisyys

Vuosittainen työyhteisötutkimus on tärkeä väline kehitettäessä toimintaa yhdessä henkilöstön kanssa. Marraskuussa 2023 tehtävässä tutkimuksessa Eekoo sai historiansa parhaimman tuloksen, kun henkilökunnan tyytyväisyyttä mittaava indeksi kohosi lähes kahdella, sen ollessa nyt 81,1. Eekoon tulos oli alueosuuskauppojen paras.

Työtyytyväisyystutkimuksen tulos kehittyi positiivisesti jo seitsemättä vuotta peräkkäin. Henkilökunnasta tutkimukseen vastasi ennätykselliset 97 %. Tuloksissa korostuu erityisesti hyvän työnantajakuvan positiivinen kehitys: peräti 93 % tutkimukseen vastanneista suosittelisi Eekoota työnantajana.

Omistautunut ja innostunut henkilöstö, Eekoon ihmeidentekijät, on aidosti tärkein voimavaramme ja hyvä fiilis lähtee hyvästä johtamisesta jokaisessa toimipaikassamme. Tätä tukemassa on strategiamme sekä eekoolaisen johtamisen periaatteet. Olen valtavan kiitollinen saamastamme tunnustuksesta, joka kertoo pitkäjänteisen työn tuloksista ja onnistumisesta yhdessä koko henkilöstömme kanssa. Kiitos kaikille työkavereille Eekoossa tästä hienosta tunnustuksesta, iloitsee Eekoon henkilöstö- ja viestintäjohtaja Päivi Jäkälä.

S-ryhmän Osuuskauppojen tulokset ovat vuodesta toiseen olleet kärjen tuntumassa. Tänä vuonna Suomen Innostavin suurten yritysten työpaikka oli Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja pienten organisaatioiden sarjan voittaja oli Into Seinäjoki Oy.

 

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, henkilöstö- ja viestintäjohtaja Päivi Jäkälä, puh. 010 7620 024, paivi.jakala@sok.fi

Eekoolla on yli 72 000 asiakasomistajaa

Bonusta, maksutapaetua ja ylijäämänpalautusta maksettiin vuonna 2023 asiakasomistajille lähes 16 miljoonaa euroa, joka on 1,6 miljoonaa euroa enemmän kuin sitä edeltävänä vuonna. Eekoolla oli vuoden 2023 lopussa 72 001 asiakasomistajaa ja S-ryhmän asiakasomistajatalouksia oli 86,6 % alueen kaikista talouksista.

Eekoolla S-ryhmän paras henkilöstön työtyytyväisyys

Vuosittain henkilöstölle tehtävässä työyhteisötutkimuksessa Eekoo sai historiansa parhaimman tuloksen, kun henkilökunnan tyytyväisyyttä mittaava indeksi kohosi lähes kahdella, sen ollessa nyt jo 81,1. Henkilökunnasta tutkimukseen vastasi ennätykselliset 97 %. Tuloksissa korostuu erityisesti hyvän työnantajakuvan positiivinen kehitys. Hyvä arjen johtaminen luo hyvää fiilistä ja henkilöstö kokee, että Eekoo on kehittynyt oikeaan suuntaan. Peräti 93 % tutkimukseen vastanneista suosittelisi Eekoota työnantajana. Eekoo sai jälleen tunnustuksen vuoden 2023 Suomen innostavimmat työpaikat -tutkimuksessa.

Eekoo on henkilöstömäärällään merkittävä työllistäjä maakunnassa. Eekoon henkilöstömäärä oli vuoden 2023 lopussa 958. Kesällä 2023 Eekoossa työskenteli yhteensä reilu 300 kesätyöntekijää ja heidän lisäksi 300 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijaa.

Yhtenä painopistealueena on henkilöstön kattavien työsuhteiden (30 viikkotuntia tai enemmän) tarjoaminen yhä useammalle eekoolaiselle. Tämän avulla varmistetaan työntekijöiden hyvä työtyytyväisyys ja riittävä toimeentulo. Kattavien työsuhteiden piirissä vuonna 2023 oli yli 64 % eekoolaisista.

Eekoo palkitsi henkilöstöään maksamalla tulospalkkioita lähes 2 miljoonalla eurolla sosiaalikuluineen. Varsinaisen palkitsemisohjelman lisäksi henkilöstö sai ylimääräisen 400 euron tulospalkkion. Tulospalkitsemisen lisäksi Eekoo palkitsee henkilökuntaansa laajasti ja henkilöstö saa mm. S-ryhmän henkilöstöedut, ePassiedun, maksuttomat työkengät ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Työntekijä saa myös palkalliset työmerkkipäivävapaat oltuaan S-ryhmässä työsuhteessa 10, 20, 30 tai 40 vuotta. Käytössä on myös mm. henkilöstön työhyvinvointipäivät, mahdollisuus omailmoitteiseen sairauspoissaoloon ja erilaiset valmennukset.

Olen erityisen ylpeä siitä, että henkilöstömme työtyytyväisyys on S-ryhmän paras. Olemme pystyneet palkitsemaan ammattitaitoista henkilökuntaamme kaikkien aikojen suurimmalla tulospalkkiolla, iloitsee Eekoon toimitusjohtaja Juha Riikola.

Eekoo on edelläkävijä vastuullisuudessa

Eekoon vuonna 2023 käyttämästä sähköstä 100 % oli päästötöntä sähköä, josta noin 80 % tuotettiin omalla tuulivoimalla ja aurinkopaneeleilla. Aurinkosähköjärjestelmät tuottavat parhaimmillaan noin viidenneksen toimipaikan kuluttamasta sähköstä. Tehokkaimmillaan niiden tuotanto on kesäisin, jolloin kylmälaitteet kuluttavat eniten sähköä. Eekoo käyttää nyt 100 % uusiutuvaa vihreää kaukolämpöä Lappeenrannan Energia Oy:n ja Imatran Lämpö Oy:n kaukolämpökohteissa. Energiatehokkuusinvestointien myötä Eekoon kiinteistöissä ei käytetä lämmitykseen maakaasua eikä öljyä.

Eekoon jätteet kierrätetään ja uudelleen käytetään 84-prosenttisesti. Kierrätyskelvoton loppuosa jätteestä menee energiapolttoaineeksi, jolloin jätehuollon kokonaishyötykäyttö on 100 %.

Eekoon marketit ja ravintolat hillitsevät ruoasta syntyvää hävikkiä monin eri tavoin. Asiakkaille annetaan marketeissa erillinen ilta-alennus jo aiemmin alennetuista elintarvikkeista ja myymälöissämme on myynnissä edullisesti hedelmien ja vihannesten hävikkilaatikoita. Ylijäämäruokaa myytiin ravintoloista ResQ Clubin kautta lähes 7 500 annosta. Eekoon ruokakaupat antavat myös ruoka-apua erilaisten järjestöjen tai yhdistysten kautta ja ruoka-apu tavoittaa lähes 1500 avunsaajaa viikoittain.

Eekoo tekee laajasti yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, joka luo hyvinvointia ja työtä toimialueen asukkaille. Kaikissa Eekoon marketeissa on käytössä Elämänmakuista Etelä-Karjalasta -hyllynpäädyt, joissa on koottuna erilaisia paikallisia tuotteita. Syksyllä 2023 järjestettiin Eekoon Prismoissa lähituottajamarkkinat, jotka kokosivat yhteen ison joukon paikallisia tuottajia esittelemään eteläkarjalaisia makuja. Vuonna 2023 Eekoo osti yhteensä 8,0 miljoonalla eurolla tuotteita myytäväksi 80 paikalliselta yhteistyökumppanilta, sekä paikallisia palveluostoja 10,6 miljoonalla eurolla lähes 320 eteläkarjalaiselta yritykseltä.

Eekoo on vahvasti tukemassa paikallista urheilua ja kulttuuria mm. Kannustajat-ohjelman kautta. Eekoo muistaa stipendein ansioituneita opintonsa päätökseen saaneita nuoria, joiden opinnot ovat liittyneet Eekoon toimialoihin.

Investoinnit Etelä-Karjalaan yhteensä 9,5 miljoonaa euroa

Etelä-Karjalan Osuuskaupan vuosien 2022–2023 suurin investointi, Original Sokos Hotel Lappeen peruskorjaus valmistui huhtikuussa 2023. Peruskorjaukseen kuului yli puolet hotellin huonekapasiteetista ja majoituskerroksien yleiset tilat uudistettiin samalla täysin. OSH Lappeen peruskorjauksen kokonaiskustannus oli 5,8 miljoonaa euroa ja rakentaminen toteutettiin lähes täysin paikallisin voimin. Kohteen pääurakoitsijana toimi lappeenrantalainen Maalausliike Sami Ahtiainen Oy.

S-market Kourula avattiin kesäkuussa 2023 ja investoinnin kokonaiskustannus oli 4,3 miljoonaa euroa. Kiinteistön rakentaminen toteutettiin täysin paikallisin voimin ja kohteen pääurakoitsijana toimi Rakennusliike Evälahti Oy. Uusi myymälä työllistää vakituisesti 10 henkilöä.

Eekoo jatkaa vahvaa asiakasomistajien palvelutarjonnan parantamista ja tänä vuonna kokonaisinvestointeihin on varattu yli 16,1 miljoonaa euroa. Suurimpina investointeina on Prisma Lappeen rakentaminen sekä digitaalisiin palveluihin panostaminen.

Eekoon myynti ja tulos uuteen ennätykseen

Etelä-Karjalan Osuuskaupan verollinen kokonaismyynti vuonna 2023 oli 448 miljoonaa euroa, joka kasvoi 20 miljoonaa euroa (5 %) edelliseen vuoteen verrattuna. Eekoon operatiivinen tulos oli 18,0 miljoonaa euroa, joka on 3,4 miljoonaa euroa edellisvuotta parempi. Etelä-Karjalan Osuuskaupan talous ja vakavaraisuus ovat vahvalla tasolla ja omavaraisuusaste on 84,8 %.

Etelä-Karjalan Osuuskaupan vuosi 2023

• 958 eekoolaista
• Verollinen myynti 488 miljoonaa euroa
• Operatiivinen tulos 18 miljoonaa euroa
• Bonusta, maksutapaetua ja ylijäämänpalautusta lähes 16 miljoonaa euroa
• Asiakasomistajia 72 001, asiakasomistajien talouspeitto 86,6 %
• Henkilöstön työtyytyväisyys kaikkien aikojen paras
• Asiakasomistajien palveluiden kehittämiseen 9,5 miljoonaa euroa
• Investointien paikalliset ostot Etelä-Karjalasta 5,6 miljoonaa euroa
• Paikalliset tuoteostot Etelä-Karjalasta 8,0 miljoonaa euroa
• Paikalliset palveluostot Etelä-Karjalasta 10,6 miljoonaa euroa

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, toimitusjohtaja Juha Riikola, puh. 010 7620 010, juha.riikola@sok.fi

S-market Myllykeskus on suljettu pe–su 1.–3.3. ja Prisma Lappeen päivittäistavaraosasto avataan 4.3.2024 klo 7.00.

Kauppakeskuksen muut liikkeet palvelevat normaalisti myös viikonlopun ajan (ravintola on suljettu 1.–14.3.)

Prisma Lappeen havainnekuva

Myymälän remontti jatkuu, mutta uudistuksen ensimmäinen vaihe on pian valmis.

Maanantaina uudistuneena ja uutuutena mm.: kassa-alue, kylmälaitteet, juomaosasto, kauneuden ja hyvinvoinnin maailma.

Kiitos kärsivällisyydestä, ymmärtäväisyydestä ja yhteistyöstä uudistumisemme ja remonttimme aikana.

Prisma Lappee pohjakartta

Nähdään maanantaina Prisma Lappeessa!