S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat sekä Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK ovat lähteneet mukaan tukemaan ruoka- ja juomakulttuuriin liittyvää kulttuuriperintö- ja museotyötä tekemällä merkittävän yhteislahjoituksen Hotelli- ja ravintolamuseon 50-vuotisjuhlarahastoon.

Helsingissä Kaapelitehtaalla toimiva Hotelli- ja ravintolamuseo kehittää parhaillaan toimintaansa kohti ainutlaatuista ruoka- ja juomakulttuurin foorumia. Uudistettu museo uusine palveluineen avattiin yleisölle lokakuussa 2021, museon 50-vuotisjuhlavuoden huipennukseksi. Parhaillaan museo on ehdolla Vuoden museoksi.

Lämpimät onnittelumme 50-vuotiaalle Hotelli- ja ravintolamuseolle! On hienoa, että ihmisiä niin arjessa kuin juhlassakin koskettavalla toimialallamme on oma museo. Ravintolat ja hotellit ovat osa suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria, jonka historiaa ja kulttuuriperintöä on syytä vaalia.

S-ravintoloihin ympäri Suomen kuuluu ainutlaatuisia klassikkoravintoloita, kuten Salve ja Kappeli Helsingissä, Tulisuudelma Vantaalla, Takatasku Joensuussa ja El Toro Lahdessa. Kaikkien tuntema ravintolaketjumme Rosso toi pitsat kaikkien tietoisuuteen jo 44 vuotta sitten. Myös hotelli- ja ravintola-alan nykypäivässä ja tulevaisuudessa museolle riittää tallennettavaa.

Suomalainen ravintolatarjonta on monipuolinen ja kansainvälinen. Juomakulttuurimme on eurooppalaistunut ja ravintolaan tullaan nykyisin erityisesti nauttimaan hyvästä ruuasta sekä palvelusta, toteaa SOK:n ravitsemiskaupan kentän ohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm.

Etelä-Karjalan Osuuskauppa on yksi tukijoista ja haluaa näin omalta osaltaan vaalia arvokasta toimialan perintöä. Etelä-Karjalan Osuuskauppa perustettiin vuonna 1907 edistysmielisten eteläkarjalaisten toimesta. Eekoon ensimmäinen ravintola avattiin vuonna 1937. Vuosikymmeninen saatossa Eekoon hotelli- ja ravintolaliiketoiminta on kasvanut ja kehittynyt ja tarjonnut entistä monipolisempia palveluita asiakasomistajille. Seuraava uudistus valmistuu OSH Lappeeseen vuosien 2022–2023 aikana, jolloin yli puolet hotellin huonekapasiteetista uudistetaan ja superior- ja perheluokan huoneiden määrä kasvaa.

Hotelli- ja ravintolamuseon työkenttä kattaa koko Suomen, vaikka museo toimii fyysisesti Helsingissä. – Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet tukijaksemme valtakunnallisesti toimivan S-ryhmän Matkailu- ja ravitsemiskaupan, ja että museon työtä lähtivät tukemaan myös alueosuuskaupat ympäri Suomen. Se on osoitus siitä, että työllämme on merkitystä valtakunnallisesti, iloitsee museonjohtaja Anni Pelkonen.

S-ryhmän matkailu- ja ravitsemistoimiala on kasvava ja kehittyvä toimiala. S-ryhmällä on 45 Sokos Hotellia Suomessa ja Tallinnassa. Valtakunnallisten ravintolaketjujen, kuten Rosso, Amarillo ja Coffee House lisäksi S-ryhmään kuuluu suuri joukko uniikkiravintoloita sekä franchising-toimintamallilla operoitavat ravintolaketjut Hesburger ja Fafa´s. Raflaamo.fi kokoaa kaikki lähes 500 ravintolaa saman katon alle. SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus vastaa Sokos Hotels -ketjun ja S-ryhmän ketjuravintoloiden kehityksestä ja ohjauksesta Suomessa ja lähialueilla. Lisätietoa: www.sokoshotels.fi ja www.raflaamo.fi

Hotelli- ja ravintolamuseo on ruoka- ja juomakulttuurin ja majoitus- ja ravitsemisalan erikoismuseo, jonka toiminta käynnistyi vuonna 1971 Hotelli- ja ravintolaopistosäätiön aloitteesta Hotelli- ja ravintolaopiston tiloissa Haagassa. Kaapelitehtaalle museo muutti vuonna 1993. Nykyisin museota ylläpitää Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet sr. Museon toiminnan tueksi säätiö on perustanut 50-vuotisjuhlarahaston, johon voivat lahjoittaa niin yhteisöt, yritykset kuin yksityishenkilötkin. Lisätietoa juhlarahastosta, rahankeräysluvan tiedot sekä lahjoittajien listaus löytyvät museon kotisivuilta: www.hotellijaravintolamuseo.fi/juhlavuosi.

Lisätietoja:

Juha Lindholm, johtaja
ravitsemiskaupan kentän ohjaus
SOK
Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus
juha.lindholm@sok.fi
+358 10768 2849

Anni Pelkonen, museonjohtaja
Hotelli- ja ravintolamuseo
anni.pelkonen@hotellijaravintolamuseo.fi
+358 44 7474107

 

Etelä-Karjalan Osuuskaupan lasten ja nuorten harrastustoimintaan suunnatun Kannustajat–ohjelman tukihaussa oli tänä vuonna jaossa 10 000 euroa. Tukea on jaettu Eekoon toimialueella lasten ja nuorten harrastustoimintaa järjestäville yhdistyksille keskitetyssä tukihaussa vuodesta 2016.

Tänä vuonna hakemuksia vastaanotimme yhteensä 46 kappaletta, joista tuen piiriin valitsimme yhteensä 27 eri seuraa ja yhdistystä. Valintaan ja tukisummaan kriteereinä olivat mm. harrastajamäärä, perustelut tuen käyttötarkoitukseen sekä maantieteellinen sijainti. Kaikille avoimella haulla pyrittiin varmistamaan, että maakunnan toimijoilla on yhdenvertainen mahdollisuus tulla huomioiduksi tukieuroja jaettaessa.

Edellytyksenä kaikille tuettaville on, että osuuskaupan maksama tuki kohdistuu lasten sekä nuorten liikuntaan ja urheiluun ja vapaa-aikaan. Kannustajat -kausi seuroille on vuoden mittainen.
Seuraava Kannustajat- tukiohjelman hakuprosessi toteutetaan alkuvuodesta 2023.

Lämmin kiitos kaikille hakijoille!

Tukea saaneet 2022: KANNUSTAJAT 2022

Lisätietoja: Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Jonna Vuorinne
puh. 010 762 1038, jonna.vuorinne@sok.fi

Sota Ukrainassa on järkyttänyt meitä kaikkia. Me Etelä-Karjalan Osuuskaupassa päätimme lahjoittaa kymmenen euroa jokaista henkilöstömme jäsentä kohti Suomen Punaisen Ristin ja S-ryhmän yhteiseen keräykseen.

Tuemme näin hädän keskellä olevia ukrainalaisia.

Myös sinä voit halutessasi auttaa ja lahjoittaa yhteiseen keräykseen. Tuellasi Punainen Risti toimittaa vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita Ukrainan kriisialueelle.

SPR:n ja S-ryhmän keräys: https://www.punainenristi.fi/lahjoita/s-ryhma

Kerättävät varat ohjataan SPR:n katastrofirahaston kautta Ukrainaan. Avulla turvataan ihmisten perustarpeita. Avustusjärjestöt ovat toivoneet kriisin tässä vaiheessa erityisesti rahallista tukea, sillä avun koordinointi alueelle yhtenäisesti on helpompaa kuin tavaralahjoitusten varastointi ja toimittaminen.

Lappeenrannan Prisma palvelee joulun alla ympäri vuorokauden ja Imatran Prisma klo 7–24. S-marketit Myllykeskus ja Pallo, sekä ABC Viipurinportti ovat avoinna 24 h, myös koko joulun ajan.

Koronatilanteen vuoksi myös tänä jouluna on järkevää välttää ruuhkia mahdollisuuksien mukaan. Eekoon Prismojen laajoilla aukioloajoilla halutaan mahdollistaa asiakkaille jouluostosten tekeminen joustavasti. Laajat aukioloajat ovat olleet myös asiakkaiden toive.

Mahdollisuus laajoihin aukioloaikoihin on henkilökuntamme ansiota, suuri kiitos heille siitä, kiittelee Eekoon vähittäiskaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen.

Rauhallisimmat ajankohdat myymälöissä ovat tyypillisesti aamulla ennen kello yhdeksää sekä myöhemmin illalla ja yöllä. Vilkkain päivä tulee olemaan jouluaaton aatto, eli torstai 23.12. Mahdollisuuksien mukaan ostoksille kannattaa siis suunnata jo alkuviikosta.

Verkkokaupassa oma toimitusaika kannattaa varata viimeistään nyt

S-ryhmän uusi ruoan verkkokauppa S-kaupat.fi on myös kätevä vaihtoehto jouluruokaostosten tekemiseen. Uudessa S-kaupat.fi:ssä on vielä jonkin verran avoimia toimitusaikoja joulua edeltäville päiville ja myös joulun välipäivien toimitusajat ovat jo varattavissa. Ruoan verkkokaupan kapasiteettia on nostettu joulua edeltävälle ajalle, koska kysyntää on tavallista arkiviikkoa enemmän.

Vaikka ruoan verkkokaupan toimitusajankohta olisi varattuna hyvissä ajoin etukäteen, tilauksen sisältöä pystyy muokkaamaan ja täydentämään lähempänä toimitusajankohtaa, Väyrynen vinkkaa.

Oman myymälän aukioloajat jouluviikolla voi tarkistaa osoitteesta www.eekoo.fi/palvelut/. Ruoan verkkokaupan vapaat toimitusajat löytyvät S-kaupat.fi-palvelusta sekä mobiilisovelluksesta.

Eekoon myymälät ovat joulunaikaan avoinna seuraavasti:

maanantai 20.12. – torstai 23.12.

• Prisma Lappeenranta 24 h
• Prisma Imatra 7–24
• S-marketit ja Salet palvelevat normaalein aukioloajoin

jouluaatto 24.12.

• S-market Myllykeskus ja Pallo avoinna 24 h
• Muut Eekoon myymälät palvelevat klo 16 saakka, paitsi S-marketit IsoKristiina ja Lappeenranta klo 14 saakka ja Eekoon Salet klo 15 saakka

joulupäivä 25.12.

• Prisma Lappeenranta 7–23
• Prisma Imatra 7–22
• S-market Myllykeskus ja Pallo avoinna 24 h
• S-market IsoKristiina 10–14
• S-market Lappeenranta suljettu
• Muut Eekoon S-marketit 10–20
• Sale Jurvala 11–18

tapaninpäivä 26.12.

• Eekoon myymälät ovat auki sunnuntaiaikataulun mukaisesti

ABC-liikennemyymälät palvelevat normaaleilla aukioloajoilla läpi joulun.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Petteri Väyrynen, puh. 010 7620 011, petteri.vayrynen@sok.fi

Vuoksenniskan apteekki avaa S-market Vuoksenniskan kiinteistössä uutena vuokralaisena vuoden vaihteen jälkeen. Kiinteistössä tehdään tarvittavia muutostöitä marras-joulukuun ajan.

Vasta uudistetulla S-market Vuoksenniskalla palveluita ovat mm. ABC-automaatti, laajat aukioloajat, runsaat valikoimat, itsepalvelukassat ja Nosto automaatti. Apteekki täydentää palvelutarjontaamme ja asiakasomistajien palvelut laajenevat.

Lisätietoja
kiinteistöpäällikkö Mikko Härkönen 010 7620 016, mikko.harkonen@sok.fi

Poikkeuksellinen koronapandemia on koetellut myös Etelä-Karjalan Osuuskauppaa monin tavoin ja koko henkilöstö on ollut avainroolissa korona-ajasta selviytymiseen. Sitoutunut, joustava ja vastuullisesti toiminut henkilöstömme on varmistanut omalla erinomaisella työllään osuuskaupan menestymistä myös poikkeusajan keskellä. Kiitoksena tästä Etelä-Karjalan Osuuskauppa maksaa kaikille työntekijöilleen 300 euron suuruisen koronabonuksen.

Ylimääräisellä koronabonuksella haluamme palkita sitoutuneita ja erinomaista työtä tehneitä eekoolaisia, jotka ovat koko korona-ajan työskennelleet joustavasti ja varmistaneet turvallista asiointia toimipaikoissamme. Iso kiitos kuuluu myös niille lukuisille eekoolaisille, jotka ovat korona-aikana työskennelleet eri toimipaikoissamme ja kasvattaneet samalla omaa moniosaamistaan, kiittelee toimitusjohtaja Juha Riikola.

Koronabonus maksetaan lokakuun palkanmaksun yhteydessä. Tämän lisäksi koko Eekoon henkilöstöllä on vuosittainen kattava kannuste- ja tulospalkkiojärjestelmä.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa
Juha Riikola, toimitusjohtaja, puh. 010 7620 010, juha.riikola@sok.fiEtelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry
on kutsunut kaikki eteläkarjalaiset innokkaat neulojat hyvän asian äärelle. Yhdistys järjestää paikallisesti Etelä-Karjalassa tempauksen, jossa innokkaita neulojia kutsutaan neulomaan vauvojen sukkia vauvanpäiväksi 24.9.2021. Osallistumalla on mahdollisuus auttaa ja tuottaa iloa – uusia neulottuja villasukkia kerätään noin puolivuotiaille vauvoille. Vauvaviikon 38 (20.-26.9.2021) välisenä aikana sukat kerätään ja lahjoitetaan noin puolivuotiaille vauvoille.

Etelä-Karjalan Osuuskaupassa vastuullisuus on jokapäiväistä työtä ja käytännön toimintaa. Osuuskauppa on mukana oman alueensa arjessa – luomassa yhteistä hyvää lukuisilla eri tavoilla.

– Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistyksen ”Iloa neuloa – sukkia vauvoille”- sukkatempaus on projekti, jonka katsoimme heti olevan sellainen, jossa haluamme ehdottomasti olla mukana. Toivon, että mukanaolomme lisää myös tietoisuutta tempauksesta ja kaikki innokkaat eteläkarjalaiset neulojat lähtisivät mukaan tekemään hyvää, kertoo asiakkuuspäällikkö Jonna Vuorinne Eekoolta.

Tänä vuonna Eekoo osallistuu Sukkia vauvoille- tempaukseen lahjoittamalla jokaisen villasukkaparin uudelle omistajalle eli noin puolen vuoden ikäiselle vauvalle lisäksi tuotepaketin, joka sisältää paketillisen vaippoja, vauvan Rainbow-hedelmäsoseruokapaketin sekä ruokalapun ensimmäisiin ruokailuhetkiin. Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry jakaa kaikki sukkatempaukseen palautuneet vauvojen villasukat sekä Eekoon lahjoittaman tuotekassin sisällön avustuksena puolivuotiaille vauvoille vauvaviikon kunniaksi. Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry on tavattavissa Lappeenrannan Prisman käytävällä, Vauvanpäivänä 24.9 klo 10–14.

Lisätiedot:

Titta Hämäläinen/ Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry
titta.hamalainen@ek-perhetyo.fi, p. 040 776 7549

asiakkuuspäällikkö Jonna Vuorinne/ Etelä-Karjalan Osuuskauppa
jonna.vuorinne@sok.fi, p. 010 762 1038

Eekoon toiminnan tarkoitus on tuottaa kilpailukykyisiä palveluja ja etuja asiakasomistajille vastuullisesti, sekä tarjota ylivoimaista hyötyä ja helppoutta omasta osuuskaupasta. Toiminnan tarkoitus konkretisoitui jälleen viime vuonna joulukuun alussa, kun Eekoo tiedotti Sale Ruoholammen investointisuunnitelmista. Keskiviikkona 16.6.2021 on vihdoin myymälän avajaispäivä! Myymälä on lapsivoittoisen asutusalueen keskiössä ja pyydämmekin alueen lapsia osallistumaan kaupan avaukseen kello 10.00.

Ruoholammen alueella ei ole ollut aiemmin lähipalveluja lainkaan. Alue on voimakkaasti kehittyvä, jonka lisäksi loma-asuntoja löytyy alueelta lähemmäs 400.

Eekoon arvoihin kuuluu mm. toiminnan jatkuva uudistaminen ja olemme olemassa asiakasta varten. Ruoholammen alueella on runsaasti asiakasomistajia ja halusimme kehittää heidän palvelutarjontaansa avaamalla lähikaupan, Eekoon toimitusjohtaja Juha Riikola kertoo. Kiitän Lappeenrannan kaupunkia hyvästä yhteistyöstä suunnitteluvaiheesta alkaen. Alueen oman kaupan avaaminen lisää Ruoholammen vetovoimaa asumisalueena ja tällä tavalla kannamme myös vastuuta ihmisistä ja ympäristöstä, Riikola jatkaa.

Nyt avattava Sale on nykyaikainen ja se on tehty uuden konseptin mukaisesti raikkaalla ilmeellä. Myymäläsuunnittelussa huomioidaan paikkakuntien ja alueiden erilaiset tarpeet ja ruoholampelaisten oma kauppa haluttiin toteuttaa helposti lähestyttävänä myymälänä, jossa on ammattitaitoinen palvelu. Muun muassa pikakassapalvelu ja Veikkaus ovat toteutettujen asiakastoiveiden listalla. Saleen mahtuu ostoksille myös vaunujen tai rattaiden kanssa ja ulko-oven vieressä on ajoluiska tätä varten.

Ruoholammen Saleen on laitettu hyvä perusvalikoima tuotteita: lihoja, hedelmiä, vihanneksia. Myös mökkiläi-set on otettu huomioon pienellä ns. mökkivalikoimalla. Salen viidestä työntekijästä koostuva henkilökunta on halunnut erityisesti korostaa asiakaskohtaamisen tärkeyttä ja ostoksille voit tulla vaikkapa puutarhatöiden ja saunan lämmityksen lomassa, juuri sellaisena kuin olet, kuvailee Eekoon vähittäistavarakaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen. Aukioloajat ovat laajat ja lähikauppamme on avoinna joka päivä klo 22.00 asti. Maanantaista lauantaihin avaamme myymälän klo 7.00 ja sunnuntaisin klo 9.00, Väyrynen lisää.

Rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota vastuulliseen rakentamiseen ja ympäristöön

Ruoholammen Salen talotoimittajajana toimi FM-Haus Oy ja maanrakennusurakoitsijana T. Kiljunen Oy.

Rakennus on toteutettu mahdollisimman hiilineutraalisti puurakenteisena, käyttäen nykyaikaista moduulirakennustekniikkaa, jossa moduulit rakennetaan mahdollisimman valmiiksi sääsuojassa tehtaan sisällä. Rakennusaika Ruoholammen tontilla oli maanrakennustöiden alkamisesta kaupan avaukseen kaksi ja puoli kuukautta, Eekoon kiinteistöpäällikkö Mikko Härkönen kertoo.

Myymälärakennuksen lämmityksessä hyödynnetään kylmäjärjestelmän lauhdelämpö tehokkaasti lämpöpumpun avulla. Asioinnin mukavuutta lisäävät energiatehokkaat ovelliset kylmäkalusteet, joiden kylmäaineena käytetään ympäristölle haitatonta hiilidioksidia. Myymälän valaistus on tehty energiatehokkailla led-valoilla ja myymäläopasteissa on käytetty kierrätysmateriaalia.

Avajaisten kunniavieraita ovat lapset ja perheet

Toivotamme tervetulleiksi kaikki alueen lapset ja avaamaan Ruoholammen Salen keskiviikkona 16.6.2021 kello 10!
Avajaisissa on lapsille ilmapalloja, jäätelöä ja he pääsevät pyörittämään onnenpyörää. Salen löydät osoitteesta Ruoholammenkatu 1, Lappeenranta.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa
toimitusjohtaja Juha Riikola, puh. 010 7620 010, juha.riikola@sok.fi
vähittäiskaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen, puh. 010 7620 011, petteri.vayrynen@sok.fi
kiinteistöpäällikkö Mikko Härkönen, puh. 010 7620 016, mikko.harkonen@sok.fi

Me Eekoolaiset haluamme olla mukana mahdollistamassa kesän harrastamiseen ja liikkumiseen liittyviä tapahtumia alueellamme. Kesällä 2021 olemme mukana tukemassa mm. seuraavia alueen tapahtumia:

IPV Imatra eli Imatran Palloveikot järjestää koko perheelle suunnatun laskiaistapahtuman Ukonniemessä keskellä kesää, torstaina 8.7. klo 12.00-15.00. Edellisenä päivänä yhdistetyn maajoukkue ottaa toisistaan mittaa Lunta tupaan!-tapahtumassa

Saimaa Cyckle Tour 9.-10.7.2021 – pyöräilytapahtuma Imatralla. Saimaa Cyckle Tour ei ole kilpailu vaan tapahtuma kaiken tasoisille pyöräilyn harrastajille. Tapahtuman tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi pyöräilytapahtumaksi ja houkutella tapahtumaan osallistujia eri puolilta maailmaa.

Willimiesajot 17.-18.7.2021 on näyttävä kaksipäiväinen pyöräilytapahtuma Lappeenrannan keskustassa. Tapahtuma koostuu kilpasarjojen kolmen kilpailun etapeista sekä erilaisista kuntotapahtumista.

YAG Youth Athletics Games – Nuorisoyleisurheilun suurtapahtuma Lappeenrannan Kimpisessä 23.-25.7.2021

Lappeen Riennon EEKOO- Tuplasprintti 8.8.2021 on suunnistustapahtuma, jossa päivän ensimmäinen kilpailu toimii samalla Kaakon AM-kilpailuna.

Eekoo tekee yhteistyösopimuksen aina yksittäisten ikäkausijoukkueiden sijaan koko seuran kanssa, jotta tuki leviää laajasti ja tasapuolisesti kaikkien seuralaisten, erityisesti juniorien hyödyksi. Sponsoroinnistamme saat lisätietoa yhteistyösopimuksistamme vastaavalta: Jonna Vuorinne / jonna.vuorinne@sok.fi

Etelä-Karjalan Osuuskaupan S-marketeihin ja Prismoihin ilmestyy toukokuun aikana S-ryhmän vastuullisuusteoista ja tavoitteista kertovaa viestintää. Näkyville paikoille sijoitetuilla viesteillä halutaan tuoda myymälän, osuuskaupan ja koko S-ryhmän vastuullisuutta näkyvämmäksi asiakkaillemme. S-ryhmän  vastuullisuuden ytimessä ovat asiakasomistajat, jotka voivat omalla toiminnallaan ja kulutusvalinnoillaan olla osa muutosta kohti parempaa paikkaa elää.

Toukokuun aikana Eekoon kaikkiin S-marketeihin ja molempiin Prismoihin asennetaan näkyviä lattia- ja ovitarroja ja muita viestinnällisiä elementtejä, joiden aiheena on  vastuullisuus. S OLET SINÄ – viestintä on valtakunnallinen vastuullisuuskampanja, jossa myymälöitä hyödynnetään aivan uudella tavalla S-ryhmän kunnianhimoisesta  vastuullisuustyöstä kertomiseen.

S OLET SINÄ -kampanja haastaa perinteisiä ajatuksia siitä missä ja miten kerromme asiakkaillemme vastuullisuusteoista. Meillä myymälä on kaikkein tärkein paikka kohdata asiakkaitamme, ja haluamme hyödyntää sitä myös vastuullisuusviestinnässämme, kertoo Eekoon vähittäiskaupan johtaja Petteri Väyrynen.

S OLET SINÄ -kampanja näkyy tänä keväänä S-ryhmän valtakunnallisessa viestinnässä ja osuuskauppojen myymälöissä ympäri Suomen. Eekoossa viestintä aloitetaan Prismoista ja S-marketeista ja seuraavassa vaiheessa vastuullisuusviestit ilmestyvät myös ABC-asemille ja Sale-myymälöihin.

Meillä vastuullisuus tarkoittaa valtakunnallisia panostuksia esim. tuulivoimaan tai logistiikan päästöihin liittyen ja paikallisten osuuskauppojen omia vastuullisuustekoja. Eekoossa lähes koko toimipaikkaverkosto on jo saanut energiaa säästävät led-valot, modernit ovelliset kylmäkalusteet ja ympäristöä huomiovan kiinteistöautomatiikan, iloitsee Eekoon asiakkuuspäällikkö Antti Heinonen.

Aurinkosähkön tuotannossa olemme täällä Etelä-Karjalassa koko Suomen huipputasoa, kun voimala löytyy nyt yhdeksän toimipaikan katolta. Kokonaisuutena vastuullisuustekomme pienentävät hiilijalanjälkeämme valtavasti jo nyt. Vuoden 2025 nollapäästöisyys on meille ihan todellinen tavoite, Heinonen jatkaa.

Lisätietoja: Etelä-Karjalan Osuuskauppa, asiakkuuspäällikkö Antti Heinonen, puh. 010 7620 027, antti.heinonen@sok.fi