Lasten seurapäivä Prisma Lappeenrannassa 13.4.2024

Prisma Lappeenrannan kauppakäytävällä vietetään Lasten Seurapäivää lauantaina 13.4. klo 10-14.

Seurapäivässä paikalliset urheiluseurat esittelevät toimintaansa ja tarjontaansa. Ohjelmassa on paljon monipuolisia aktiviteetteja lapsille: koripallon heittoa, laukaisupiste, tekniikkarata, minitenniskenttä, golfin puttirata jne. Lisäksi on tarjolla eri lajien väline-esittelyjä ja välinetestausta.

Kaupan puolella on tapahtumapäivänä edullisia erätarjouksia sekä lasten pukeutuminen ja palloilutuotteet -20 % S-etukortilla.

Tervetuloa koko perheen voimin mukaan tapahtumaan!

Lasten seurapäivä Lappeenrannan Prismassa 13.4.2024 klo 10-14

Mielinauha on MIELI ry:n vuosittainen kampanja, jolla halutaan lisätä myönteistä puhetta mielenterveydestä ja kerätään varoja mielenterveyden edistämiseen ja kriisityöhön Suomessa.

S-ryhmä on kolmatta vuotta mukana kampanjassa.Suurena työnantajana ja merkittävänä toimijana suomalaisten arjessa haluamme osaltamme olla tukemassa mielen hyvinvointia niin
työelämässä kuin yhteiskunnassa. Osallistumalla kampanjaan haluamme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden tukea tärkeää mielenterveystyötä.

Vuoden 2024 Mielinauha sanoma on lohtu: Jokaisen mieli tarvitsee lohtua. Tue, kuuntele, ole läsnä. Sellaista ihmistä ei maan päällä ole, joka ei joskus tarvitsisi lohtua. Osallistumalla MIELI ry:n Mielinauha-kampanjaan, olet mukana antamassa apua ja lohtua niille, jotka sitä juuri nyt tarvitsevat.

Mielinauhan on tänä vuonna suunnitellut vuoden 2023 nuori suunnittelija Henna Lampinen. Hän haluaa nauhan viestivän, että pienikin lohdun saaminen voi olla supertärkeää sille ihmiselle, joka tarpoo omassa usvassaan. Kampanjan kasvo on tänä vuonna kaikkien tuntema artisti ja biisintekijä Samu Haber.

Kampanjaan voi osallistua kantamalla vihreää Mielinauhaa, ostamalla kampanjatuotteita ja lahjoittamalla. Mielinauhoja myyvät Prismat, S-marketit, Salet, Alepat, Food Market Herkku,
ABC:t, Sokokset ja Emotionit. Lisäksi myynnissä on kampanjatuotteita kuten leikkokukkia.

Jokainen mieli tarvitsee lohtua. 💚 Ostamalla 4 euroa maksavan Mielinauhan S-ryhmän kaupoista tuet kotimaista mielenterveystyötä ja kriisiauttamista
https://mielinauha.fi/

Jokainen mieli tarvitsee lohtua - Mielinauha 2024

Jokainen mieli tarvitsee lohtua – Mielinauha 2024

Kannustajat-tukihaku 2024 on nyt päättynyt ja tuettavat seurat valittu. Valituille seuroille on ilmoitettu tukipäätöksestä sähköpostitse.

Saimme paljon hyviä hakemuksia laajasti koko toimialueeltamme. Olemme iloisia, että saamme jälleen jakaa tukea näin laajalti lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksiin. Kannustajat-tukea sai 48 yhdistystä ja seuraa, joiden kautta tukemme saavuttaa lähes 7000 lasta ja nuorta Etelä-Karjalassa, kertoo asiakkuuspäällikkö Oili Tikka Etelä-Karjalan Osuuskaupasta.

Kannustajat-haussa jaetaan 20 000 euroa Eekoon toimialueelle

Eekoo tukee lasten- ja nuorten harrastustoimintaa vuosittain järjestettävällä Kannustajat-tukihaulla. Keskitetyssä haussa kaikki Eekoon toimialueella lasten ja nuorten urheilu- tai kulttuuriharrastuksia järjestävät seurat voivat keskitetysti hakea tukea toimintaansa. Eekoo on kaksinkertaistanut tukisumman viime vuodesta, ja tänä vuonna jaamme 20 000 euroa lasten ja nuorten harrastamiseen. Tukipäätökseen vaikuttavat seurojen ja yhdistysten harrastajamäärät sekä tuen käyttötarkoitus.

Tukea saaneiden seurojen ja yhdistysten nimet löydät täältä: https://eekoo.fi/vastuullisuus/kannustajat/.

Seuraava Kannustajat-tukihaku järjestetään helmikuussa 2025.

Lisätietoja antaa asiakkuuspäällikkö Oili Tikka, puh. 010 7620 027, oili.tikka@sok.fi.

Original Sokos Hotel Lappee toimii vastuullisesti ja kehittää jatkuvasti toimintaansa vastuullisuusasioissa

Hotellimme on Green Key –sertifioitu ja olemme olleet mukana myös Sustainable Travel Finland –ohjelmassa vuodesta 2023 lähtien.

Vastuullisuuden osa-alueita ovat muun muassa taloudellinen kestävyys, yhteiskuntavastuu, sosiokulttuurinen kestävyys ja ekologien kestävyys. OSH Lappee, hotelli osana S-ryhmää sekä Etelä-Karjalan Osuuskauppaa, haluaa omalla toiminnallaan tukea alueen taloudellista kestävyyttä ja kantaa osaltaan yhteiskuntavastuuta.

Vastuullisuus näkyy hotellimme arjessamme mm. seuraavasti:

Pienet teot ovat suuria askelia kohti yhteisen ympäristömme suojelua.

Kiitos kun välität!

Eekoolle voitto keskisuurten yritysten sarjassa

Etelä-Karjalan Osuuskauppa on jälleen yksi Suomen innostavimmista työpaikoista ja sijoittui keskisuurten yritysten parhaimmaksi työpaikaksi. Suomen innostavimmat työpaikat on Eezy Flown vuosittainen tunnustus poikkeuksellisen hyvät henkilöstötutkimuksen tulokset saavuttaneille organisaatioille.

Tunnustukset perustuvat henkilöstökokemusta mittaavan PeoplePower-tutkimuksen pohjalta laskettuun indeksiin. Vastaajina oli noin 150 000 työntekijää kymmeniltä toimialoilta ympäri Suomen, Ahvenanmaalta Lappiin ja Vaasasta Joensuuhun. Tutkimustietoa on kerätty vuodesta 2014 ja Suomen Innostavimpia työpaikkoja on palkittu 2015 lähtien. Edellisenä vuonna Eekoo sijoittui keskisuurten yritysten sarjan kolmanneksi parhaaksi.

Eekoolla koko S-ryhmän paras henkilöstön työtyytyväisyys

Vuosittainen työyhteisötutkimus on tärkeä väline kehitettäessä toimintaa yhdessä henkilöstön kanssa. Marraskuussa 2023 tehtävässä tutkimuksessa Eekoo sai historiansa parhaimman tuloksen, kun henkilökunnan tyytyväisyyttä mittaava indeksi kohosi lähes kahdella, sen ollessa nyt 81,1. Eekoon tulos oli alueosuuskauppojen paras.

Työtyytyväisyystutkimuksen tulos kehittyi positiivisesti jo seitsemättä vuotta peräkkäin. Henkilökunnasta tutkimukseen vastasi ennätykselliset 97 %. Tuloksissa korostuu erityisesti hyvän työnantajakuvan positiivinen kehitys: peräti 93 % tutkimukseen vastanneista suosittelisi Eekoota työnantajana.

Omistautunut ja innostunut henkilöstö, Eekoon ihmeidentekijät, on aidosti tärkein voimavaramme ja hyvä fiilis lähtee hyvästä johtamisesta jokaisessa toimipaikassamme. Tätä tukemassa on strategiamme sekä eekoolaisen johtamisen periaatteet. Olen valtavan kiitollinen saamastamme tunnustuksesta, joka kertoo pitkäjänteisen työn tuloksista ja onnistumisesta yhdessä koko henkilöstömme kanssa. Kiitos kaikille työkavereille Eekoossa tästä hienosta tunnustuksesta, iloitsee Eekoon henkilöstö- ja viestintäjohtaja Päivi Jäkälä.

S-ryhmän Osuuskauppojen tulokset ovat vuodesta toiseen olleet kärjen tuntumassa. Tänä vuonna Suomen Innostavin suurten yritysten työpaikka oli Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja pienten organisaatioiden sarjan voittaja oli Into Seinäjoki Oy.

 

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, henkilöstö- ja viestintäjohtaja Päivi Jäkälä, puh. 010 7620 024, paivi.jakala@sok.fi

Eekoolla on yli 72 000 asiakasomistajaa

Bonusta, maksutapaetua ja ylijäämänpalautusta maksettiin vuonna 2023 asiakasomistajille lähes 16 miljoonaa euroa, joka on 1,6 miljoonaa euroa enemmän kuin sitä edeltävänä vuonna. Eekoolla oli vuoden 2023 lopussa 72 001 asiakasomistajaa ja S-ryhmän asiakasomistajatalouksia oli 86,6 % alueen kaikista talouksista.

Eekoolla S-ryhmän paras henkilöstön työtyytyväisyys

Vuosittain henkilöstölle tehtävässä työyhteisötutkimuksessa Eekoo sai historiansa parhaimman tuloksen, kun henkilökunnan tyytyväisyyttä mittaava indeksi kohosi lähes kahdella, sen ollessa nyt jo 81,1. Henkilökunnasta tutkimukseen vastasi ennätykselliset 97 %. Tuloksissa korostuu erityisesti hyvän työnantajakuvan positiivinen kehitys. Hyvä arjen johtaminen luo hyvää fiilistä ja henkilöstö kokee, että Eekoo on kehittynyt oikeaan suuntaan. Peräti 93 % tutkimukseen vastanneista suosittelisi Eekoota työnantajana. Eekoo sai jälleen tunnustuksen vuoden 2023 Suomen innostavimmat työpaikat -tutkimuksessa.

Eekoo on henkilöstömäärällään merkittävä työllistäjä maakunnassa. Eekoon henkilöstömäärä oli vuoden 2023 lopussa 958. Kesällä 2023 Eekoossa työskenteli yhteensä reilu 300 kesätyöntekijää ja heidän lisäksi 300 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijaa.

Yhtenä painopistealueena on henkilöstön kattavien työsuhteiden (30 viikkotuntia tai enemmän) tarjoaminen yhä useammalle eekoolaiselle. Tämän avulla varmistetaan työntekijöiden hyvä työtyytyväisyys ja riittävä toimeentulo. Kattavien työsuhteiden piirissä vuonna 2023 oli yli 64 % eekoolaisista.

Eekoo palkitsi henkilöstöään maksamalla tulospalkkioita lähes 2 miljoonalla eurolla sosiaalikuluineen. Varsinaisen palkitsemisohjelman lisäksi henkilöstö sai ylimääräisen 400 euron tulospalkkion. Tulospalkitsemisen lisäksi Eekoo palkitsee henkilökuntaansa laajasti ja henkilöstö saa mm. S-ryhmän henkilöstöedut, ePassiedun, maksuttomat työkengät ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Työntekijä saa myös palkalliset työmerkkipäivävapaat oltuaan S-ryhmässä työsuhteessa 10, 20, 30 tai 40 vuotta. Käytössä on myös mm. henkilöstön työhyvinvointipäivät, mahdollisuus omailmoitteiseen sairauspoissaoloon ja erilaiset valmennukset.

Olen erityisen ylpeä siitä, että henkilöstömme työtyytyväisyys on S-ryhmän paras. Olemme pystyneet palkitsemaan ammattitaitoista henkilökuntaamme kaikkien aikojen suurimmalla tulospalkkiolla, iloitsee Eekoon toimitusjohtaja Juha Riikola.

Eekoo on edelläkävijä vastuullisuudessa

Eekoon vuonna 2023 käyttämästä sähköstä 100 % oli päästötöntä sähköä, josta noin 80 % tuotettiin omalla tuulivoimalla ja aurinkopaneeleilla. Aurinkosähköjärjestelmät tuottavat parhaimmillaan noin viidenneksen toimipaikan kuluttamasta sähköstä. Tehokkaimmillaan niiden tuotanto on kesäisin, jolloin kylmälaitteet kuluttavat eniten sähköä. Eekoo käyttää nyt 100 % uusiutuvaa vihreää kaukolämpöä Lappeenrannan Energia Oy:n ja Imatran Lämpö Oy:n kaukolämpökohteissa. Energiatehokkuusinvestointien myötä Eekoon kiinteistöissä ei käytetä lämmitykseen maakaasua eikä öljyä.

Eekoon jätteet kierrätetään ja uudelleen käytetään 84-prosenttisesti. Kierrätyskelvoton loppuosa jätteestä menee energiapolttoaineeksi, jolloin jätehuollon kokonaishyötykäyttö on 100 %.

Eekoon marketit ja ravintolat hillitsevät ruoasta syntyvää hävikkiä monin eri tavoin. Asiakkaille annetaan marketeissa erillinen ilta-alennus jo aiemmin alennetuista elintarvikkeista ja myymälöissämme on myynnissä edullisesti hedelmien ja vihannesten hävikkilaatikoita. Ylijäämäruokaa myytiin ravintoloista ResQ Clubin kautta lähes 7 500 annosta. Eekoon ruokakaupat antavat myös ruoka-apua erilaisten järjestöjen tai yhdistysten kautta ja ruoka-apu tavoittaa lähes 1500 avunsaajaa viikoittain.

Eekoo tekee laajasti yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, joka luo hyvinvointia ja työtä toimialueen asukkaille. Kaikissa Eekoon marketeissa on käytössä Elämänmakuista Etelä-Karjalasta -hyllynpäädyt, joissa on koottuna erilaisia paikallisia tuotteita. Syksyllä 2023 järjestettiin Eekoon Prismoissa lähituottajamarkkinat, jotka kokosivat yhteen ison joukon paikallisia tuottajia esittelemään eteläkarjalaisia makuja. Vuonna 2023 Eekoo osti yhteensä 8,0 miljoonalla eurolla tuotteita myytäväksi 80 paikalliselta yhteistyökumppanilta, sekä paikallisia palveluostoja 10,6 miljoonalla eurolla lähes 320 eteläkarjalaiselta yritykseltä.

Eekoo on vahvasti tukemassa paikallista urheilua ja kulttuuria mm. Kannustajat-ohjelman kautta. Eekoo muistaa stipendein ansioituneita opintonsa päätökseen saaneita nuoria, joiden opinnot ovat liittyneet Eekoon toimialoihin.

Investoinnit Etelä-Karjalaan yhteensä 9,5 miljoonaa euroa

Etelä-Karjalan Osuuskaupan vuosien 2022–2023 suurin investointi, Original Sokos Hotel Lappeen peruskorjaus valmistui huhtikuussa 2023. Peruskorjaukseen kuului yli puolet hotellin huonekapasiteetista ja majoituskerroksien yleiset tilat uudistettiin samalla täysin. OSH Lappeen peruskorjauksen kokonaiskustannus oli 5,8 miljoonaa euroa ja rakentaminen toteutettiin lähes täysin paikallisin voimin. Kohteen pääurakoitsijana toimi lappeenrantalainen Maalausliike Sami Ahtiainen Oy.

S-market Kourula avattiin kesäkuussa 2023 ja investoinnin kokonaiskustannus oli 4,3 miljoonaa euroa. Kiinteistön rakentaminen toteutettiin täysin paikallisin voimin ja kohteen pääurakoitsijana toimi Rakennusliike Evälahti Oy. Uusi myymälä työllistää vakituisesti 10 henkilöä.

Eekoo jatkaa vahvaa asiakasomistajien palvelutarjonnan parantamista ja tänä vuonna kokonaisinvestointeihin on varattu yli 16,1 miljoonaa euroa. Suurimpina investointeina on Prisma Lappeen rakentaminen sekä digitaalisiin palveluihin panostaminen.

Eekoon myynti ja tulos uuteen ennätykseen

Etelä-Karjalan Osuuskaupan verollinen kokonaismyynti vuonna 2023 oli 448 miljoonaa euroa, joka kasvoi 20 miljoonaa euroa (5 %) edelliseen vuoteen verrattuna. Eekoon operatiivinen tulos oli 18,0 miljoonaa euroa, joka on 3,4 miljoonaa euroa edellisvuotta parempi. Etelä-Karjalan Osuuskaupan talous ja vakavaraisuus ovat vahvalla tasolla ja omavaraisuusaste on 84,8 %.

Etelä-Karjalan Osuuskaupan vuosi 2023

• 958 eekoolaista
• Verollinen myynti 488 miljoonaa euroa
• Operatiivinen tulos 18 miljoonaa euroa
• Bonusta, maksutapaetua ja ylijäämänpalautusta lähes 16 miljoonaa euroa
• Asiakasomistajia 72 001, asiakasomistajien talouspeitto 86,6 %
• Henkilöstön työtyytyväisyys kaikkien aikojen paras
• Asiakasomistajien palveluiden kehittämiseen 9,5 miljoonaa euroa
• Investointien paikalliset ostot Etelä-Karjalasta 5,6 miljoonaa euroa
• Paikalliset tuoteostot Etelä-Karjalasta 8,0 miljoonaa euroa
• Paikalliset palveluostot Etelä-Karjalasta 10,6 miljoonaa euroa

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, toimitusjohtaja Juha Riikola, puh. 010 7620 010, juha.riikola@sok.fi

Kannustajat-tukihaku 2024 on käynnissä

Etelä-Karjalan Osuuskaupan lasten ja nuorten harrastustoimintaan suunnatun Kannustajat–ohjelman tämän vuoden tukihaussa on jaossa 20 000 euroa. Tukea on jaettu Eekoon toimialueella lasten ja nuorten harrastustoimintaa järjestäville yhdistyksille keskitetyssä tukihaussa vuodesta 2016. Kaikille avoimella haulla varmistetaan, että maakunnan toimijoilla on yhdenvertainen mahdollisuus tulla huomioiduksi tukieuroja jaettaessa.

Kannustajat-tuen tarkoituksena on parantaa lasten harrastusedellytyksiä ympäri Etelä-Karjalaa ja Eekoon toimialuetta. Olemme saaneet vuosittain paljon hyviä hakemuksia ja jaamme ilolla tukea tärkeään asiaan, kertoo asiakkuuspäällikkö Oili Tikka Etelä-Karjalan Osuuskaupasta.

Tukihakuun voi osallistua täyttämällä sähköisen lomakkeen Eekoon verkkosivuilla osoitteessa www.eekoo.fi/kannustajat. Seuran hakemuksen voi jättää 28.1.-29.2.2023 välisenä aikana. Edellytyksenä on, että osuuskaupan maksama tuki kohdistuu lasten sekä nuorten liikuntaan ja urheiluun ja vapaa-aikaan. Valituille seuroille ilmoitetaan valinnasta maaliskuun lopussa. Kannustajat-kausi seuroille on vuoden mittainen.

Lisätietoja: asiakkuuspäällikkö Oili Tikka, Etelä-Karjalan Osuuskauppa, puh. 010 7620 027, oili.tikka@sok.fi

Eekoo on jälleen yksi Suomen innostavimmista työpaikoista!

Vuosittain henkilöstölle tehtävässä työyhteisötutkimuksessa Eekoo sai historiansa parhaan tuloksen, kun henkilökunnan tyytyväisyyttä mittaava indeksi kohosi lähes kahdella, sen ollessa nyt jo 81,1. Eekoolaiset arvioivat myös johtamisen olevan Eekoossa osuuskauppojen parasta.

Eekoon vuosittaiseen työyhteisötutkimukseen vastasi 97 % eekoolaisista ja tutkimus on tärkeä keino kehittää niin työtä, johtamista kuin eekoolaisten tyytyväisyyttä entistäkin paremmaksi. Tulos kehittyi jo seitsemättä vuotta peräkkäin positiivisesti.

Tuloksissa korostuu erityisesti hyvän työnantajakuvan positiivinen kehitys. Hyvä arjen johtaminen luo hyvää fiilistä ja henkilöstö kokee, että Eekoo on kehittynyt oikeaan suuntaan. Eekoota työpaikkana ollaan myös halukkaita suosittelemaan, peräti 93% tutkimukseen vastanneista suosittelisi Eekoota työnantajana.

Kehityskohteena on entistäkin tasalaatuisemman johtamisen varmistaminen jokaisessa Eekoon toimipaikassa. Tätä varmistetaan tänä vuonna aloitetuilla systemaattisilla one to one-keskusteluilla, jossa työntekijä ja päällikkö käyvät säännöllisesti läpi tavoitteita, onnistumisia ja kehityskohtia.

Eekoo sai jälleen vuodelta 2023 tunnustuksen Suomen innostavimmat työpaikat, joka myönnetään parhaille Eezy Flown PeoplePower® -tutkimukseen osallistuneille organisaatioille. Tunnustus on tärkeä viesti työntekijöiden erinomaisesta innostuneisuudesta.

Eekoo arvioitiin työnantajana Suomen parhaaksi osuuskaupaksi

Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimipaikat saivat joulun alla satoja positiivisia asiakaspalautteita. Henkilökunta jakoi postikorteilla yhteisessä valmennuspäivässä kokemuksiaan asioinnista osuuskaupan muissa toimipaikoissa. Eniten henkilökunnan antamaa positiivista palautetta sai Original Sokos Hotel ravintola VENN, jolle luovutettiin Ihmeidentekijöiden pokaali. Palkitseminen kruunasi Eekoon uusimman työtyytyväisyystutkimuksen erinomaisen tuloksen. Ulkopuolinen arvioija nosti Eekoon Suomen osuuskaupoista sijalle yksi ja samalla jälleen maamme innostavimpien työpaikkojen joukkoon.

Vastausprosentti oli paras tähän asti, eli 97. Henkilökunnan tyytyväisyyttä mittaava indeksi kohosi lähes kahdella, sen ollessa nyt jo 81,1, joka nostaa Eekoon sijoituksessa parhaimmaksi eli paras kaikista maamme osuuskaupoista. Eekoon työtyytyväisyys on parantunut yhtäjaksoisesti jo seitsemän vuotta. ”Eekoolaiset myös arvioivat johtamisen olevan Eekoossa osuuskauppojen parasta,” iloitsee henkilöstö- ja viestintäjohtaja Päivi Jäkälä.

Erityisesti mielikuva työnantajasta on kohonnut työntekijöiden keskuudessa vahvasti. Tämä on saatu aikaan hyvällä arjen johtamisella, mikä tuo tyytyväisyyttä. Eekoo kehittyy henkilökunnan mielestä oikeaan suuntaan, työyhteisön arvot sekä päämäärät ovat tavoittelemisen arvoisia ja niistä on viestitty hyvin. ”Henkilökunta haluaa suositella meitä työpaikkana, jossa tulevaisuus näyttää valoisalta.

Tutkimus vahvisti, että Eekoon vuonna 2021 jalkauttama strategia vahvistaa yrityskulttuuria. Tavoite on olla selkeästi maan paras osuuskauppa. Strategia ei tunnu ylhäältä annettuna paperina, kun arjen punaisena lankana ovat elämänmakuiset kohtaamiset. Asiakaslupaukset auttavat ymmärtämään, kuinka omalla työllä voi vaikuttaa yksittäisen asiakkaan kokemukseen, kuin myös koko yrityksen vireeseen.

Tavoitteet, odotukset ja arvot tiedetään

Eekoo työllistää Etelä-Karjalassa noin 950 henkilöä, joista valtaosa on vakituisia työntekijöitä. Määräaikaisuudesta on sovittu yhdessä työntekijän kanssa. Eekoo on merkittävä nuorten työllistäjä. Viime kesänä palkattiin erilaisiin tehtäviin noin 600 kesätyöntekijää ja työhön tutustujaa. Sama määrä aiotaan palkata ensi kesäksi ja hakuaika on 1.1.-11.2.2024. ”Tarjoamme vastuullisena toimijana hyvän työkokemuksen, taitoja työelämästä ja vankat valmiudet tulevaisuudelle,” tiivistää henkilöstö- ja viestintäjohtaja Jäkälä.

Työelämässä vaihdetaan välillä alaa ja kokeillaan muuta, mutta usein myös palataan hyväksi koettuun työpaikkaan. Eekoo työllistää kaiken ikäisiä ja esimerkiksi eläkeläiset palaavat usein osa-aikaisiksi. Eekoossa urapolku voi johtaa kesätyöntekijästä päälliköksi.

Eekoolaiset voivat jatkuvasti kehittää osaamistaan muun muassa ammatillisilla kursseilla tai tutkinnoilla. Uuden oppimista tapahtuu niin työssä kuin erilaisilla valmennuksilla, jotka voivat olla maakunnan oppilaitosten tai vaikkapa S-ryhmän oman Jollas Instituutin kautta. ”Henkilöstössä kaikki tietävät Eekoon tavoitteet, odotukset ja arvot. Valmennamme heitä vuosittain ja koulutus painottuu vahvasti asiakaspalveluun,” korostaa Päivi Jäkälä.

Henkilöstöryhmien omat koulutukset toteutetaan tarpeen mukaan. Viime vuonna valmennettiin kaikki Eekoon apulaispäälliköt ja seuraavaksi alkaa vastuumyyjien valmennus. ”Koulutamme aina tarpeeseen. Henkilöllä on oltava vahva motivaatio kehittyä ja haluamme tarjota siihen mahdollisuuden.” Eekoolaisia käy säännöllisesti kertomassa työssäoppimis- ja harjoittelumahdollisuuksista myös alueen oppilaitoksissa.

Vähintään 30 tuntia viikossa

Eekoo nostaa työnantajana yhdeksi vetovoimatekijäksi kattavat työsuhteet. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle vähintään 30 viikkotunnin sopimuksia, jonka lisäksi voi halutessaan tehdä lisätöitä muissa toimipaikoissa.

Jokainen eekoolainen on tulospalkkiojärjestelmän piirissä, jota maksetaan kaksi kertaa vuodessa, maksimisumman ollessa noin 2000 euroa. Lisäksi kolmena peräkkäisenä vuonna on maksettu myös ylimääräinen tulospalkkio. Henkilöstöetujen laskennallinen euromääräinen summa on yhden hengen taloudelle noin 250 e/kk ja neljän hengen taloudelle 382 e/kk. Kesätyöntekijät saavat myös samat edut.

Henkilökunnan viihtyvyys koostuu monista tekijöistä. Yhteiskunnan pahoinvointiin vastataan turvallisella työympäristöllä. Mahdolliset uhkaavat tilanteet puretaan välittömästi toimipaikoilla ja työterveydessä tarjotaan keskusteluapua. Eekoossa käytetty varhaisen tuen malli auttaa työntekijää arjen vaikeissa tilanteissa. ”Harvoin kaikkien työkyky on aina täysi sata, joskus se on 50 ja se on inhimillistä,” Jäkälä muistuttaa.

Palaute huomioidaan

Henkilöstön pysyvyys on tärkeää ja se lähtee hyvästä arjen johtamisesta. Työn merkityksellisyyttä lisäävät myös saatu palaute ja kiitos onnistumisista, jotka ovat Eekoossa tärkeitä. Henkilökunnan antama palaute alkaa työpaikan keskusteluilmapiiristä. Toiminnan kehittämisajatukset voi viedä sähköiseen ideatakomoon, josta palkitaan. Johtoryhmä käsittelee jokaisen ideatakomon kautta tulleen ehdotuksen ja niihin vastataan aina suoraan työntekijälle. Toteuttamiskelpoiset ideat palkitaan rahallisesti.

Esimerkiksi Prisman myyjä ehdotti heräteostoksia tekeviä asiakkaita varten keräilykoreja myymälän sisälle, jotka löytyvät nyt kylmäaltaiden läheltä. Toinen henkilökunnalta tullut idea oli nyt käytössä oleva kierrätettävä höyrypesuri myymälöiden hevi-osastoille helpottamaan myyjien työtä. Idea Ässä-kampaamon ajanvarauksen muistutuspalvelusta tuli myös Eekoon työntekijältä.

Ravintola VENNin tarjoilijat Viivi-Karoliina Nurmi ja Jasmin Verkkoperä (oik.).

Ravintola VENNin henkilökunta sai joulukuussa Ihmeidentekijät-palkinnon. Tarjoilijat Viivi-Karoliina Nurmi ja Jasmin Verkkoperä (oik.) kuuluvat seitsemän hengen työtiimiin. Lappeenrannan VENN palkittiin myös viime keväänä S-ryhmän alan ammattilaisten tapahtumassa. Lappeenranta valittiin tuolloin kolmannen kerran vuoden VENN-ravintolaksi ja toistamiseen koko S-ryhmän suositelluimmaksi ruoka-, juoma ja seurusteluravintolaksi.