Eekoo on sitoutunut kantamaan oman vastuunsa valtakunnallisissa energiansäästötalkoissa. Eekoo on tehnyt jo useiden vuosien ajan merkittäviä investointeja energiankulutuksen tehostamiseksi sekä oman uusiutuvan energian lisäämiseksi.

Eekoon kiinteistöjen energiatehokkuus on viritetty jo varsin pitkälle, mutta etsimme jatkuvasti uusia yhteisiä tapoja vastata tulevan kauden sähköpiikkeihin ja kuinka vähentää sähköverkon kuormitusta, sanoo Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Riikola.

Sisäilman lämpötilaa on alennettu pysyvästi yhdellä asteella Eekoon kiinteistöissä. Toimipaikkatasolla tämä voi tarkoittaa lämmitysenergian kulutuksessa jopa viiden prosentin laskua. Eekoo osallistuu mahdollisten valtakunnallisten huippukulutuspiikkien ehkäisemiseen ennakoimalla sähkön kulutuksen vähentämistä. Ilmanvaihtokoneiden ilmamäärät on optimoitu ja kaikki valaistus sisällä sekä ulkona on ohjattu tarpeenmukaiseen minimiin.

Vuodesta 2010 Eekoon energiankulutus on vähentynyt yli 40 prosenttia. Eekoossa on mm. investoitu energiatehokkaisiin kylmäkalusteisiin ja -järjestelmiin. Kylmäjärjestelmäinvestointien myötä sähkösyöpöistä yksittäisistä kylmäkalusteista on luovuttu kokonaan. Merkittävää energiasäästöä ovat tuoneet mm. ovelliset kylmäkalusteet, ympäristöystävällisemmät kylmäaineet, LED-valaistus, lämpöpumput, aurinkopaneelit sekä talotekniikan ja kylmäjärjestelmien optimointi.

Eekoon käyttämä sähkö on tuotettu 100 % uusiutuvalla energialla, josta 80 % tuotetaan S-ryhmän omalla tuulivoimalla. Eekoon kiinteistöissä on 10 000 aurinkopaneelia.

Tämän vuoden aikana Eekoossa luovutaan kokonaan maakaasu- ja öljylämmityksistä. Lämmitysmuodot korvataan maalämmöllä tai ilma-vesilämpöpumpuilla. Yhteensä kuusi Eekoon kiinteistöä käyttää maalämpöä. Näillä toimilla on ollut merkittävä vaikutus myymälöiden energiatehokkuuteen.

Eekoossa vuosien varrella tehdyt satsaukset uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuteen ovat vastuullisuuden edelläkävijyyttä ja osa S-ryhmän tavoitetta olla oman toiminnan osalta hiilinegatiivinen vuonna 2025.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa
toimitusjohtaja Juha Riikola, puh. 010 7620 010, juha.riikola@sok.fi
kiinteistöpäällikkö Mikko Härkönen, puh. 010 7620 016, mikko.harkonen@sok.fi

 

Etelä-Karjalan Osuuskauppa haluaa olla mukana edistämässä kotimaisten ja etenkin eteläkarjalaisten tuotteiden menekkiä. Eekoon tarkoituksena on kasvattaa paikallisten lähituotteiden tarjontaa ja tunnettuutta asiakkaillemme.

Kaikissa marketeissamme on otettu kesäkuussa käyttöön ”Elämänmakuista Etelä-Karjalasta” -hyllypäädyt ja hyllynreunamerkit. Näiden hyllyjen päädyissä on koottuna vaihtelevasti erilaisia paikallisia tuotteita, jotka ovat tuotettu tai jalostettu Etelä-Karjalassa. Myymälän merkinnät helpottavat asiakkaita valitsemaan omasta kaupasta paikalliset, lähituotetut maut ostoskoriinsa.

Myymälöiden pääkäytävien varrella sijaitsevien ”Elämänmakuista Etelä-Karjalasta” -logolla varustettujen hyllypäätyjen tarkoituksena on saada näkyvyyttä paikallisille tuotteille ja tehdä niitä tutummiksi asiakasomistajillemme. Paikallisten tuotteiden määrää lisätään kaikissa myymälöissämme, kertoo Eekoon markettuen päällikkö Pirjo Immonen. Myymälöiden tuotevalikoimat saattavat vaihdella kaupungin tai alueen mukaan ja yksittäisen paikallisen tavarantoimittajan tuote voi olla myynnissä yhdessä, useammassa tai kaikissa Eekoon myymälöissä. Esimerkiksi hunaja saattaa olla eri toimittajalta S-market Ruokolahden valikoimissa, kuin S-market Savitaipaleella, Pirjo jatkaa.

Eekoon tuotevalikoimissa on tällä hetkellä tuhansia paikallisia tuotetta. Toimittajakumppaneita on noin 150 paikallista elintarvikealan yritystä ja määrä kasvaa vuosittain. Paikallisuus näkyy mm. leipomotuotteissa. Vuodenajat ja sesongit vaikuttavat tuotteiden määrään ja kesän satokauden vahvuutena ovat paikalliset juurekset ja vihannekset. Eekoon myymälöiden ruokatuotevalikoimien kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia ja paikallisten tuotteiden myynti Eekoossa on vuositasolla noin 10 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: Etelä-Karjalan Osuuskauppa, vähittäiskaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen, puh. 010 7620 011, petteri.vayrynen@sok.fi

     

Tervetuloa tutustumaan omaan kyläkauppaan

Kattavan myymäläverkoston merkitys elintarvikehuollon ja koko maan asuttavuuden turvaajana on korvaamaton, ja tätä täydentävät monipuolisesti palvelevat kyläkaupat. Kesäisin myös matkailijoiden ja mökkiläisten palvelut on taattu kyläkauppojen myötä. Kyläkaupoilla on paljon annettavaa koko Suomen lähipalveluiden säilyttämiseksi.

Eekoon Sale-myymälät viettävät lauantaina 11.6.2022 Kyläkauppapäivää Jurvalassa, Kuukanniemessä, Saarella, Suomenniemellä ja Ylämaalla. Kyläkauppapäivässä on mukana myös alueen paikallisia toimijoita esittelemässä omaa toimintaansa.

Kyläkauppa ei ole vain ruokakauppa

Haja-asutusalueiden, maaseudun asukkaat ja kesäasukkaat tietävät, että valikoimia räätälöidään paikallisesti ja kaupasta saa kätevästi kodeissa ja mökillä tarpeellista käyttötavaraa. Myymälästä saa usein posti-, paketti- ja käteispalveluita, Veikkaus-, apteekki- ja ravintolapalveluita sekä tietoa alueen tapahtumista ja muista palveluista.

Oman kyläkaupan tapahtumat

Kyläkauppapäivän tapahtuma-aika on lauantaina 11.6.2022 klo 10–15. Näet oman kyläkauppasi tapahtumatarjonnan mm. heidän Facebook-sivultaan:

Sale Jurvala
https://www.facebook.com/salejurvala
Sale Kuukanniemi
https://www.facebook.com/SaleKuukanniemi
Sale Saari
https://www.facebook.com/SaarenSale
Sale Suomenniemi
https://www.facebook.com/suomenniemensale
Sale Ylämaa
https://www.facebook.com/SaleYlamaa

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, vähittäiskaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen, puh. 010 7620 011, petteri.vayrynen@sok.fi

S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat sekä Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK ovat lähteneet mukaan tukemaan ruoka- ja juomakulttuuriin liittyvää kulttuuriperintö- ja museotyötä tekemällä merkittävän yhteislahjoituksen Hotelli- ja ravintolamuseon 50-vuotisjuhlarahastoon.

Helsingissä Kaapelitehtaalla toimiva Hotelli- ja ravintolamuseo kehittää parhaillaan toimintaansa kohti ainutlaatuista ruoka- ja juomakulttuurin foorumia. Uudistettu museo uusine palveluineen avattiin yleisölle lokakuussa 2021, museon 50-vuotisjuhlavuoden huipennukseksi. Parhaillaan museo on ehdolla Vuoden museoksi.

Lämpimät onnittelumme 50-vuotiaalle Hotelli- ja ravintolamuseolle! On hienoa, että ihmisiä niin arjessa kuin juhlassakin koskettavalla toimialallamme on oma museo. Ravintolat ja hotellit ovat osa suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria, jonka historiaa ja kulttuuriperintöä on syytä vaalia.

S-ravintoloihin ympäri Suomen kuuluu ainutlaatuisia klassikkoravintoloita, kuten Salve ja Kappeli Helsingissä, Tulisuudelma Vantaalla, Takatasku Joensuussa ja El Toro Lahdessa. Kaikkien tuntema ravintolaketjumme Rosso toi pitsat kaikkien tietoisuuteen jo 44 vuotta sitten. Myös hotelli- ja ravintola-alan nykypäivässä ja tulevaisuudessa museolle riittää tallennettavaa.

Suomalainen ravintolatarjonta on monipuolinen ja kansainvälinen. Juomakulttuurimme on eurooppalaistunut ja ravintolaan tullaan nykyisin erityisesti nauttimaan hyvästä ruuasta sekä palvelusta, toteaa SOK:n ravitsemiskaupan kentän ohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm.

Etelä-Karjalan Osuuskauppa on yksi tukijoista ja haluaa näin omalta osaltaan vaalia arvokasta toimialan perintöä. Etelä-Karjalan Osuuskauppa perustettiin vuonna 1907 edistysmielisten eteläkarjalaisten toimesta. Eekoon ensimmäinen ravintola avattiin vuonna 1937. Vuosikymmeninen saatossa Eekoon hotelli- ja ravintolaliiketoiminta on kasvanut ja kehittynyt ja tarjonnut entistä monipolisempia palveluita asiakasomistajille. Seuraava uudistus valmistuu OSH Lappeeseen vuosien 2022–2023 aikana, jolloin yli puolet hotellin huonekapasiteetista uudistetaan ja superior- ja perheluokan huoneiden määrä kasvaa.

Hotelli- ja ravintolamuseon työkenttä kattaa koko Suomen, vaikka museo toimii fyysisesti Helsingissä. – Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet tukijaksemme valtakunnallisesti toimivan S-ryhmän Matkailu- ja ravitsemiskaupan, ja että museon työtä lähtivät tukemaan myös alueosuuskaupat ympäri Suomen. Se on osoitus siitä, että työllämme on merkitystä valtakunnallisesti, iloitsee museonjohtaja Anni Pelkonen.

S-ryhmän matkailu- ja ravitsemistoimiala on kasvava ja kehittyvä toimiala. S-ryhmällä on 45 Sokos Hotellia Suomessa ja Tallinnassa. Valtakunnallisten ravintolaketjujen, kuten Rosso, Amarillo ja Coffee House lisäksi S-ryhmään kuuluu suuri joukko uniikkiravintoloita sekä franchising-toimintamallilla operoitavat ravintolaketjut Hesburger ja Fafa´s. Raflaamo.fi kokoaa kaikki lähes 500 ravintolaa saman katon alle. SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus vastaa Sokos Hotels -ketjun ja S-ryhmän ketjuravintoloiden kehityksestä ja ohjauksesta Suomessa ja lähialueilla. Lisätietoa: www.sokoshotels.fi ja www.raflaamo.fi

Hotelli- ja ravintolamuseo on ruoka- ja juomakulttuurin ja majoitus- ja ravitsemisalan erikoismuseo, jonka toiminta käynnistyi vuonna 1971 Hotelli- ja ravintolaopistosäätiön aloitteesta Hotelli- ja ravintolaopiston tiloissa Haagassa. Kaapelitehtaalle museo muutti vuonna 1993. Nykyisin museota ylläpitää Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet sr. Museon toiminnan tueksi säätiö on perustanut 50-vuotisjuhlarahaston, johon voivat lahjoittaa niin yhteisöt, yritykset kuin yksityishenkilötkin. Lisätietoa juhlarahastosta, rahankeräysluvan tiedot sekä lahjoittajien listaus löytyvät museon kotisivuilta: www.hotellijaravintolamuseo.fi/juhlavuosi.

Lisätietoja:

Juha Lindholm, johtaja
ravitsemiskaupan kentän ohjaus
SOK
Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus
juha.lindholm@sok.fi
+358 10768 2849

Anni Pelkonen, museonjohtaja
Hotelli- ja ravintolamuseo
anni.pelkonen@hotellijaravintolamuseo.fi
+358 44 7474107

 

Etelä-Karjalan Osuuskaupan lasten ja nuorten harrastustoimintaan suunnatun Kannustajat–ohjelman tukihaussa oli tänä vuonna jaossa 10 000 euroa. Tukea on jaettu Eekoon toimialueella lasten ja nuorten harrastustoimintaa järjestäville yhdistyksille keskitetyssä tukihaussa vuodesta 2016.

Tänä vuonna hakemuksia vastaanotimme yhteensä 46 kappaletta, joista tuen piiriin valitsimme yhteensä 27 eri seuraa ja yhdistystä. Valintaan ja tukisummaan kriteereinä olivat mm. harrastajamäärä, perustelut tuen käyttötarkoitukseen sekä maantieteellinen sijainti. Kaikille avoimella haulla pyrittiin varmistamaan, että maakunnan toimijoilla on yhdenvertainen mahdollisuus tulla huomioiduksi tukieuroja jaettaessa.

Edellytyksenä kaikille tuettaville on, että osuuskaupan maksama tuki kohdistuu lasten sekä nuorten liikuntaan ja urheiluun ja vapaa-aikaan. Kannustajat -kausi seuroille on vuoden mittainen.
Seuraava Kannustajat- tukiohjelman hakuprosessi toteutetaan alkuvuodesta 2023.

Lämmin kiitos kaikille hakijoille!

Tukea saaneet 2022: KANNUSTAJAT 2022

Lisätietoja: Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Jonna Vuorinne
puh. 010 762 1038, jonna.vuorinne@sok.fi

Sota Ukrainassa on järkyttänyt meitä kaikkia. Me Etelä-Karjalan Osuuskaupassa päätimme lahjoittaa kymmenen euroa jokaista henkilöstömme jäsentä kohti Suomen Punaisen Ristin ja S-ryhmän yhteiseen keräykseen.

Tuemme näin hädän keskellä olevia ukrainalaisia.

Myös sinä voit halutessasi auttaa ja lahjoittaa yhteiseen keräykseen. Tuellasi Punainen Risti toimittaa vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita Ukrainan kriisialueelle.

SPR:n ja S-ryhmän keräys: https://www.punainenristi.fi/lahjoita/s-ryhma

Kerättävät varat ohjataan SPR:n katastrofirahaston kautta Ukrainaan. Avulla turvataan ihmisten perustarpeita. Avustusjärjestöt ovat toivoneet kriisin tässä vaiheessa erityisesti rahallista tukea, sillä avun koordinointi alueelle yhtenäisesti on helpompaa kuin tavaralahjoitusten varastointi ja toimittaminen.

Lappeenrannan Prisma palvelee joulun alla ympäri vuorokauden ja Imatran Prisma klo 7–24. S-marketit Myllykeskus ja Pallo, sekä ABC Viipurinportti ovat avoinna 24 h, myös koko joulun ajan.

Koronatilanteen vuoksi myös tänä jouluna on järkevää välttää ruuhkia mahdollisuuksien mukaan. Eekoon Prismojen laajoilla aukioloajoilla halutaan mahdollistaa asiakkaille jouluostosten tekeminen joustavasti. Laajat aukioloajat ovat olleet myös asiakkaiden toive.

Mahdollisuus laajoihin aukioloaikoihin on henkilökuntamme ansiota, suuri kiitos heille siitä, kiittelee Eekoon vähittäiskaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen.

Rauhallisimmat ajankohdat myymälöissä ovat tyypillisesti aamulla ennen kello yhdeksää sekä myöhemmin illalla ja yöllä. Vilkkain päivä tulee olemaan jouluaaton aatto, eli torstai 23.12. Mahdollisuuksien mukaan ostoksille kannattaa siis suunnata jo alkuviikosta.

Verkkokaupassa oma toimitusaika kannattaa varata viimeistään nyt

S-ryhmän uusi ruoan verkkokauppa S-kaupat.fi on myös kätevä vaihtoehto jouluruokaostosten tekemiseen. Uudessa S-kaupat.fi:ssä on vielä jonkin verran avoimia toimitusaikoja joulua edeltäville päiville ja myös joulun välipäivien toimitusajat ovat jo varattavissa. Ruoan verkkokaupan kapasiteettia on nostettu joulua edeltävälle ajalle, koska kysyntää on tavallista arkiviikkoa enemmän.

Vaikka ruoan verkkokaupan toimitusajankohta olisi varattuna hyvissä ajoin etukäteen, tilauksen sisältöä pystyy muokkaamaan ja täydentämään lähempänä toimitusajankohtaa, Väyrynen vinkkaa.

Oman myymälän aukioloajat jouluviikolla voi tarkistaa osoitteesta www.eekoo.fi/palvelut/. Ruoan verkkokaupan vapaat toimitusajat löytyvät S-kaupat.fi-palvelusta sekä mobiilisovelluksesta.

Eekoon myymälät ovat joulunaikaan avoinna seuraavasti:

maanantai 20.12. – torstai 23.12.

• Prisma Lappeenranta 24 h
• Prisma Imatra 7–24
• S-marketit ja Salet palvelevat normaalein aukioloajoin

jouluaatto 24.12.

• S-market Myllykeskus ja Pallo avoinna 24 h
• Muut Eekoon myymälät palvelevat klo 16 saakka, paitsi S-marketit IsoKristiina ja Lappeenranta klo 14 saakka ja Eekoon Salet klo 15 saakka

joulupäivä 25.12.

• Prisma Lappeenranta 7–23
• Prisma Imatra 7–22
• S-market Myllykeskus ja Pallo avoinna 24 h
• S-market IsoKristiina 10–14
• S-market Lappeenranta suljettu
• Muut Eekoon S-marketit 10–20
• Sale Jurvala 11–18

tapaninpäivä 26.12.

• Eekoon myymälät ovat auki sunnuntaiaikataulun mukaisesti

ABC-liikennemyymälät palvelevat normaaleilla aukioloajoilla läpi joulun.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Petteri Väyrynen, puh. 010 7620 011, petteri.vayrynen@sok.fi

Vuoksenniskan apteekki avaa S-market Vuoksenniskan kiinteistössä uutena vuokralaisena vuoden vaihteen jälkeen. Kiinteistössä tehdään tarvittavia muutostöitä marras-joulukuun ajan.

Vasta uudistetulla S-market Vuoksenniskalla palveluita ovat mm. ABC-automaatti, laajat aukioloajat, runsaat valikoimat, itsepalvelukassat ja Nosto automaatti. Apteekki täydentää palvelutarjontaamme ja asiakasomistajien palvelut laajenevat.

Lisätietoja
kiinteistöpäällikkö Mikko Härkönen 010 7620 016, mikko.harkonen@sok.fi

Poikkeuksellinen koronapandemia on koetellut myös Etelä-Karjalan Osuuskauppaa monin tavoin ja koko henkilöstö on ollut avainroolissa korona-ajasta selviytymiseen. Sitoutunut, joustava ja vastuullisesti toiminut henkilöstömme on varmistanut omalla erinomaisella työllään osuuskaupan menestymistä myös poikkeusajan keskellä. Kiitoksena tästä Etelä-Karjalan Osuuskauppa maksaa kaikille työntekijöilleen 300 euron suuruisen koronabonuksen.

Ylimääräisellä koronabonuksella haluamme palkita sitoutuneita ja erinomaista työtä tehneitä eekoolaisia, jotka ovat koko korona-ajan työskennelleet joustavasti ja varmistaneet turvallista asiointia toimipaikoissamme. Iso kiitos kuuluu myös niille lukuisille eekoolaisille, jotka ovat korona-aikana työskennelleet eri toimipaikoissamme ja kasvattaneet samalla omaa moniosaamistaan, kiittelee toimitusjohtaja Juha Riikola.

Koronabonus maksetaan lokakuun palkanmaksun yhteydessä. Tämän lisäksi koko Eekoon henkilöstöllä on vuosittainen kattava kannuste- ja tulospalkkiojärjestelmä.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa
Juha Riikola, toimitusjohtaja, puh. 010 7620 010, juha.riikola@sok.fiEtelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry
on kutsunut kaikki eteläkarjalaiset innokkaat neulojat hyvän asian äärelle. Yhdistys järjestää paikallisesti Etelä-Karjalassa tempauksen, jossa innokkaita neulojia kutsutaan neulomaan vauvojen sukkia vauvanpäiväksi 24.9.2021. Osallistumalla on mahdollisuus auttaa ja tuottaa iloa – uusia neulottuja villasukkia kerätään noin puolivuotiaille vauvoille. Vauvaviikon 38 (20.-26.9.2021) välisenä aikana sukat kerätään ja lahjoitetaan noin puolivuotiaille vauvoille.

Etelä-Karjalan Osuuskaupassa vastuullisuus on jokapäiväistä työtä ja käytännön toimintaa. Osuuskauppa on mukana oman alueensa arjessa – luomassa yhteistä hyvää lukuisilla eri tavoilla.

– Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistyksen ”Iloa neuloa – sukkia vauvoille”- sukkatempaus on projekti, jonka katsoimme heti olevan sellainen, jossa haluamme ehdottomasti olla mukana. Toivon, että mukanaolomme lisää myös tietoisuutta tempauksesta ja kaikki innokkaat eteläkarjalaiset neulojat lähtisivät mukaan tekemään hyvää, kertoo asiakkuuspäällikkö Jonna Vuorinne Eekoolta.

Tänä vuonna Eekoo osallistuu Sukkia vauvoille- tempaukseen lahjoittamalla jokaisen villasukkaparin uudelle omistajalle eli noin puolen vuoden ikäiselle vauvalle lisäksi tuotepaketin, joka sisältää paketillisen vaippoja, vauvan Rainbow-hedelmäsoseruokapaketin sekä ruokalapun ensimmäisiin ruokailuhetkiin. Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry jakaa kaikki sukkatempaukseen palautuneet vauvojen villasukat sekä Eekoon lahjoittaman tuotekassin sisällön avustuksena puolivuotiaille vauvoille vauvaviikon kunniaksi. Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry on tavattavissa Lappeenrannan Prisman käytävällä, Vauvanpäivänä 24.9 klo 10–14.

Lisätiedot:

Titta Hämäläinen/ Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry
titta.hamalainen@ek-perhetyo.fi, p. 040 776 7549

asiakkuuspäällikkö Jonna Vuorinne/ Etelä-Karjalan Osuuskauppa
jonna.vuorinne@sok.fi, p. 010 762 1038