Eekoon jätteet kierrätetään ja uudelleen käytetään 84-prosenttisesti. Kierrätyskelvoton loppuosa jätteestä menee energiapolttoaineeksi, jolloin jätehuollon kokonaishyötykäyttö on 100 %.

S-ryhmässä

Lämpimät onnittelut kaikille valmistuneille ja stipendin saaneille! 🌹

Eekoossa kannustamme jokaista oman osaamisen kehittämiseen ja opiskelu työn ohessa on iso ja hieno saavutus. Meillä on jo useamman vuoden perinne jakaa vuosittain stipendejä opintonsa päättäneille eekoolaisille, joiden opinnot ovat liittyneet Eekoon toimialoihin. 🌹

Tiistaina 25.6.2024 seuraavat eekoolaiset saivat 500 euron stipendit:

❤️ Minna, Hiusässät Sokos

❤️ Nea, Emotion Imatra

❤️ Eveliina, Las Palmas

❤️ Heli, Prisma Lappee

❤️ Valtteri, Rosso

❤️ Jasmin, VENN

❤️ Peppi, Las Palmas (Peppi puuttuu kuvasta)

💚 Lisäksi lahjoitamme ammattiopisto Samposta valmistuville opiskelijoille 100 euron arvoisia stipendejä. Stipendit jaetaan opettajien harkinnan mukaan opinnoissaan menestyneille opiskelijoille, jotka ovat valmistuneet Eekoon toimialoille. Nyt päättyneenä lukuvuotena stipendin saivat 12 valmistunutta opiskelijaa.

#elämänmakuisiakohtaamisia

Omaa muovikassimäärää on kätevä tarkkailla S-mobiilin Omat ostot -palvelussa, jossa näkee ostettujen kassien määrän sekä niihin käytetyt eurot kuluneelta vuodelta ja kuukaudelta. Tiedot löytyvät Bonus ja ostot -osiosta, jossa ostoksia voi tarkastella tuoteryhmittäin.

S-ryhmä on sitoutunut muovin vähentämiseen, kiertotalouden edistämiseen sekä ympäristön kannalta kestävien pakkausratkaisujen käytön edistämiseen

Muovin vähentäminen liittyy kaupparyhmän vastuullisuusohjelman tavoitteeseen luonnonvarojen kunnioittamisesta. Tekoja vastuullisen muovin käytön edistämiseksi ovat muun muassa kierrätysmuovin käyttö, muovijätteen toimittaminen uudelleen käytettäväksi sekä kuluttajien valistaminen muovin kierrätyksestä.

Yksi keino muovin vähentämiseksi ja kiertotalouden lisäämiseksi ovat pakkausuudistukset. Omien merkkien tuotepakkauksia uudistetaan ympäristöystävällisemmiksi ja kierrätysmuovin käyttöä pyritään lisäämään. Erilaisia vaihtoehtoja muoville tutkitaan jatkuvasti. Käytössä on jo nyt biopohjaisia ja kompostoituvia ratkaisuja. Tyypillisin muovin korvaamiseen soveltuva pakkausvaihtoehto on ollut kartonki.

Muovi ei ole kuitenkaan pelkästään pahis. Esimerkiksi ruoan pakkaamisessa se on toimiva materiaali, joka pitää ruoan tuoreena ja antaa sille käyttöaikaa. Muovin ansiosta hävikkiä tulee huomattavasti vähemmän asiakkaalle ja kaupalle.

Muovin vähentäminen liittyy tavoitteeseen korvata fossiilisia raaka-aineita, vähentää muovin turhaa kulutusta ja edistää raaka-aineiden kierrätettävyyttä. Taustalla ovat myös EU-lainsäädännön tuomat vaikutukset, kuten muoviroskan vähentämiseen liittyvä kertakäyttömuovidirektiivi.

Lue lisää muovilinjauksestamme: S-ryhmä – S-ryhmä (s-ryhma.fi)

 

Peruskoulunsa juuri päättäneet Emilia Rummukainen ja Jonna Junnonen ottavat ensiaskelia työelämään Etelä-Karjalan Osuuskaupassa.

Jonna Junnonen on tehnyt viime syksyn TET-harjoittelun jälkeen viikonloppuisin töitä Eekoon palkkalistoilla Kauppakeskus IsoKristiinan Hesburgerissa. Koulun loputtua hänelle on lisätty työtunteja.

– Kesän aikana minulla on kolme vuoroa viikossa. Tuntimäärä on sopiva niin, että ehdin nauttia kesästäkin, Jonna kuvailee.
Hän sanoo viihtyvänsä Hesessä asiakaspalvelutyössä.

– Se on kivaa ja rentoa. Olen saanut hyvän perehdytyksen työhön ja työkaverit ovat kivoja. Heidän kanssaan voi heittää vitsiä ja kaikki auttavat, jos tulee jotain ongelmaa tai vaikka isompaa ruuhkaa.

Nuori kesätyössä Eekoon Hesburgerissa

Olen oppinut Hesessä työelämän perustaitoja, ottamaan vastuuta ja tulemaan erilaisten ihmisten kanssa toimeen, Jonna arvioi.

Emilia Rummukainen on puolestaan menossa kesäkuussa kahdeksi viikoksi Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluun Kuukanniemen Saleen. Harjoittelujakso osuu juhannuksen molemmin puolin, joten Emilia pääsee työryhmään mukaan vuoden kiireisimpänä aikana.

– Minulla ei ole aiempaa kokemusta päivittäistavarakaupassa työskentelystä. On kivaa nähdä, minkälaista kaupan työ on. Olen käynyt Salessa asiakkaana ja siellä on henkilökunnassa minulle ennestään tuttuja ihmisiä, joten ei töihin meneminen hirveästi jännitä, Emilia toteaa.

Nuori kesätyöntekijä työskentelee Eekoon marketissa

En osaa vielä sanoa tulevaisuuden alaani, mutta kauppa voisi olla yksi mahdollisuus, Emilia miettii.

Vastuullisuus edellä myös kesätyöllistämisessä

Eekoo tarjoaa tänä vuonna kesätöitä noin 600 nuorelle, joista puolet on varsinaisia kesätyöntekijöitä ja toinen puoli Tutustu ja tienaa -harjoittelijoita. Työtehtävien mielekkyys, työpaikan ilmapiiri ja työkaverit vaikuttavat merkittävästi kesätyökokemukseen.

– Vastuullisena työantajana haluamme tarjota jokaiselle meille töihin tulevalle nuorelle parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja hyvät eväät työuralle. Meillä pääsee työskentelemään monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Jokainen tulee oppimaan kesän aikana paljon uutta, henkilöstö- ja viestintäjohtaja Päivi Jäkälä ennakoi.

Etelä-Karjalan Osuuskaupan edustajisto päätti kevätkokouksessa ylijäämänpalautuksen maksamisesta. Vuoden 2023 tuloksesta ylijäämänpalautusta maksetaan yli 3 miljoonaa euroa, mikä on kaikkien aikojen suurin Eekoon maksama ylijäämänpalautus. Ylijäämänpalautusta maksetaan asiakasomistajille 1,25 % Etelä-Karjalan Osuuskaupasta vuoden 2023 aikana tehtyjen, S-Etukortilla rekisteröityjen bonusostojen määrästä. Ylijäämänpalautus maksetaan asiakasomistajille 10. toukokuuta 2024.

Etelä-Karjalan Osuuskauppa maksaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta nyt neljännen kerran. Ylijäämänpalautus perustuu bonusostoihin asiakasomistajan oman osuuskaupan omistamista toimipaikoista. Ylijäämänpalautuksen perusteeseen ei lasketa kuuluvaksi bonusostoja muiden osuuskauppojen toimipaikoista, SOK:n yksiköistä tai S-ryhmän yhteistyökumppaneilta.

Ylijäämänpalautuksen maksamisesta päätetään osuuskaupan edustajistossa vuosittain. Päätös tehdään osuuskaupan hallituksen esityksen pohjalta.

Ylijäämänpalautus maksetaan niille asiakasomistajille, joiden asiakasomistajuus on voimassa Etelä-Karjalan Osuuskaupassa tilikauden viimeisenä päivänä ja joiden asiakasomistajuus maksuhetkellä jatkuu jossain S-ryhmän osuuskaupassa. Ellei asiakasomistajan osuusmaksu ole vielä kokonaan maksettu, ohjataan maksettava ylijäämäpalautus osuusmaksuun, kunnes se on kokonaan maksettu.

Jos asiakasomistaja on ohjannut ostoksista kertyvän Bonuksen S-Pankin rahastoon, myös ylijäämänpalautus maksetaan rahastoon.

Eikö sinulla ole tiliä S-Pankissa ylijäämänpalautuksen maksua varten? Varaa aika osoitteessa www.s-pankki.fi/ajanvaraus tai avaa tili netissä www.s-pankki.fi.

 

Etelä-Karjalan Osuuskaupan toiminnan tarkoituksena on tuottaa kilpailukykyisiä palveluja ja etuja asiakasomistajille vastuullisesti, sekä tarjota ylivoimaista hyötyä ja helppoutta omasta osuuskaupasta. Toimintamme tarkoituksen mukaisesti asiakkaiden toiveisiin vastataan nyt tarjoamalla ylivoimaista helppoutta omasta osuuskaupasta kuljetusrobottien avulla.

Nopeiden toimitusten kysyntä on kasvanut voimakkaasti ja pystymme Starshipin robottien avulla tarjoamaan asiakkaillemme ostokset toimitettuina nopeasti ja luotettavasti, mihin tahansa paikkaan kuljetusrobottien toimintasäteen sisällä, kertoo Eekoon vähittäiskaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen.

Olemme innoissamme, että Eekoo lanseeraa Sammonlahden S-marketin robottikuljetuspalvelun. Alueen asiakkaat voivat nyt kokea autonomisten toimitusten helppouden. Olen varma, että alueen ihmiset rakastuvat robotteihimme, kuten on tapahtunut muuallakin Suomessa, sanoo Starship Technologiesin liiketoiminnan kehitysjohtaja Sandra Beaumont.

Robotit toimivat itsenäisesti

Robotti tuntee ympäristön ja reittien kaikki yksityiskohdat, myös teiden ylitykset, ja tekoälyn avulla se oppii koko ajan lisää ympäristöstä. Robotissa on 12 kameraa, ultraäänisensoreita ja tutkia. Se hyödyntää tietokonenäköä ja teknologiaa, joka tunnistaa eri esteet. Robotti pysähtyy nopeasti esteen havaittuaan.

Starshipin robotit kulkevat itsenäisesti 99 prosenttia ajastaan ja ne suunnittelevat itselleen sopivimman reitin. Ihminen monitoroi sen toimintaa ja voi ottaa hallintaansa milloin tahansa. Laite hyödyntää GPS-paikannusta, jonka avulla se löytää tilaajan sijainnin ja tuo tavarat niin lähelle kuin pystyy, esimerkiksi kerrostalon alaovelle tai puistoon viheralueen reunaan.

Robotit toimivat 100-prosenttisesti sähköllä ja yhden asiakkaan tilauksen toimittaminen kuluttaa saman verran energiaa kuin veden keittäminen yhtä teekuppia varten. Robokuljetukset ovat päästöttömiä, joten ne ovat ympäristöystävällisempi valinta kuin auto.

Starship-robotit ovat kulkeneet miljoonia kilometrejä ja suorittaneet yli kuusi miljoonaa autonomista toimitusta ympäri maailmaa. Ne ylittävät 150 000 tietä päivittäin, mikä tarkoittaa yli kolme tien ylitystä joka sekunti.

Nopeat pikatoimitukset palvelevat täydennys- ja heräteostoissa

S-ryhmän ruoan verkkokauppa panostaa asiakaskeskeisyyteen, kannattavaan kasvuun, palvelun varmuuteen ja nopeuteen automaation ja robottiteknologian avulla. Nopeat pikatoimitukset palvelevat täydennys- ja heräteostoissa.

Robokuljetuksen saat varattua tekemällä tilauksen ruoan verkkokaupan S-kaupat-sovelluksessa, jonka voi ladata ilmaiseksi App Storesta ja Google Play Storesta. Sovellus mahdollistaa myös robotin etenemisen seuraamisen.

 

Kuljetusrobotti:

Kuljetusrobotti matkalla

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Petteri Väyrynen, vähittäiskaupan toimialajohtaja, puh. 010 7620 011, petteri.vayrynen@sok.fi

Starshipin puolesta Harri Kammonen, viestintätoimisto Manifesto, puh. 040 500 1120, harri.kammonen@manifesto.fi

Lasten seurapäivä Prisma Lappeenrannassa 13.4.2024

Prisma Lappeenrannan kauppakäytävällä vietetään Lasten Seurapäivää lauantaina 13.4. klo 10-14.

Seurapäivässä paikalliset urheiluseurat esittelevät toimintaansa ja tarjontaansa. Ohjelmassa on paljon monipuolisia aktiviteetteja lapsille: koripallon heittoa, laukaisupiste, tekniikkarata, minitenniskenttä, golfin puttirata jne. Lisäksi on tarjolla eri lajien väline-esittelyjä ja välinetestausta.

Kaupan puolella on tapahtumapäivänä edullisia erätarjouksia sekä lasten pukeutuminen ja palloilutuotteet -20 % S-etukortilla.

Tervetuloa koko perheen voimin mukaan tapahtumaan!

Lasten seurapäivä Lappeenrannan Prismassa 13.4.2024 klo 10-14

Mielinauha on MIELI ry:n vuosittainen kampanja, jolla halutaan lisätä myönteistä puhetta mielenterveydestä ja kerätään varoja mielenterveyden edistämiseen ja kriisityöhön Suomessa.

S-ryhmä on kolmatta vuotta mukana kampanjassa.Suurena työnantajana ja merkittävänä toimijana suomalaisten arjessa haluamme osaltamme olla tukemassa mielen hyvinvointia niin
työelämässä kuin yhteiskunnassa. Osallistumalla kampanjaan haluamme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden tukea tärkeää mielenterveystyötä.

Vuoden 2024 Mielinauha sanoma on lohtu: Jokaisen mieli tarvitsee lohtua. Tue, kuuntele, ole läsnä. Sellaista ihmistä ei maan päällä ole, joka ei joskus tarvitsisi lohtua. Osallistumalla MIELI ry:n Mielinauha-kampanjaan, olet mukana antamassa apua ja lohtua niille, jotka sitä juuri nyt tarvitsevat.

Mielinauhan on tänä vuonna suunnitellut vuoden 2023 nuori suunnittelija Henna Lampinen. Hän haluaa nauhan viestivän, että pienikin lohdun saaminen voi olla supertärkeää sille ihmiselle, joka tarpoo omassa usvassaan. Kampanjan kasvo on tänä vuonna kaikkien tuntema artisti ja biisintekijä Samu Haber.

Kampanjaan voi osallistua kantamalla vihreää Mielinauhaa, ostamalla kampanjatuotteita ja lahjoittamalla. Mielinauhoja myyvät Prismat, S-marketit, Salet, Alepat, Food Market Herkku,
ABC:t, Sokokset ja Emotionit. Lisäksi myynnissä on kampanjatuotteita kuten leikkokukkia.

Jokainen mieli tarvitsee lohtua. 💚 Ostamalla 4 euroa maksavan Mielinauhan S-ryhmän kaupoista tuet kotimaista mielenterveystyötä ja kriisiauttamista
https://mielinauha.fi/

Jokainen mieli tarvitsee lohtua - Mielinauha 2024

Jokainen mieli tarvitsee lohtua – Mielinauha 2024

Kannustajat-tukihaku 2024 on nyt päättynyt ja tuettavat seurat valittu. Valituille seuroille on ilmoitettu tukipäätöksestä sähköpostitse.

Saimme paljon hyviä hakemuksia laajasti koko toimialueeltamme. Olemme iloisia, että saamme jälleen jakaa tukea näin laajalti lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksiin. Kannustajat-tukea sai 48 yhdistystä ja seuraa, joiden kautta tukemme saavuttaa lähes 7000 lasta ja nuorta Etelä-Karjalassa, kertoo asiakkuuspäällikkö Oili Tikka Etelä-Karjalan Osuuskaupasta.

Kannustajat-haussa jaetaan 20 000 euroa Eekoon toimialueelle

Eekoo tukee lasten- ja nuorten harrastustoimintaa vuosittain järjestettävällä Kannustajat-tukihaulla. Keskitetyssä haussa kaikki Eekoon toimialueella lasten ja nuorten urheilu- tai kulttuuriharrastuksia järjestävät seurat voivat keskitetysti hakea tukea toimintaansa. Eekoo on kaksinkertaistanut tukisumman viime vuodesta, ja tänä vuonna jaamme 20 000 euroa lasten ja nuorten harrastamiseen. Tukipäätökseen vaikuttavat seurojen ja yhdistysten harrastajamäärät sekä tuen käyttötarkoitus.

Tukea saaneiden seurojen ja yhdistysten nimet löydät täältä: https://eekoo.fi/vastuullisuus/kannustajat/.

Seuraava Kannustajat-tukihaku järjestetään helmikuussa 2025.

Lisätietoja antaa asiakkuuspäällikkö Oili Tikka, puh. 010 7620 027, oili.tikka@sok.fi.

Original Sokos Hotel Lappee toimii vastuullisesti ja kehittää jatkuvasti toimintaansa vastuullisuusasioissa

Hotellimme on Green Key –sertifioitu ja olemme olleet mukana myös Sustainable Travel Finland –ohjelmassa vuodesta 2023 lähtien.

Vastuullisuuden osa-alueita ovat muun muassa taloudellinen kestävyys, yhteiskuntavastuu, sosiokulttuurinen kestävyys ja ekologien kestävyys. OSH Lappee, hotelli osana S-ryhmää sekä Etelä-Karjalan Osuuskauppaa, haluaa omalla toiminnallaan tukea alueen taloudellista kestävyyttä ja kantaa osaltaan yhteiskuntavastuuta.

Vastuullisuus näkyy hotellimme arjessamme mm. seuraavasti:

Pienet teot ovat suuria askelia kohti yhteisen ympäristömme suojelua.

Kiitos kun välität!