Aurinkolasimuodissa kissa ja Kimi Räikkönen


26.02.2013

Peiliä, mattaa, Ray-Baneja ja 50-lukua. Vaihtoehtoja riittää, mutta tärkeintä on, että aurinkolasit istuvat hyvin.

Tänä keväänä ulkoisen olemuksensa voi tarkistaa vastaantulijan kasvoilta. Silmäasema-ketjun optikko ja sisäänostaja Hanna Airio uskoo, että viime kesänä alkanut peililasivillitys vahvistuu.

– Peili on tämän kesän juttu. Trendikkäimmät kehykset ovat ruusukultaa tai vaihtoehtoisesti täysin mattapintaiset.

Vaihtoehtoja riittää

Silmäaseman myydyin aurinkolasimalli on Ray-Banin Aviator. Airio muistelee pilottilasien tulleen muotiin Sarah Jessica Parkerin käytettyä niitä Sinkkuelämää-televisiosarjassa. Pilottien suosio on pysynyt vakaana jo monta vuotta.

Astetta trendikkäämpi klassikko on Ray-Banin Wayfarer, joka pysyy Silmäasemalla valikoimissa ympäri vuoden. Ray-Banin klassikot ovat unisex-malleja, jotka sopivat sekä miehille että naisille.

Maailmalla on ihastuttu pyöreisiin aurinkolaseihin, mutta Suomessa trendi ei ole vielä lyönyt läpi. Sen sijaan 50-luvun kissalasityyli on hienoisessa nosteessa naisten keskuudessa. Myös julkkisten esimerkillä on vaikutusta.

– Kimi Räikkösen käyttämiä aurinkolaseja kysellään meiltä joka kesä.

Oikea löytyy kokeilemalla

Airion mielestä ei kannata määritellä tarkasti, minkälaiset kehykset sopivat tietyn mallisille kasvoille.

– Pääpiirteissään kovin pyöreille kasvoille sopivat kulmikkaammat lasit ja päinvastoin. Mutta lasien istuvuus on muotoa tärkeämpi tekijä ja se selviää vain sovittamalla.