Chep ja IFCO kasvattavat kalustonvuokrausliiketoimintaansa solmimalla yhteistyösopimuksen S-ryhmän kanssa


15.06.2017

Brambles-konserniin kuuluvat CHEP ja IFCO ovat uudistaneet yhteistyösopimuksensa S-ryhmän kanssa. Sopimusten myös CHEP ja IFCO toimittavat S-ryhmälle uudelleenkäytettäviä ja poolattuja kuormalavoja sekä elintarvikkeiden käsittelyyn soveltuvia kokoontaittuvia ja uudelleenkäytettäviä muovilaatikoita. Sopimus auttaa S-ryhmää pienentämään toimitusketjunsa kustannuksia, lisäämään tehokkuutta ja parantamaan tuotteiden automatisoitua käsittelyä. Osana sopimusta IFCO toimittaa S-ryhmälle viiden vuoden aikana jopa 20 miljoonaa uudelleenkäytettävää elintarvikelaatikkoa maahantuonnin ja kotimaan toimitusten tarpeisiin.

Sisaryritykset CHEP ja IFCO ovat globaaleja poolattujen ja uudelleenkäytettävien kuljetus- ja pakkausratkaisujen toimittajia, jotka kuuluvat yli 60 maassa toimivaan Brambles Limited -logistiikkakonserniin. S-ryhmä on suomalainen 112-vuotias vähittäiskaupan ja palvelualan yritysverkosto, jolla on Suomessa yli 1 600 toimipaikkaa. S-ryhmä on Suomen johtava vähittäiskaupan jälleenmyyjä, jonka markkinaosuus on 47 prosenttia ja elintarvikemyynnin vuotuinen arvo 7 500 miljoonaa euroa.

– Kokoontaittuvat kuljetuslaatikot helpottavat tuoretuotteiden käsittelyä ja ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto kertakäyttöpakkauksille. Kestävän kehityksen näkökulma on tärkeä meille ja asiakkaillemme. Samat ominaisuudet löytyvät myös CHEP-myymälälavoista, jotka tarjoavat uusia keinoja lisätä tuotteiden näkyvyyttä ja nopeuttavat esillepanoa myymälöissä”, kertoo S-ryhmän vähittäiskaupan ryhmäpäällikkö Veli-Matti Puhakka.

S-ryhmän oma logistiikkayhtiö INEX Partners Oy on kannattanut poolattujen lavojen ja elintarvikelaatikoiden käyttöä usean vuosien ajan. INEX tarjoaa automaattisia varastointi- ja kuljetuspalveluita S-ryhmän myymälöille. CHEP ja IFCO kuuluvat palveluntarjoajiin, joita INEX on suositellut kaluston korkean laadun, saatavuuden ja läpinäkyvän hinnoittelun vuoksi.

– Investoituamme automatisoituun Sipoon logistiikkakeskukseen meidän täytyi löytää keinoja varmistaa, että huonolaatuiset pakkaukset eivät häiritse automatisoituja prosesseja. Tuotannon pysähtyminen huonojen pakkausten vuoksi aiheuttaa niin paljon kustannuksia, ettei se ole vaihtoehto, toteaa INEX Partnersin logistiikkapäällikkö Mikko Kymäläinen.

– IFCO-laatikoiden avulla voimme pienentää näitä riskejä ja tehostaa tuotteiden käsittelyä myymälään saakka. Olimme myös turhautuneita huonokuntoisiin kuormalavoihin, jotka aiheuttavat ongelmia toimitusketjussa. CHEPin avulla vältämme huonokuntoisista lavoista aiheutuvat tarpeettomat tuotevahingot, Kymäläinen jatkaa.

– Sopimuksen myötä meillä on erinomainen mahdollisuus yhteistyön kehittämiseen S-ryhmän kanssa. Lisäämme toimitusketjun tehokkuutta ja tuotamme kestävää lisäarvoa liiketoiminnalle. CHEPin ja IFCOn läheinen yhteistyö takaa sen, että asiakkaamme saa juuri sopivan alustan toimituksilleen, CHEPin ja IFCOn maajohtaja Mia Frölander-Ulf lisää.