Eekoo aloittaa yhteistoimintaneuvottelut koronaviruksen vuoksi


17.03.2020

Koronaviruksen leviäminen vaikuttaa jo nyt merkittävästi hotelli-ja ravintola-alan liiketoimintaan. Etelä-Karjalan Osuuskauppa varautuu mahdollisiin lomautuksiin ja aloittaa yhteistoimintaneuvottelut.

Eekoo on antanut koko matkailu- ja ravitsemistoimialan henkilöstöä koskevan yhteistoimintaneuvotteluesityksen, jossa varaudutaan koronaviruksen leviämisen takia tapahtuvaan kysynnän laskuun. Jo nyt koronaviruksen vaikutukset matkailu-ja ravitsemiskaupan toimialaan ovat merkittäviä, kun tapahtumia on peruutettu ja matkailu on vähentynyt. Kysynnän uskotaan heikkenevän edelleen tulevina viikkoina.

Lomauttamiset toteutettaisiin tarvittaessa koronaviruksen aiheuttamien liiketoimintavaikutusten aikana. Lomautusten kesto olisi enintään 90 päivää. Lomautusten sijaan henkilöstölle pyritään tarjoamaan työtehtäviä Eekoon muilla toimialoilla.

– Matkailu-ja ravitsemiskauppa on toimialoistamme se, johon koronavirusvaikuttaa eniten. Neuvottelut käydään varautumistoimenpiteenä mahdolliseen toimialan kysynnän entistä voimakkaampaan laskuun. Kaikista tärkeintä meille on henkilökuntamme ja asiakkaidemme turvallisuus ja tiedotamme jatkossakin tilanteesta avoimesti, Eekoon matkailu-ja ravitsemiskaupantoimialajohtaja Aleksi Vuorinne kertoo.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa
Aleksi Vuorinne
matkailu-ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja

aleksi.vuorinne@sok.fi, puh. 010 7620025