Eekoo ja Särkisalmen VPK yhteistyöhön: ruokaostokset Parikkalan S-marketista riskiryhmiin kuuluville ilman kuluja


03.04.2020

Etelä-Karjalan Osuuskauppa pyrkii aktiivisesti varmistamaan koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville toimivan ruokahuollon koko maakunnassa. Parikkalassa tiivis yhteistyö paikallisen Särkisalmen VPK:n kanssa mahdollisti ruokien keräys- ja kuljetuspalvelun järjestämisen ilman ylimääräisiä kustannuksia sekä ostosten maksamisen jälkikäteen laskulla.

Etelä-Karjalan Osuuskauppa ja Särkisalmen VPK yhdistivät voimansa mahdollistaakseen kauppa-asioinnin koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville parikkalalaisille. Yhdessä luotu toimintatapa on asiakkaalle helppo ja maksuton, eikä se vaadi sähköistä asiointia. Apua tarvitseva asiakas avaa puhelinsoitolla väliaikaisen laskutustilin Parikkalan S-marketiin. Kun tili on avattu, toimitetaan ruokatilaukset niin ikään puhelimitse Särkisalmen VPK:lle, joka hoitaa keskitetysti ruokien keräilyn ja toimituksen asiakkaille.

–Avun tarjoaminen oli meille tässä kriisissä itsestään selvää. Meillä Särkisalmen VPK:ssa on aina tartuttu auttamiseen ja olemme siinä hyvin aktiivisia. Yhteistyö Parikkalan S-marketin kanssa on sujunut alusta asti hyvin, esimerkiksi uusien tilien avaaminen ja ruokien väliaikaissäilytys kaupan kylmiössä toimivat hienosti, kertoo Virva Laakkonen Särkisalmen VPK:n naisjaostosta.

Ruokaostoksia toimitetaan tällä hetkellä maanantaisin ja torstaisin, mutta VPK:lla on resursseja lisätä kuljetuksia muillekin päiville, jos kysyntä kasvaa. – Parikkala oli hyvä paikka lähteä rakentamaan tiiviimpää yhteistyötä avuntarjoajien kanssa. Särkisalmen VPK:n naiset ovat reagoineet koronaepidemiaan nopeasti ja tehokkaasti. Tarvittiin vain pientä hienosäätöä ja yhteisistä toimintatavoista sopimista, joilla saimme aikaiseksi helpon maksuttoman palvelun, iloitsee asiakkuuspäällikkö Antti Heinonen Etelä-Karjalan Osuuskaupasta.

Palvelun levitystä muualle Etelä-Karjalaan valmistellaan

Hyvän vastaanoton saanut maksuton keräily- ja kuljetuspalvelu pyritään laajentamaan mahdollisimman nopeasti myös muualle maakuntaan. Vastaavaa toimintaa valmistellaan tällä hetkellä Simpeleellä, Savitaipaleella ja Luumäellä.

–Yksityiset ihmiset, yhdistykset, yritykset sekä kunnat ovat kaikki yhdessä mukana auttamassa apua tarvitsevia. Poikkeustilanteen pitkittyessä meille on erittäin tärkeää varmistaa yhdessä muiden avuntarjoajien kanssa, että toiminta on jatkuvaa ja apu tavoittaa varmasti kaikki riskiryhmiin kuuluvat, kertoo Antti Heinonen Eekoosta.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, asiakkuus- ja hallintopäällikkö Antti Heinonen,
antti.heinonen@sok.fi tai puh. 010 762 0027
Särkisalmen VPK, Virva Laakkonen, virva.laakkonen@gmail.com tai puh. 044 293 9767