Eekoo käynnistää Lappeenrannan Prismakeskuksen kehittämishankkeen loppukeväästä 2020


Etelä-Karjalan Osuuskauppa on käynnistänyt Lappeenrannan Prisman kiinteistön kehittämissuunnittelun, johon liittyvät kiinteistön laajennus, nykyisten myymälätilojen uudistaminen ja Prisma-korttelin liikenteellisen sujuvuuden parantaminen, pysäköintialueen laajennus sekä asioinnin helpottaminen.

05.11.2019

Lappeenrannan Prisman ympärille kasvaa Prismakeskus

Etelä-Karjalan Osuuskauppa laajentaa ja uudistaa Lappeenrannan Prismakeskusta. Prisman myymälätilat uudistetaan pinta-alan pysyessä samana ja Prismakeskus kiinteistönä laajenee noin 3000 m2. Kiinteistön laajennus kasvattaa ulosvuokrattavien liiketilojen määrää, kauppakäytävä ja vuokrattavat tilat uusitaan kokonaisuudessaan. Hanke käynnistyy laajennuksella ja pihajärjestelyillä, joiden käyttöönoton jälkeen siirrytään myymälätilojen uudistamiseen ja uuden kauppakäytävän rakentamiseen. Tarkempi aloitusaikataulu vahvistuu kaava- ja lupaprosessin valmistuttua.

Prisman päivittäistavaraosaston täydellisellä päivittämisellä mahdollistetaan entistä laajempi valikoima ja sujuvampi asiointi. Samalla uudistetaan myymälän kylmäkalusteet ja -tekniikka ympäristöystävälliseksi ja energiatehokkaaksi. Nykyisen palvelutorin tarjontaa laajennetaan avaamalla uusi ja herkullinen Ruokatori.

Laajennuksen yhteydessä Prisman logistiikka- ja taustatilat päivitetään nykytarpeita vastaaviksi ja palvelutarjonta lisääntyy ruoan verkkokaupalla ja noutopisteellä. Myös Prisman ravintolamaailma laajenee ja tarjonta monipuolistuu. Hesburgerin lisäksi uudessa ravintolamaailmassa palvelevat kahvila Presso ja ravintola Pizza & Buffa.

Alustava massoittelumalli Prismakeskuksen laajennuksesta

Pääsisäänkäynnin suunta muuttuu

Tonttialueen uudelleenjärjestelyillä sujuvoitetaan liikennöintiä ja asiointia sekä parannetaan turvallisuutta. Liikennejärjestelyissä huomioidaan myös kevyen ja julkisen liikenteen käyttäjät. Uusi pääsisäänkäynti rakennetaan ydinkeskustan suuntaan ja sisäänkäynnin edustalle rakennetaan purettujen rakennusten tilalle uusi, laajennettu pysäköintialue. Pysäköintipaikkoja saadaan lisää noin 200 kpl.

Investoinnin kokonaisarvo on noin 13,5 miljoonaa euroa ja hankkeen kesto n. 1,5 – 2 vuotta kaavan vahvistumisesta.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen,
mervi.sillanpaa-jaatinen@sok.fi tai puh. 010 7620 010 ja
marketkaupan johtaja Olli Kurppa, olli.kurppa@sok.fi tai puh. 010 7620 011