Eekoon ABC-latausverkosto laajenee vuoden 2022 aikana


14.04.2022

Etelä-Karjalan Osuuskaupan ABC-latausverkosto laajenee kevään ja kesän 2022 aikana

Eekoon investoinnit sähköautojen latausasemaverkostoon jatkuvat voimakkaasti tänä vuonna. Kesän 2022 loppuun mennessä ABC-latauspisteitä on Eekoon toimipaikkojen yhteydessä jo 56 kappaletta. Uusissa avauksissa satsataan erityisesti teho- ja suurteholataukseen.

Uusia ABC-latausasemia avataan Prisma-, S-market- ja Sale-myymälöiden, ABC-asemien ja Original Sokos Hotel Lappeen yhteyteen. Jokaisella ABC-latausasemalla on useampi latauspiste, joilla vastataan kasvavaan ladattavien autojen määrään.

Peruslatauspisteiden lisäksi ABC-latausasemille avataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti useita teho- ja suurteholatauspisteitä, joilla auton voi ladata nopeasti myös lyhyemmän asioinnin yhteydessä. S-ryhmällä on jo nyt yli 200 teho- ja suurteholatauspisteen verkosto valtakunnallisesti, ja Eekoo on mukana kasvattamassa sitä entisestään, vähittäiskaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen kertoo.

Eekoolla ensimmäinen latauspiste avattiin ABC Imatralle jo vuonna 2014. Vuonna 2017 rakennettiin pikalataus- ja asiointilatauspisteet ABC Särkisalmelle ja ABC Viipurinporttiin, sekä asiointilatauspisteet Lappeenrannan Prismaan, Imatran Prismaan ja Original Sokos Hotel Lappeeseen.

Valtakunnallisesti ABC-latausverkosto on laajentunut jo useamman alueosuuskaupan alueelle. Kasvu jatkuu voimakkaana vuoden 2022 aikana, kun S-ryhmän toimipaikkojen yhteyteen avataan arviolta yli 100 uutta latausasemaa. Tulevina vuosina vauhti kiihtyy entisestään, koska S-ryhmän tavoitteena on rakentaa noin tuhannen latausaseman verkosto vuoden 2025 alkuun mennessä.

Sähköä uusituvista lähteistä

Eekoon ja koko S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Esimerkiksi jo nyt kaikki S-ryhmässä käytettävä sähkö on uusiutuvista lähteistä.

Näin ollen myös ABC-latauksen sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvista lähteistä, tuulivoimalla tuotettua. Laajentamalla latausverkostoa tarjoamme asiakkaillemme lisää mahdollisuuksia siirtyä kohti ilmastofiksumpaa liikennettä.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

Asiakkailta kiitosta hinnoittelumallista

ABC-latauksen asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä ABC-latauksen hinnoittelumalliin. Hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus-, teho- että suurteholatauksessa eli asiakas maksaa ladatusta sähköstä.

ABC-latauksen koko asiointi tapahtuu ABC-mobiilisovelluksen avulla.

ABC-latausasemia on tällä hetkellä valtakunnallisesti yhteensä 75 kappaletta, ja niissä on latauspisteitä yli 500 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 298 kappaletta, teholatauspisteitä* (teho max. 100 kW) 155 ja suurteholatauspisteitä (teho ma. 150 kW) 65.

Lisätietoa ABC-latauksesta ja verkoston ajantasainen tilanne on kerrottu ABC-mobiilissa tai osoitteessa https://www.abcasemat.fi/fi/abc-lataus/sahkoauton-lataus

* Teholatauspisteestä käytetään yleisesti myös termiä pikalatauspiste.

Lisätietoja:

Etelä-Karjalan Osuuskauppa, vähittäiskaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen, puh. 010 7620 011, petteri.vayrynen@sok.fi