Elokuva-arvostelu: Yhdet häät ja kolme anoppia


31.05.2013

Kesäkuun kuukauden elokuvana nähdään romanttinen komedia Yhdet häät ja kolme anoppia. Siinä rakkaus kukkii kaikissa muodoissaan.

Kesä on häiden aikaa. Jos lähipiiristä ei kutsua postilaatikkoon tänä vuonna tipahtanut, pääsee avioliiton aiheuttamaa stressiä seuraamaan myös elokuvateatterissa. Yhdet häät ja kolme anoppia -elokuvassa valmistaudutaan Alejandron (Ben Barnes) ja Missyn (Amanda Seyfried) häihin. Juhlissa ensi kertaa kohtaamassa ovat myös Alejandron adoptioäiti Ellie (Diane Keaton), adoptioisän avovaimo Bebe (Susan Sarandon) sekä biologinen äiti Madonna (Patricia Rae). Katolisen Madonnan paheksuntaa peläten Alejandro suostuttelee kauan sitten eronneet Ellien ja isä-Donin (Robert De Niro) teeskentelemään yhä naimisissa olevia. Tämä ei luonnollisesti miellytä Bebeä, jolle Alejandro on kuin oma poika.

Elokuva leikittelee ennakkoluuloilla ja kyseenalaistaa ydinperheen käsitteen. Perhe muodostuu ihmisistä, jotka rakastavat ja riitelevät – vain palatakseen yhteen ja antaakseen anteeksi.  Parhaiten kemia toimii tässä huippunäyttelijöiden tähdittämässä elokuvassa Robert De Niron näyttelemän isän sekä kaunaisen tyttären (Katherine Heigl) välillä sekä naisten välistä ystävyyttä luotaavien Diane Keatonin sekä Susan Sarandonin suhteessa.

Komedialle ominaiseen tapaan kovin syvälle ei henkilöhahmojen sielunelämässä päästä, mutta elokuva eroaa kuitenkin muista hääelokuvista modernilla otteellaan perinteisenä pidettyyn instituutioon.

Ohjaaja: Justin Zackham
Pääosissa: Diane Keaton, Susan Sarandon, Robert De Niro, Katherine Heigl, Topher Grace, Ben Barnes, Amanda Seyfried, Patricia Rae