Emilia, Jonna ja 600 muuta nuorta kesätöissä Eekoossa


Peruskoulunsa juuri päättäneet Emilia Rummukainen ja Jonna Junnonen ottavat ensiaskelia työelämään Etelä-Karjalan Osuuskaupassa.

05.06.2024

Peruskoulunsa juuri päättäneet Emilia Rummukainen ja Jonna Junnonen ottavat ensiaskelia työelämään Etelä-Karjalan Osuuskaupassa.

Jonna Junnonen on tehnyt viime syksyn TET-harjoittelun jälkeen viikonloppuisin töitä Eekoon palkkalistoilla Kauppakeskus IsoKristiinan Hesburgerissa. Koulun loputtua hänelle on lisätty työtunteja.

– Kesän aikana minulla on kolme vuoroa viikossa. Tuntimäärä on sopiva niin, että ehdin nauttia kesästäkin, Jonna kuvailee.
Hän sanoo viihtyvänsä Hesessä asiakaspalvelutyössä.

– Se on kivaa ja rentoa. Olen saanut hyvän perehdytyksen työhön ja työkaverit ovat kivoja. Heidän kanssaan voi heittää vitsiä ja kaikki auttavat, jos tulee jotain ongelmaa tai vaikka isompaa ruuhkaa.

Nuori kesätyössä Eekoon Hesburgerissa

Olen oppinut Hesessä työelämän perustaitoja, ottamaan vastuuta ja tulemaan erilaisten ihmisten kanssa toimeen, Jonna arvioi.

Emilia Rummukainen on puolestaan menossa kesäkuussa kahdeksi viikoksi Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluun Kuukanniemen Saleen. Harjoittelujakso osuu juhannuksen molemmin puolin, joten Emilia pääsee työryhmään mukaan vuoden kiireisimpänä aikana.

– Minulla ei ole aiempaa kokemusta päivittäistavarakaupassa työskentelystä. On kivaa nähdä, minkälaista kaupan työ on. Olen käynyt Salessa asiakkaana ja siellä on henkilökunnassa minulle ennestään tuttuja ihmisiä, joten ei töihin meneminen hirveästi jännitä, Emilia toteaa.

Nuori kesätyöntekijä työskentelee Eekoon marketissa

En osaa vielä sanoa tulevaisuuden alaani, mutta kauppa voisi olla yksi mahdollisuus, Emilia miettii.

Vastuullisuus edellä myös kesätyöllistämisessä

Eekoo tarjoaa tänä vuonna kesätöitä noin 600 nuorelle, joista puolet on varsinaisia kesätyöntekijöitä ja toinen puoli Tutustu ja tienaa -harjoittelijoita. Työtehtävien mielekkyys, työpaikan ilmapiiri ja työkaverit vaikuttavat merkittävästi kesätyökokemukseen.

– Vastuullisena työantajana haluamme tarjota jokaiselle meille töihin tulevalle nuorelle parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja hyvät eväät työuralle. Meillä pääsee työskentelemään monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Jokainen tulee oppimaan kesän aikana paljon uutta, henkilöstö- ja viestintäjohtaja Päivi Jäkälä ennakoi.