Etelä-Karjalan Osuuskaupan edustajiston vaaleissa 108 ehdokasta


28.02.2022

Etelä-Karjalan Osuuskaupan edustajiston vaalien ehdokasasettelu päättyi 11.2.2022. Ehdolle asettui yhteensä 108 osuuskaupan jäsentä eli asiakasomistajaa. Hyväksyttyjä ehdokaslistoja oli viisi. Edellisessä vaalissa neljä vuotta sitten ehdokkaita oli 104. Vaaleissa valitaan 60 edustajiston jäsentä seuraavalle nelivuotiskaudelle 2022–2026. Nykyisistä edustajiston jäsenistä 47 asettui ehdolle.

Ehdokasasettelu sujui hyvin ja oli hienoa huomata, että vaikuttaminen osuuskaupan edustajistossa kiinnostaa laajalti. Ehdokkaat edustavatkin kattavasti osuuskaupan jäsenistön rakennetta. Edustajistolla on tärkeä rooli merkittäviä päätöksiä tekevänä toimielimenä sekä kontaktipintana ja äänitorvena asiakasomistajien ja osuuskaupan johdon välillä, Eekoon talousjohtaja Annastiina Tiainen kertoo.

 

Ehdokasmäärät jäsenalueittain:

Jäsenalue 1: Lappeenranta. Ehdokasmäärä 59.
Jäsenalue 2: Imatra, Parikkala, Punkaharju, Rautjärvi ja Ruokolahti. Ehdokasmäärä 32.
Jäsenalue 3: Lemi, Savitaipale, Suomenniemi, Taipalsaari ja Luumäki. Ehdokasmäärä 17.

 

Ehdokasluettelo löytyy osoitteesta: https://eekoo.fi/vaalit/ehdokkaat.

Näin vaalit etenevät

Etelä-Karjalan Osuuskaupan vaalien äänestysaika on 11.–29.4.2022. Vaaleissa voi äänestää sähköisesti verkossa tai postitse äänestyslipulla. Asiakasomistajien koteihin jaetaan ennen äänestysajan alkua äänestysmateriaali ohjeistuksineen. Äänestäjät pääsevät tutustumaan ehdokkaisiin myös vaalikoneen avulla. Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

S-vaalilautakunta vahvistaa vaalin tuloksen 10.5.2022, jolloin se myös julkistetaan.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa

Talousjohtaja Annastiina Tiainen,
puh. 010 7620 014, annastiina.tiainen@sok.fi