”Joka päivä myymälöihin tulee lisää tavaraa” – koronavirus aiheutti myyntipiikin S-kaupoissa


13.03.2020

Vaikka yksittäinen tuote olisi hetkellisesti loppu, kannattaa suhtautua asiaan maltilla. Hyllyjä täydennetään jatkuvasti.

S-ryhmä on seurannut tilannetta ja tilanteeseen  on varauduttu maltillisesti jo kahden viikon ajan kuivatuotteiden osalta.

Torstaina myymälöissä nähtiin tähän mennessä suurin myyntipiikki. Kysyntyä kohdistui säilyvien elintarvikkeiden ja hygieniatuotteiden lisäksi myös tuoretuotteisiin. Hedelmien, vihannesten, leivän ja lihan osalta yksittäiset tuotteet ovat loppuneet osasta myymälöitä.

”Joka päivä myymälöihin tulee lisää tavaraa. Yksittäiset tuotealueet voivat olla hetkellisesti loppu, mutta logistiikka toimii eikä tavaravirta katkea”, kertoo S-ryhmän kenttäjohtaja Arttu Laine.

Kuluttajat ympäri Suomen ovat varautuneet epidemiaan hankkimalla varastoihinsa muun muassa wc-paperia, talouspaperia ja saippuaa. Kysyntä tässä tuoteryhmässä on ollut suuri ja hyllyjä täydennetään näiltä osin joka päivä.

Säilyvistä elintarvikkeista myydyimpiä tuotteita ovat olleet huonelämmössä säilyvät riisi, pasta, puurohiutaleet, näkkileipä ja säilykkeet.

Näin asioit kaupassa epidemian aikana

  • Virus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa.
  • Myymälöissä pidetään korostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta. Jokainen asiakas voi alentaa omaa tartuntariskiään pitämällä huolta omasta käsihygieniastaan. Myymälöistä löytyy käsienpesupiste pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.
  • Jos myymälässä asioidessasi alkaa yskittää, muista suojata suusi tai yskiä hihaasi.
  • Jos taas epäilet olevasi sairas tai läheisesi on sairastunut, suosittelemme käyttämään ruoan verkkokauppaa, mikäli se on mahdollista. Eekoon alueella ruoan verkkokauppa toimii Lappeenrannassa (foodie.fi/lappeenranta) sekä Imatralla maanantaista 16.3. alkaen (foodie.fi/prisma-imatra) Lappeenrannassa toimii kotiinkuljetus sekä nouto, Imatralla toimii Noutopiste.
  • S-ryhmä.fi:hin päivittyy ajantasaista tietoa säännöllisesti.