Jouluksi kotiin – ammattilaisten parhaat lahjavinkit


03.11.2021

Joululahjojen hankinta voi olla hankalaa, joskus suorastaan vaativaa. Pyysimme muutamaa eekoolaista käyttötavaroiden erikoisosaajaa antamaan apuaan lahjavalintoihin. Näillä vinkeillä pääsee pitkälle.

Kirill Niemi Lappeenrannan Prismasta innostuu heti, kun hänelle alkaa puhua joulusta.
– Vuosi huipentuu jouluun, joka on ihan ehdottoman kivaa aikaa myös töissä. Joulussa on erityistä taikaa. Vaikka kyse on vuoden kiireisimmästä kaudesta, jouluiset esillepanot, koristelut ja joululaulut luovat mahtavaa tunnelmaa, Kirill hehkuttaa.
Lahjavinkkejä mietteissään hän törmää runsauden pulaan.
– Onhan Prisma joulukauppa vailla vertaa. Meillä on niin kattava valikoima, että varmasti löytyvät kaikki lahjat saman katon alta. Itsekin ostan jokaiselle perheenjäsenelleni lahjan täältä.

Moni asiakas yllättyy
Ensimmäisen vinkkinsä Kirill hakee pienten kodinkoneiden joukosta.
– Airfryer on takuulla hyvä lahja henkilölle, joka tykkää kokkailla erilaisia terveellisiä ruokia ja kokeilla erikoisuuksia.
Ikäihmisille Kirill suosittelee puolestaan helppokäyttöistä ja suurilla näppäimillä varustettua puhelinta.
– Meillä on todella kattavasti erilaisia senioripuhelimia, joita erikoisliikkeistä ei tahdo yleensä oikein löytää.
Lisää ideoita tarttuu matkaan äly- ja urheilukellojen hyllyn äärellä.
– Moni asiakas yllättyy positiivisesti oivaltaessaan, että Prismasta Apple Watchin saa hyvin kilpailukykyisellä hinnalla. Lisäksi kannattaa huomioida, että laitteesta saa normaalien Bonusten lisäksi asiakasomistajapäivien aikaan hyvät alennuksetkin.
Entäpä mitä kivaa voisi löytyä lapsille perinteisten pehmolelujen ja Legojen ohella?
– Vuoden pelit ovat aina hyviä valintoja. Itse olisin lapsena varmasti innostunut myös Rubikin taikalaatikosta, joka sisältää 40 temppuideaa, Kirill vastaa.

Hyvinvointituotteet kysytyimpiä

Imatran Prismassa Seppo Saarits kertoo menneiden joulujen osoittaneen, että asiakkaista osalla lahjalista on ostoksille tullessa jo valmiina, kun taas toiset ovat ideoita ja vinkkejä vailla. Seppo arvelee, että tänä jouluna pukinkonttiin kääritään Playstation-pelien, bluetooth-kaiuttimien ja -kuulokkeiden sekä aktiivisuusrannekkeiden lisäksi TENS-kivunlievittäjiä sekä Wello 2-hengitysapulaitteita.
¬– Itsensä hoitamiseen, hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät tuotteet tulevat olemaan tämän joulun kysytyin tuoteryhmä. Mikä sitten nousee yksittäiseksi hittituotteeksi, se jää nähtäväksi, Seppo miettii.
Myös parin viime vuoden aikana nopeasti suosiotaan kasvattanut ulkoilu ja retkeily nostaa Outdoor-osaston tuotteet lahjalistojen kärkeen.
– Retkeilystä innostunutta ilahduttaa varmasti makuupussi, jossa pystyy nukkumaan kylmemmälläkin ilmalla. Meiltä löytyy talvimakuupusseja, jotka toimivat jopa 20 asteen pakkasessa.
Sepon työkaveri Piritta Varis kertoo lahjaostajien suosivan nykyisin selvästi aiempaa enemmän järkeviä ja tarpeellisia tavaroita.
– Ihmisten ympäristötietoisuuden lisäännyttyä ei haluta ostaa mitään turhaa. Lakanat, pyyhkeet ja astiat eivät ehkä ole kovin yllätyksellisiä, mutta ne ovat kodin osastomme ostetuimpia lahjoja, Piritta kertoo.

Lahjapakkausten valikoimat parhaimmillaan
Lahjaideoiden metsästys jatkuu Imatran Emotioniin, jossa tonttujen apurina asiakkaita palveleva Heli Pellinen muistuttaa joulun upeista tuotepakkauksista.
– Joulun lahjapakkausvalikoimat ovat marras-joulukuun vaihteen tietämillä parhaimmillaan. Tuoksu-, ihonhoito- ja värikosmetiikkapakkauksista löytyy laajasti hintahaitaria edullisista vaihtoehdoista hinnakkaisiin huippumerkkeihin, sekä naisille että miehille.
Yksittäisistä tuotteista Heli valikoi äidille 50 + tai mummille sopivaksi lahjaksi Biothermin kiinteyttävän ja kosteuttavan päivävoiteen.
– Nuoret tykkäävät puolestaan tuoksupakkauksista. Mainio valinta on esimerkiksi Lancômen Idôle, jota on helppo suositella silloin, jos lahjan saajan mieltymykset eivät ole kovin tarkasti tiedossa.