Joululahjoihin halutaan panostaa


S-ryhmän joulututkimuksen mukaan kuluttajat aikovat käyttää lahjoihin tänä vuonna keskimäärin 314 euroa. Lappeenrannan ja Imatran Prismoista saa pukinkontin täyteen myös prisma.fi-noutopalvelua käyttäen.

03.12.2023

S-ryhmän joulututkimuksen mukaan kuluttajat aikovat käyttää lahjoihin tänä vuonna keskimäärin 314 euroa. Lappeenrannan ja Imatran Prismoista saa pukinkontin täyteen myös prisma.fi-noutopalvelua käyttäen.

Joulukaupan myyntiodotukset ovat Kaupan liiton mukaan nyt viime vuotta positiivisemmat. Etelä-Karjalan Osuuskaupassa odotukset ovat myös korkealla, sillä joulukauppa on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Joulu on aina vuoden kohokohta. Uskoisin, että joulupöydän tarjoiluista ei juuri lähdetä tinkimään, mutta ehkä lahjapuolella hankintoja tehdään enemmän tarvelähtöisesti, Prismajohtaja Antti Punkkinen Lappeenrannan Prismasta ennakoi.

– Varmaankin asiakkaat harkitsevat entistä tarkemmin, miten ja mihin jouluun varatut rahat käyttävät. Me prismalaiset varmistamme, että joulupöytään ja kuusen alle löytyy runsain määrin vaihtoehtoja jokaisen asiakasomistajamme jouluun, Imatran Prisman johtaja Jari Antikainen jatkaa.

Joulukauppa käy vilkkaana myös Lappeenrannan Sokoksella ja Imatran Emotionissa.
– Selvästi näkyy halu ilahduttaa läheisiä lahjojen muodossa. Ihmiset ovat tarkkoja rahan käytössä, mutta toisaalta tuntuu, että tänä vuonna lahjoihin halutaan panostaa, tavaratalopäällikkö Annika Kumlin-Henttu kommentoi.

Eeva Tuuliainen Lappeenrannan Sokokselta

Eeva Tuuliainen kertoo miesten kantavan usein kännykässä kuvaa tuotteesta, jonka puoliso haluaa itselleen lahjaksi.

– Tänä jouluna näyttäisi siltä, että panostetaan laadukkaisiin, kotimaisiin brändeihin. Asiakkaat haluavat tukea omilla ostopäätöksillään kotimaisia yrityksiä ja työllistämistä, arvioi myyjä/visualisti Eeva Tuuliainen Sokokselta.

Asiakkaat ovat hyvällä tuulella

Eekoon Prismojen käyttötavaraosastojen myyntipäällikkö Sari Sorvo kertoo joulukaupan ajoittuvan vuosi vuodelta pidemmälle aikavälille, alkaen nykyisin jo marraskuun alkupuolella. Toki joulua kohti mentäessä tahti kiihtyy.

– Joulu on mukavaa aikaa olla töissä, koska ihmiset ovat vilinästä ja vilskeestä huolimatta pääsääntöisesti hyvällä tuulella. Erityisen lämminhenkinen tunnelma on jouluaattona, kun kiire helpottaa ja kaikki toivottelevat toisilleen hyvää joulua, Sari Sorvo kuvailee.

Prisman myyjät Hannele Virtanen ja Panu Ylärakkola nauttivat myös joulun tunnelmasta.
– Käyttötavarakaupassa mennään aina enemmän ja enemmän kaudesta toiseen. Vuosikalenteri huipentuu jouluun, jolloin on erityisen paljon säpinää ja iloista meininkiä.

Prisman myyjät Lappeenrannan Prisman käytävällä

Panu Ylärakkola ja Hannele Virtanen tykkäävät tehdä joulukauppaa Prismassa.

Asiakkaiden hyväntuulisuus joulusesongin tiimellyksessä on pantu merkille myös Sokoksella.
– Joululahjojen ostaminen saa asiakkaamme iloiselle mielelle. On mukavaa auttaa heitä löytämään läheisilleen laajasta valikoimastamme juuri oikeat tuotteet, Eeva Tuuliainen toteaa.

Prisma.fi-myymälänouto starttaa pian

S-ryhmän joulututkimuksen mukaan 60 prosenttia kuluttajista ostaa joululahjoja hypermarketista. Ostamisen tapoja on tänä vuonna tarjolla aiempaa enemmän: käyttötavaroita koskeva Prisma.fi-myymälänouto starttaa Lappeenrannan Prismassa itsenäisyyspäivän alla ja Imatran Prismassa viikkoa myöhemmin.

– Prisma.fi-osoitteessa on tilattavissa kummastakin talosta lähes koko käyttötavaravalikoima. Henkilökunta kerää verkossa tilatut tuotteet, jotka ovat noudettavissa viimeistään 12 tunnin sisällä tilauksen tekemisestä noutolokerikosta. Maksuton palvelu helpottaa asiakkaidemme arkea, kun tuotteet voi tilata ja maksaa kotisohvalta ja napata noutopisteestä matkaan, Sari Sorvo kuvailee.

——

Hannele Virtasen ja Panu Ylärakkolan veikkaus Prisman joululahjahiteistä:
• Lego-pakkaukset, mm. Poliisiasema- ja Autumnin kotitalo, Little Me Sweet Dreams Baby Doll -vauvanukke, isot pehmoeläimet, erityisesti Squishmallowsit.
• Pala- ja lautapelit – sekä klassikot että uutuudet. Vuoden pelit ovat aina varma valinta.
• Ilkka Remeksen, Satu Rämön ja Lucinda Rileyn uutuuskirjat. Guinness World Records ja Mitä Missä Milloin pitävät pintansa vuodesta toiseen.
• Aikaisin alkaneen lumikauden vuoksi rattikelkat, pulkat, liukurit, luistimet ja lasten sukset.
• PlayStation 5 -pelikonsoli, aiemmin julkaistu ja uusi versio, samoin uusi käsikonsoli. PS5-peleistä NHL- ja FC 24, Spider-Man 2 sekä Ryhmä Hau.
• Finlaysonin Helmilintu- ja Onni-pussilakanasetit.
• Pienistä kodinkoneista erityisesti airfryerit.
• Mukavat tossut, jouluiset vaatteet ja lämpimät asusteet.
• Lahjakortit, joiden suosio kasvaa vuosi vuodelta.

Eeva Tuuliaisen veikkaus Sokoksen joululahjahiteistä:
• Hemmotteluun tarkoitetut kauneus- ja hyvinvointituotteet.
• Tuoksut sekä miehille ja naisille ovat joka joulun kestosuosikkeja.
• Lämpimät asusteet, mm. värikkäät rukkaset, samaan settiin kuuluvat pipot ja huivit.
• Merinovillaiset neuleet ja kauniit, pehmeät yöasut.
• Kotimaisten brändien tuotteet, esim. Lumene, Marimekko, Ratia, Nanso, Makia, Arabia, Iittala, Pentik ja Aarikka.

Joululahjaideoita Sokoksella

Sokoksella joulun lahjapakkausvalikoimat ovat juuri nyt parhaimmillaan.