Kuukauden idea: Ruokamatkaillessa pääset lähelläkin kauas


14.08.2017

Eikö arjen kokkaus kiinnosta? Istu rakkaasi kanssa valmiiseen pöytään ja lähde matkalle makujen siivin – vaikka naapurikaupungissa.

Vaikka sitä ei haluaisi myöntää, syksy tekee tuloaan. Arkinen aherrus on alkanut ja päivät lyhenevät vähitellen. Kiireen keskellä ei aina jaksa innostua ruuanlaitosta tai kokeilla uusia reseptejä. Miltä siis kuulostaisi istua valmiiseen pöytään ja nauttia herkullisista, uusista mauista? Mitä jos tekisit irtioton arkeesi ruokamatkan muodossa!
 
Miksi pitäisi matkustaa ulkomaille, kun voit kokea matkakohteiden herkullisimmat puolet myös kotimaassa? Ruokakulttuuri kehittyy Suomessa kohisten, ja nyt lähes jokaisesta kaupungista löytyy valinnanvaraa niin eurooppalaisesta keittiöstä kuin kaukomaiden mauista kiinnostuneille. Ota irtiotto ja suuntaa kotimaan kaupunkilomalle ruoan perässä. Jo lyhyt viikonloppureissu riittää, kun saat hyvästellä nopeat lounastauot ja pääset nauttimaan uusista mauista hyvässä seurassa ystävän tai kumppanin kanssa. 
 

Suunnittele lomasi aterioiden ympärille

 
Sokos Hotellit ympäri Suomen tarjoavat mukavia majoittumismahdollisuuksia, minkä ansiosta voit aloittaa makumatkasi lähes kaupungista kuin kaupungista. Hotellien keskeisiltä sijainneilta voit kävellä kaupungin keskustaan houkutteleville kakkukahveille. Vietä laatuaikaa kahvikupin ääressä yhdessä kumppanisi kanssa ja rupattelun lomassa rauhassa eurooppalaiseen tapaan katselemalla ohikulkevia ihmisiä. Ei syytä huoleen, jos ruokamatkailu alkaa väsyttää – voitte tällöinkin herkutella vaikkapa ranskalaisia herkkuja tai italialaisen keittiön antimia suoraan huoneeseen tilattuna. 
 
 
Päivän jälkeen voitte lepuuttaa jalkojanne istumalla drinkeille hotellibaariin. Rentouttavan makumatkan kruunaa upea hotelli-illallinen. Täydellä vatsalla on ihanaa nukahtaa hotellin pehmeisiin lakanoihin, joista voi taas herätä herkulliselle hotelliaamiaiselle notkuvan buffet-pöydän ääreen.
 

Herkkumatka lahden taakse

 
Muita maisemia kaivatessa voitte lähteä myös merta edemmäs kalaan nauttimaan eteläisen naapurimme Viron antimista. Upeita ravintoloita löytyy sekä Tallinnan viehättävästä vanhasta kaupungista että trendikkäästä Telliskiven kaupunginosasta. Ja älä huoli, ihanan buffet-hotelliaamiaisen voit nauttia myös joko tyylikkäässä Tallinnan Solo Sokos Hotel Estoriassa tai legendaarisessa Original Sokos Hotel Virussa
 
 
 
Lue lisää: