Kuukauden idea: Virkisty aktiivisesti – reipas syysloma perheen kesken


14.08.2017

Ulkoilmaihmiseksi voi ryhtyä ilman kalliita varusteita ja telttayöpymistäkin. Reipas koko perheen luontoloma muuttuu luksukseksi, kun lisäät komboon hotellimajoituksen.

Ruskakausi on parhaimmillaan juuri nyt – on ulkoilun aika! Vaan tiesitkö, että ulkoilmaihmiseksi voi ryhtyä ilman kalliita varusteita ja telttayöpymistäkin? Miltä kuulostaisi reipas päiväretki, joka huipentuu hotellihuoneen pehmeisiin lakanoihin pujahtamalla?

 

Ruska-aika on täällä – pohjoisessa se on parhaimmillaan syyskuun viimeisillä viikoilla, kun taas Etelä-Suomessa näyttävimmästä väriloistosta nautitaan vielä lokakuun alussa. Suuntaa koko talviloman mittaiselle ruskaretkelle pohjoiseen – tai jos aika on kortilla, lähde hotelliyöpymiseen huipentuvalle miniluontoretkelle vaikka omassa kotikaupungissa!

 

Sokos Hotellit sijoittuvat hyvien yhteyksien ääreen. Niistä voikin nopeasti suunnata lähimmille ulkoilualueille, oli sitten keskellä eteläistä kaupunkimaisemaa tai pohjoista talvilomakeskusta. Sukella suin päin keskelle syvintä ruskaa suuntaamalla Leville, Kolille tai Kuusamoon. Näissä kohteissa ei tekemistä tarvitse juuri miettiä, sillä luontoa löytyy silmänkantamattomiin.

 

Pääkaupunkiseudulla näkemisen arvoisia ulkoilualueita ovat esimerkiksi Sipoonkorven kansallispuisto, Vanhankaupungin lähistöllä sijaitseva Lammassaari sekä Uutelan ulkoilualue. Turussa loistavia retkeilyreittejä löytyy Ruissalosta ja Kouvolassa sijaitsee kaunis Niivermäen luonnonsuojelualue.

 

Eväät mukaan ja luonnon äärelle

Täydellinen kaava retkeilypäivälle syntyy lämpimistä ulkoiluvaatteista ja hyvistä eväistä. Reitin pituus kannattaa arvioida myös perheen pienemmille sopiviksi, ja usein ulkoilualueilta löytyykin eri pituisia reittivaihtoehtoja. Muista pakata kamera mukaan! Perheen ja ystävien kanssa ikuistettuihin hetkiin on mukava palata uudestaankin.

 

Pitkän päivän päätteeksi on mukava piipahtaa kupilliselle kuumaa kaakaota. Illallinen on helppo nauttia tunnelmallisesti hotellin ravintolassa, josta pääsee sopivasti väsymyksen yllättäessä nopeasti kömpimään hotellihuoneeseen. Löydät kohteesi kahvilat ja ravintolat helposti Raflaamon ravintolahausta.

 

Hotellista puitteet täydelliseen rentoutumiseen

Kun päivät kuluvat erilaisten aktiviteettien parissa, kannattaa illat ja aamut pyhittää täydelle rentoutumiselle. Ruhtinaallinen aamiainen sänkyyn tarjoiltuna tai rentouttava vaahtokylpy vilkkaan päivän jälkeen – kyllä kiitos!

 

Onnistuneesta lomasta kertovat myös täyteen ladatut akut. Hotellin pehmeä sänky luokin täydelliset olosuhteet rentouttaville yöunille. Aamuun on hyvä herätä, kun tiedossa on hotellin monipuolinen ja ravitseva aamiainen – mieltymystesi mukaan joko buffetissa nautittuna tai suoraan huoneeseen tarjoiltuna.

 

Perheen pienimmille hemmottelussa on kyse yksinkertaisista asioista ja vanhempien kanssa vietetystä kiireettömästä ajasta. Jos kuitenkin haluat tarjota pienille seikkailijoille hieman ekstraa luontoretken kylkeen, kannattaa harkita esimerkiksi yhdessä vietettyä kylpyläpäivää. Kun takana on sekä ulkona reippailua että villejä vesileikkejä, uni tulee illalla varmasti!