Lappee suojelee saimaannorppaa


21.01.2020

”Jos saimaannorppa häviää Saimaasta, se häviää koko maailmasta.” Original Sokos Hotel Lappee tukee WWF:n työtä saimaannorpan suojelemiseksi.

Jokunen vuosi sitten mietimme täällä Lappeessa, että mikä on se meidän omintakeisin juttumme Lappeenrannassa. Sitä piti oikein miettiä. Joskus hienoista ja tärkeistä asioista tulee itsestäänselvyyksiä. Kun tarpeeksi asiaa pyörittelimme, nousi kirkkaana ja ykkössijalle Saimaa. Saimaa on se meidän juttu. Hotelliltamme Saimaan rannalle matkaa on vain noin 500 metriä. Me olemme Saimaan sylissä.

Halusimme syventää tätä yhteyttä ja kun tuli ajankohtaiseksi päättää uusi hyväntekeväisyyskohteemme, oli selvääkin selvempää: Se on saimaannorppa. 

 

Original Sokos Hotel Lappee tukee WWF:n työtä saimaannorpan suojelemiseksi vuosittaisella panoksella.

WWF on suojellut saimaannorppaa vuodesta 1979 alkaen. WWF tuottaa tietoa, rahoittaa tutkimusta, toimii norpan selviytymisen auttamiseksi, vaikuttaa päätöksentekoon ja tekee ympäristökasvatusta. Suojelun ansiosta norppakanta on säilynyt ja kasvanut Saimaalla.

 

Haluamme välittää tietoa asiasta…

Saimaannorpalle kunnianosoituksena rakensimme norppa-aiheisen Superior-huoneen; ”Lumi-kuutin”. Se on huone 3005. Huoneessa on hellyttävä kuva lumi-kuutista köllöttelemässä Saimaan kevätjäällä. Kuvan on ottanut saimaannorpan puolestapuhuja, dokumentaristi, luontokuvaaja ja -kirjailija Juha Taskinen. 

Keskustelu asioista vie aina asiota eteenpäin. Netistä, YouTubesta ja kirjoista löytyy asiaan liittyvää mielenkiintoista ja viihdyttävääkin materiaalia. Vahva suosittelumme tutustumaan aiheeseen! Myös yksityishenkilö voi osallistua kohtuullisella panoksella saimaannorpan suojeluun esimerkiksi WWF:n tai Suomen luonnonsuojeluliiton kautta.

 

Suomalaiselle on kunnia-asia pelastaa saimaannorppa sukupuutolta. Original Sokos Hotel on vahvasti suomalainen ja siksi tämä asia on meille tärkeä.