Luvassa parhaat hipat!


Pikkujoulusesonki alkaa olla kuumimmillaan. – Tulevat viikonloput ovat ravintoloissamme todella vilkkaita aina joulunpyhiin saakka, Etelä-Karjalan Osuuskaupan ravintolapäälliköt Sari Meronen ja Hanna Hyvättinen kertovat.

19.11.2023

Pikkujoulusesonki alkaa olla kuumimmillaan.
– Tulevat viikonloput ovat ravintoloissamme todella vilkkaita aina joulunpyhiin saakka, Etelä-Karjalan Osuuskaupan ravintolapäälliköt Sari Meronen ja Hanna Hyvättinen kertovat.

– Pikkujoulukausi on alkanut mukavan vilkkaana. Vaikka sekä yritykset että yksittäiset ihmiset ovat tänä vuonna joutuneet miettimään entistä tarkemmin, mihin rahansa laittavat, ei pikkujouluista ole haluttu tinkiä, Sari Meronen ja Hanna Hyvättinen kuvailevat.

Heidän mukaansa varauskirjoja on täytetty viime vuoden tahtiin. Pikkujouluja juhlitaan yleisimmin 3–15 hengen ryhmissä.

– Meillä Eekoossahan riittää valinnanvaraa jokaiselle pikkujoulun viettäjälle, haluaapa sitten juhlia riehakkaammin tai hillitymmin, ison ihmisjoukon keskellä tai intiimimmissä tunnelmissa. Suosituimmat juhlapäivät ovat yritysten pikkujoulujen osalta perjantait, kun taas lauantaisin pikkujoulutunnelmissa kokoonnutaan enemmän ystävien kesken.

Ruoka pikkujouluissa tärkeintä

Keskeisiä asioita onnistuneissa hipoissa ovat hyvä seura, oikea tunnelma sekä maukas ruoka ja juoma. S-ryhmän pikkujoulututkimuksessa jopa 80 prosenttia ihmisistä nostaa ruoan pikkujoulujen tärkeimmäksi asiaksi.
Sari Meronen muistuttaa, että pöytävaraus mieluiseen ravintolaan kannattaa tehdä viimeistään nyt.
– Pikkujouluissa halutaan nauttia jouluisia makuja uudella twistillä. Ruokaravintoloissamme onkin tarjolla erilaisia juhlakauden menuvaihtoehtoja. Esimerkiksi Rosson pikkujoulumenussa todennäköisesti suosituin tulee olemaan pihvimenu, mutta myös merellinen menu ja kasvismenu saavat omat ystävänsä.

Sagassa ja Kehruuhuoneella show & dinnereitä

Tilausravintola Saga Event Venue pistää parastaan yhdistämällä buffetillalliseen tunnelmaa nostattavaa ohjelmaa show & dinnerin merkeissä kahtena iltana joulukuussa.

– Runsas pikkujoulupöytä tarjoaa sekä tuttuja että uusia jouluisia makuja, joista välittyy rakkaus ruokaan ja makuelämysten tarjoamiseen. Kun on syöty hyvin, tunnelman nostavat kattoon bilebändit: tyylilajeja iloisesti sekoittava paikallinen 2nd Season Band sekä fiilismatkan 70-luvulta nykypäivään tarjoileva Phil Harmonic Band. Pieniä porukoita mahtuu vielä mukaan molempiin iltoihin, Sari Meronen toteaa.

Kaupungin parhaiden pikkujoulubileiden pitopaikasta kilvoittelee tänäkin vuonna myös Kehruuhuone, jonka valttina on ainutlaatuisten puitteiden, herkkuja notkuvien buffetpöytien ja huippuesiintyjien yhdistäminen. Kehruuhuoneella nähdään palkittu taituri ja unohtumattomia elämyksiä tarjoava Joni Pakanen show sekä ikonisen ruotsalaisyhtyeen parhaisiin hitteihin keskittyvä Gimme Abba -show. Osa illoista on jo loppuunmyyty.

– Kahteen iltaan sen sijaan on vielä paikkoja jäljellä, mutta nopea kannattaa varausten kanssa nyt jo olla, Hanna Hyvättinen muistuttaa.

Kehruuhuone

Pikkujouluissa oma hohtonsa

Pikkujoulukausi on Sari Merosen ja Hanna Hyvättisen mukaan mukavaa aikaa olla töissä.

– Pikkujoulut tuovat oman suolansa tähän työhön. Onhan siinä aina oma hohtonsa, kun koristellaan salia, tehdään kattauksia valmiiksi ja odotetaan pienellä jännityksellä, miten ilta lähtee menemään. Asiakkaat ovat pikkujouluihin tullessaan erityisen hyväntuulisia, odottaen illalta hyvää ruokaa, hauskanpitoa ja rentoutumista ystävien tai työkavereiden kesken, ravintolapäälliköt kuvailevat.

Kehruuhuone

Eekoon ravintolat ovat valmiina vastaanottamaan pikkujoulun juhlijat.

 

Eekoon parhaat pikkujoulumestat:

• Amarillo: Ruokaile isommalla tai pienemmällä seurueella ja aisti pikkujoulun tunnelmaa. Tai ota ohjelmaan ilta The Tablessa
• Angus Steak & Wine: Pikkujouluherkut, lämmin tunnelma ja rento meininki niin pienille kuin isommillekin seurueille.
• Birra: Kaupungin kuumin sporttibaari ja laajin olutvalikoima. Miten olisi olutpruuvi omalle porukalle?
• Kehruuhuone: Ainutlaatuiset puitteet, hyvää ruokaa ja huippuesiintyjät – mitä sitä pikkujouluilija muuta tarvitsee.
• Lamppu: Legendaarinen Lamppu ei petä koskaan – yhdessäoloa, pubiruokaa ja perjantaisin elävää musiikkia.
• Las Palmas: Tanssi, laula tai rakastu – tunnelma on kuuma, juomat kylmiä.
• Vahti: Etkot, jatkot tai koko ilta, ihan miten vain. Viikonloppuisin fiilistä nostattaa live-bändit.
• Rosso: Rennon tyylikäs miljöö, kiva tunnelma ja juhlakauden menu – kombo, joka toimii.
• Saga Event Venue: Makurikas pikkujoulupöytä ja fiilistä nostattava bilebändi show&dinnerin merkeissä.
• VENN: Viiniä, ruokaa ja ystäviä – saatatkin jäädä etkopaikkaan iloittelemaan iltamyöhälle asti!
• Original Sokos Hotel Lappee: Vältetään taksijonot ja muut kyytijärjestelyt – pikkujoulutunnelman kruunaa ylellinen hotellisänky ja valmiiksi katettu aamiainen.

Lue lisää: thepikkujoulut.fi

Amarillon The Table

Amarillon The Table: 3 tuntia, 12 ruokalajia, 4 juomaa, oma entertainer ja kokki.

Kauniina karkeloihin

Pikkujouluviikot tietävät kiireitä myös Eekoon HiusÄssille Prismoissa ja Sokoksella. Jos hiukset haluaa edustuskuntoon tietylle päivälle, kannattaa aika varata ajoissa etukäteen. Pikkujoulukampauksen ohella Sokoksen HiusÄssistä saa myös meikkauksen ja ripsien pidennyksen – ja miksei pikkujoulupäivää voisi aloittaa myös ihanalla hieronnalla.

– Pikkujoulun parhaat meikit käyttövinkkeineen löytyvät meiltä Sokokselta ja Emotionista, tavarantalopäällikkö Annika Kumlin-Henttu vinkkaa.