Mämmi on kaikista vuoden sesonkiherkuista suosituin – Ruoan verkkokauppa varautuu pääsiäiseen lisäkapasiteetilla


06.04.2022

Eekoon ruokakaupat ja ABC-liikennemyymälät palvelevat myös tänä pääsiäisenä laajoin aukioloajoin. Ruoan verkkokaupassa oma toimitusaika on syytä varata ajoissa.

Pääsiäisviikon suosituin kauppapäivä Eekoon ruokakaupoissa (Prismat, S-marketit ja Salet) on perinteisesti kiirastorstai, joka on tänä vuonna 14.4. Jos haluaa asioida rauhallisempaan ajankohtaan, kannattaa suunnata ostoksille mahdollisuuksien mukaan jo alkuviikosta tai vuorokauden hiljaisempina tunteina, eli aamulla ennen yhdeksää tai myöhemmin illalla.

Lappeenrannan ja Imatran Prismoilla sekä S-market Myllykeskuksella ovat arkenakin laajat aukioloajat, jotka tarjoavat asiakkaillemme mahdollisuuden joustavaan asiointiin joka päivä, myös pääsiäisenä. Lisäksi S-market Pallo ja autoilevan asiakkaan suosittu pysähdyspaikka ABC Viipurinportti palvelevat ympäri vuorokauden asiakkaitaan, sanoo Eekoon vähittäiskaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen. Lappeenrannan Prisma on avoinna joka päivä 7–23, Imatran Prisma 7–22, S-market Myllykeskus 6–24, S-market Pallo 24h ja ABC Viipurinportti 24h.

Moni hyödyntää pääsiäisostoksilla myös ruoan verkkokauppaa, jonka kapasiteettia nostetaan pyhien alla. Koska myös kysyntää on tavallista arkiviikkoa enemmän, oma kotiinkuljetus- tai noutoaika kannattaa varata mahdollisimman pian. Tilauksen sisältöä voi tarvittaessa muokata lähempänä ajankohtaa, kun pääsiäisen ruokasuunnitelmat tarkentuvat.

Ruoan verkkokaupassamme on Eekoossa mukana jo yhdeksän myymälää eri puolilta Etelä-Karjalaa. Monet viettävät pääsiäisviikonloppua mökillä, jonka vuoksi suosittelemme tarkistamaan https://eekoo.fi/palvelut -sivulta, onko mökkipaikkakuntasi myymälässä tai matkan varrella osuvassa kaupassa mahdollisuus tilata ostokset kätevästi jo etukäteen, Väyrynen vinkkaa. Eekoon ruoan verkkokauppa löytyy Lappeenrannasta, Imatralta, Parikkalasta, Taavetista ja Savitaipaleelta.

Perinteiset pääsiäisherkut pitävät pintansa

Mämmi on euromääräisesti mitattuna koko vuoden myydyin sesonkiherkku ja sitä on saatavilla ympäri vuoden esimerkiksi pakasteena, mutta suurin sesonki ajoittuu luonnollisesti pääsiäiseen. Etelä-Karjalassa moni tarjoaa pääsiäispöydän pääruokana lammasta, jonka myynti Eekoon kaupoissa 40-kertaistui viime vuonna pääsiäisviikolla tavanomaiseen viikkoon verrattuna.

Jos säät ovat suotuisat, moni suomalainen avaa pääsiäisenä myös grillikauden. Viime vuoden pääsiäisviikolla edeltäviin viikkoihin verrattuna ostetut grillimakkarakilot tuplaantuivat.

Oman myymälän pääsiäisaukioloajat voit tarkistaa osoitteesta https://www.s-kanava.fi/asiakasomistajuus/toimipaikat/. Ruoan verkkokaupan myymälät ja vapaat toimitusajat löydät osoitteesta https://www.s-kaupat.fi/.

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Petteri Väyrynen, vähittäiskaupan toimialajohtaja, petteri.vayrynen@sok.fi, puh. 010 7620 011

Tuoteryhmän keskimääräinen myynti kaikissa S-ryhmän myymälöissä pääsiäisviikolla 2021 = 100 (indeksi)