05.11.2013
4.–10. marraskuuta vietetään valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Viikon taustalla on tarve jakaa tietoa, vinkkejä ja ideoita ruokahävikin vähentämiseen. Hankkeen takana seisoo Kuluttajaliitto, joka järjestää lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa aiheeseen liittyviä tapahtumia eri puolella Suomea.
Tarve hävikin minimointiin on suuri. Suomalaiset heittävät vuodessa henkeä kohden keskimäärin 125 euron edestä ruokaa roskiin. Ruokahävikki kuormittaa yksittäisen kotitalouden kukkaron ja roska-astian lisäksi meidän kaikkien yhteistä ympäristöä.
WWF ja Raisio ovat kampanjoineet erityisesti lapsiperheiden ruokahävikin vähentämiseksi julkaisemalla koululaisille suunnatun vihkosen.
Tässä muutamia WWF:n ja Raision yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla perheissä voidaan säästää rahaa ja ympäristöä.
03.12.2024 | Paikallisia uutisia | Vastuullisuus
03.12.2024 | Edut ja tapahtumat
03.12.2024 | Asiakasomistajuus | Edut ja tapahtumat