Näin vältät työpäivän aikana iskevän iltapäiväväsymyksen


05.09.2018

Oikeanlainen ravinto työpäivän aikana vaikuttaa suoraan jaksamiseen. Listasimme neljä vinkkiä, joiden avulla saat työpäivästä enemmän irti – kaikki tekijöitä, jotka on huomioitu myös Radisson Blu Hotellien Brain Food -kokousruokakonseptissa.

Ravintorikasta aamupalaa

Terveellinen aamiainen on jaksamisen peruskivi. Kun aamiainen koostuu oikeista aineksista, sen varaan rakentuu tehokas ja terveellinen työpäivä, jonka aikana vältetään kokonaan iltapäivän väsähdys.  

– Aamupalan tulisi koostua noin nyrkin kokoisista annoksista proteiineja, täysjyväviljoja ja marjoja, ohjeistaa ravitsemusasiantuntija Patrik Borg.

Jos työnantaja haluaa satsata kauaskantoisesti työntekijän jaksamiseen, on ravintorikkaan aamupalan tarjoaminen työpaikalla erinomainen työsuhde-etu.

Lounaasta ei pidä tinkiä

Työpäivään täytyy sisältyä hetki, jolloin on aikaa nauttia lounasta. Lounaan tulisi sisältää aina paljon kasviksia, sillä niiden antioksidantit vaikuttavat suoraan ihmisen vireystilaan. Myös ruuan esillepano vaikuttaa vireyteen. Monipuolinen, värikäs ja kauniisti esille laitettu ruoka lisää tutkitusti ruokailun tuottamaa mielihyvää. Voidaan sanoa, että puolet ruoan tuottamasta hyvinvoinnista syntyy siitä, mitä syödään ja toinen puolet siitä, millä fiiliksellä ruokaa syödään.  

Ravintorikas lounas on pitkän tähtäimen takuu sille, että työssäjaksaminen paranee ja ihmiset voivat paremmin. Työnantajan tukema lounas onkin yksi parhaimpia tapoja satsata työntekijöiden hyvinvointiin.

Iloista välipalaa

Kun syö ja juo tasaisesti parin tunnin välein, ei verensokeri pääse notkahtamaan pitkänkään työpäivän aikana ja jaksaminen paranee. Säännöllinen syöminen on tottumiskysymys, jossa työnantajan on helppo olla avustajan roolissa.  Asettakaa työpaikan kahvipöydälle naposteltavaksi esimerkiksi pähkinöitä, kuivattuja ja tuoreita hedelmä. Laittakaa esille myös vesitonkka, josta on helppo käydä täyttämässä muki. Veden joukkoon leikatut hedelmät ja marjat sekä tuoreyrtit tekevät tavallisesta vedestä kiehtovaa. Säännöllisellä juomisella ja syömisellä on merkittävä vaikutus muistin toimivuudelle. Myös ärsyyntymiskynnys nousee, jos muistaa juoda riittävästi!

Leikkisät kokouseväät

Kokousten kahvit ja pullat kannattaa vaihtaa aivoja aktivoiviin vaihtoehtoihin: maukkaisiin tuorepuristettuihin mehuihin, värikkäisiin smootheihin, raakapuuroihin ja monipuolisiin hedelmävartaisiin. Ruoka saa olla värikästä ja leikkisää, ja sen syömisestä kannattaa tehdä iloinen asia. Näiden Power Snackien avulla koko tiimi jaksaa paremmin kyntää kohti uusia ideoita.

Suomen Radisson Blu Hotellit ovat luoneet Brain Food -kokousruokakonseptin, jonka avulla pidetään huoli asiakkaiden hyvinvoinnista ja vireystilasta koko päivän ajan.  Me noudatamme kaikkia yllä mainittuja vinkkejä ja tarjoamme samalla sinulle sekä tiimillesi erinomaiset lähtökohdat muuttaa maailmaa vastuullisesti valittujen ruoka-aineiden kautta. Lisätiedot ja varaukset: radissonblu.fi, conference.finland@radissonblu.com

The Radisson Blu hotel chain is part of the Radisson Hotel Group, one of the world’s fastest-growing hotel companies. In addition to the Radisson Blu Hotels, the group includes the Radisson Collection, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson, and prizeotel hotels. The Radisson Hotel Group has a total of over 1,400 hotels in operation or being built around the world. Finland has eight Radisson Blu Hotels: four in Helsinki and one in Espoo, Turku, Tampere and Oulu. The hotels offer unique experiences and provide an internationally recognised quality of service. All Radisson Blu Hotels in Finland have been awarded Green Key certificates. The Radisson Hotel Group has been ranked among the world’s most ethical companies for nine consecutive years.