Neitsytmatkalla tammikuussa


22.01.2013

Itämeren aalloilla seilaa uusi laiva: M/S Viking Grace. Se on maailman ensimmäinen suuri matkustaja-alus, joka käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua.

Viking Grace on saanut maailmanlaajuista huomiota. Sen käyttämä puhdas fossiilinen polttoaine on todettu ympäristöystävälliseksi.

– Asiakkailla on tänä päivänä oikeus vaatia meiltä tekoja, jotka säilyttävät saaristomeren nykyisellään. Vastaamme vaatimuksiin uudella ympäristöystävällisellä laivallamme, kertoo merikapteeni Henrik Grönvik Viking Gracelta.

– On todella motivoivaa työskennellä uudenlaisen tekniikan kanssa. Sama pätee kaikkiin niihin raaka-aineisiin, joita on käytetty ja asennettu laivaan sen valmistusvaiheessa.

Kylpylään rentoutumaan

Laiva on moderni ja sisustus eroaa muista nykyisistä Itämeren laivoista. Laivalla asiakkaasta pidetään huolta alusta loppuun asti.

Gracen ylimmän kannen kylpylästä avautuu näkymä Itämeren saaristoon. Matkustajille on valittavana useita kasvo- ja vartalohoitoja. Kylpylän saunaosasto on paikka rentoutumiseen.

– Toivomme, että Spa & Wellness -osastollamme mahdollisimman moni nauttii hoidoista. Siksi esimerkiksi vanhemmat voivat tiettyinä kellonaikoina jättää lapsensa ammattitaitoisten lastenhoitajien hyvään huomaan ja varata itselleen vaikkapa rentouttavat hoidot, kertoo Lena Holmström Viking Gracen hotellipäällikkö.

Lumiluolassa seisotaan

Gracen sisään on tuotu myös lumiluola. Miten ihmeessä lumiluola on saatu rakennettua sisätiloihin ja miten sitä on tarkoitus pitää kunnossa?
 
– Lumiluolassa on noin neljä astetta miinusta ja se imitoi oikeaa luolaa seinä- ja kattopinnoissa, Holmström kuvailee.

Luolan lumi tuotetaan samalla tavalla kuin laskettelurinteidenkin lumi, eli vesisumu muuttuu välittömästi hienoksi lumeksi.

– Lumiluolassa ei ole tarkoitus istuskella, vaan siellä nautitaan hämyisestä ja vilpoisesta luolatunnelmasta seisten.


Lue myös blogi:
Grace – kaunistaa, komistaa, juhlistaa