Nosto-käteisautomaattien asennukset alkaneet S-ryhmässä – vuonna 2018 Suomessa jopa 10 prosenttia nykyistä enemmän käteisautomaatteja


21.09.2017

Ensimmäiset uudistuneet Nosto-käteisautomaatit ovat ilmestyneet S-ryhmän toimipaikkoihin. S-ryhmän aloittama Nosto-käteisautomaattiyhteistyö parantaa käteisen saatavuutta Suomessa. Ennen S-ryhmän ja Nokaksen Nosto-yhteistyötä käteisautomaattien määrä oli laskenut vuosi vuodelta selvästi.

– Mikäli julkisuudessa esillä olleet tiedot kilpailevien automaattien uudelleensijoituksesta pitävät paikkansa, arviomme mukaan Suomessa on kaikki toimijat mukaan laskien ensi vuonna yli 10 prosenttia enemmän käteisautomaatteja kuin tämän vuoden alussa. Olemme tästä erittäin iloisia, sillä uudistuksemme ensisijaisena tavoitteena oli nimenomaan parantaa asiakkaillemme tärkeän käteisen saatavuutta Suomessa, SOK:n taloudesta ja rahoituksesta vastaava johtaja Jari Annala toteaa.

S-ryhmä ilmoitti elokuussa vaihtavansa toimipaikkojensa kaikki nykyiset noin 300 Otto-automaattia Nosto-käteisautomaateiksi ja avaavansa lisäksi noin 50 uutta automaattia kokonaan uusissa sijainneissa. Asennukset pyritään tekemään niin, että asiakkaille tulee mahdollisimman lyhyt katko poistuvan Otto-automaatin ja uuden Nosto-käteisautomaatin välillä.

– S-ryhmän asiakkaiden ei tarvitse olla muutoksesta lainkaan huolissaan, sillä jokaisen poistuvan Otto-automaatin tilalle tulee uusi Nosto-käteisautomaatti. Myös uusia automaatteja avataan, Annala kertoo.

Nosto-käteisautomaattien asennukset alkoivat 20.9. pääkaupunkiseudulta HOK-Elannon alueelta kun uusi Nosto-käteisautomaatti asennettiin mm. Helsingin Bulevardin S-marketiin ja S-market Sokos Helsinkiin. Pääkaupunkiseudun jälkeen asennukset jatkuvat Pirkanmaan, Hämeenmaan ja Turun Osuuskaupan alueilla. Kaikki S-ryhmän toimipaikoissa sijainneet Otto-automaatit on vaihdettu Nosto-käteisautomaateiksi kevääseen 2018 mennessä.

S-ryhmä on pilotoinut Nosto-käteisautomaatteja jo mm. Helsingin Jollaksen ja Kivistön Alepojen yhteydessä. Kokemukset pilottikohteista ovat olleet hyviä.

– Asiakkaat ovat olleet innoissaan erityisesti mahdollisuudesta nostaa myös 10 euron seteleitä. Käteisautomaateille on ollut myös selkeää kysyntää: esimerkiksi Kivistöön elokuussa avattu uusi automaatti on nyt ainoa käteisautomaatti viiden kilometrin säteellä, Annala kertoo.

Käteinen on S-ryhmän asiakkaille edelleen erittäin tärkeää, sillä yli joka kolmas S-ryhmän marketkaupan ostotapahtumista tehdään edelleen käteisellä.

Nosto-käteisautomaateille uudistunut ilme

S-ryhmän yhteistyökumppanilla Nokaksella on ollut ennen S-ryhmä-yhteistyötä vajaa 60 Nosto-käteisautomaattia eri puolella Suomea ja yli 1000 Pohjoismaissa. Nokas on uudistanut käteisautomaattien brändi-identiteetin osana nyt solmittua yhteistyötä.

– Lanseeramme Nosto-käteisautomaatit Suomessa uudistuneella, pelkistetyllä ja modernilla keltaisella ilmeellä. Automaattien käytöstä ei aiheudu asiakkaalle ylimääräisiä kuluja, Nokaksen Suomen kehitysjohtaja Risto Lepo toteaa.

Vanhat Nosto-käteisautomaatit ja S-ryhmän pilottikohteet päivittyvät uuden ilmeen mukaiseksi syksyllä.

Lähimmän Nosto-käteisautomaatin sijainnin löydät helpoiten Nosto-käteisautomaattien verkkosivuilta: www.nostoautomaatti.fi. Sivuilta tulet löytämään myös leikkimielisiä, käteiseen liittyviä kilpailuita. Myös S-mobiilin toimipaikkahaun kautta voit tarkistaa löytyykö lähimmästä kaupastasi Nosto-käteisautomaatti.