Original Sokos Hotel Lappee kehittää jatkuvasti toimintaansa vastuullisuudessa


22.03.2024

Original Sokos Hotel Lappee toimii vastuullisesti ja kehittää jatkuvasti toimintaansa vastuullisuusasioissa

Hotellimme on Green Key –sertifioitu ja olemme olleet mukana myös Sustainable Travel Finland –ohjelmassa vuodesta 2023 lähtien.

Vastuullisuuden osa-alueita ovat muun muassa taloudellinen kestävyys, yhteiskuntavastuu, sosiokulttuurinen kestävyys ja ekologien kestävyys. OSH Lappee, hotelli osana S-ryhmää sekä Etelä-Karjalan Osuuskauppaa, haluaa omalla toiminnallaan tukea alueen taloudellista kestävyyttä ja kantaa osaltaan yhteiskuntavastuuta.

Vastuullisuus näkyy hotellimme arjessamme mm. seuraavasti:

  • Olemme ylpeitä maakunnastamme Etelä-Karjalasta ja haluamme edistää paikalliskulttuurin hyvinvointia. Myymme paikallisten yhteistyökumppaniemme aktiviteetteja, kuten Karelia Linesin risteilylippuja ja lippuja teatteriin. Paikallisuus on huomioitu myös tuotteissamme: Minibaareissa myydään Lappeenrantalais-lähtöisen pienyritys Micaro Makeisten tuotteita, aamiaisella tarjotaan paikallista tuoretta Rikkilän leipomon leipää, VENNissä & Rossossa on myynnissä paikallisen Tujun Panimon virvokkeita.
  • Vuonna 2023 uusittujen kantaosan huoneidemme teemat Pihka ja Paatti kunnioittavat paikallista luontoa, Saimaata, puukäsityöosaamista sekä metsäteollisuutta. Myös Superior-teemahuoneet kunnioittavat hotelliamme ympäröivää aluetta teemoillaan.
  • Pyrimme käyttämään energiaa kohtuullisissa määrin ja säästämään energiankulutusta. Vedenkulutusta pyritään vähentämään teknisin ratkaisuin. Lajittelua tehostetaan yhteistyökumppanimme tarjoamien mahdollisuuksien puitteissa. Hävikkiä pyritään vähentämään aamiaisella sekä ravintoloissamme entistäkin tarkemmalla suunnittelulla. Tarvittaessa hyödynnämme ResQ -Clubia (aamiainen, Coffee House) hävikkiruoan myyntiin. Lappeen aamiainen saikin vuosina 2021 & 2023 tunnustuksen ja sertifikaatin ResQ Clubilta vastuullisesta toiminnasta.
  • Huomioimme ympäristön toiminnassamme. Original Sokos Hotel Lappee tukee WWF:n työtä saimaannorpan suojelemiseksi vuosittaisella panoksella. Pyrimme ohjaamaan asiakasta nauttimaan kaupungista siten, että tekemisellä on mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset. Asiakkaamme saavat lainata kesäisin vastaanotosta pyöriä ja kipaista uimarannalle, talvisin napata pulkat kainaloon ja suunnata pulkkamäkeen!

Pienet teot ovat suuria askelia kohti yhteisen ympäristömme suojelua.

Kiitos kun välität!