Original Sokos Hotel Lappee uudistuu


11.10.2022

Etelä-Karjalan Osuuskaupan vuosien 2022–2023 suurin investointi, Original Sokos Hotel Lappeen kantaosan huonekerroksien peruskorjaus, alkaa marraskuussa ja on valmis huhtikuussa 2023. Remontti käsittää 135 huonetta, joka on yli puolet hotellin kapasiteetista. Huoneiden lisäksi majoituskerroksien yleiset tilat uudistetaan täysin.

Hotelli Lappee avattiin vuonna 1983. Hotellia on vuosien varrella laajennettu kaksi kertaa ja viimeisin suuri uudistus oli vuonna 2015, jolloin hotelli ja sen ravintolamaailma yhdistettiin kauppakeskus IsoKristiinaan.

OSH Lappeen uudistuksen pääsuunnittelijaksi ja konseptoinnin yhteistyökumppaniksi valikoitui helsinkiläinen Flock Oy ja hankkeen pääsuunnittelija on arkkitehti Anna Kyyhkynen, joka on aiemmin suunnitellut Eekoolle mm. VENN-ravintolan ja OSH Lappeen vastaanoton.

Original Sokos Hotel Lappeen konseptit syntyivät luontevasti Etelä-Karjalan ja Lappeenrannan inspiroimina. Upea eteläkarjalainen käsityö, aitous, puuteollisuus ja Saimaa höyrylaivoineen saivat mielikuvituksemme liikkeelle. Syntyi kaksi erilaista huoneteemaa, Paatti ja Pihka. Tummasävyinen Paatti ilmentää vanhan ajan höyrylaivatunnelmaa, kun taas vaalea ja harmoninen Pihka on oodi käsityöosaamiselle ja puulle materiaalina, kertoo Flockin projektijohtaja Minna Varajärvi.

Uusien hotellihuoneiden kalustuksessa on mukana perinteikäs design-yritys Woodnotes Oy, joka on suunnitellut ja toteuttanut uniikkeja kalusteita juuri OSH Lappeen huoneita ajatellen. Woodnotesin perustivat tekstiilitaiteilija Ritva Puotila ja hänen poikansa Mikko Puotila vuonna 1987 ja yritys on edelleen perustajiensa omistuksessa. Ritva Puotila on syntynyt Viipurissa ja hän viettää kesänsä Etelä-Karjalassa.

Original Sokos Hotel Lappeessa on yhteensä 260 huonetta, kuusi ravintolaa sekä useita kokoustiloja. Kyseistä suurta kokonaisuutta on viime vuosina uudistettu pala kerrallaan.

Nyt alkavan hotellin kantaosan uudistuksen jälkeen Lappee on moderni ja viihtyisä kokonaisuus, joka matkailijoiden lisäksi palvelee kaupunkilaisten kohtaamispaikkana ja olohuoneena, kertoo Eekoon matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Aleksi Vuorinne.

Hotellin uudistuksen tavoitteena on tuottaa vieraillemme aivan uudenlaisia, mieleenpainuvia hotellikokemuksia ja vahvistaa Original Sokos Hotel Lappeen asemaa kaupungin ykköshotellina – sekä työ- että vapaa-ajanmatkustajille. Myös valinnanvaraa on jatkossa enemmän, kun superior- ja perheluokan huoneiden määrä kasvaa, jatkaa OSH Lappeen hotellinjohtajana vuodesta 2019 toiminut Annmari Seppä.

Uudistushankkeen kokonaisbudjetti on n. 6,8 miljoonaa euroa ja rakentaminen toteutetaan lähes täysin paikallisin voimin. Kohteen pääurakoitsijana toimii lappeenrantalainen Maalausliike Sami Ahtiainen Oy. Original Sokos Hotel Lappee on Green Key sertifioitu hotelli ja tämänkin hankkeen suunnittelua ja tulevaa rakentamista ohjaa vastuullisuus, joka näkyy energiatehokkuudessa sekä materiaali- ja kalustevalinnoissa.

Nyt toteutettavan uudistushankkeen lisäksi työpöydällä on aihiona OSH Lappeen seuraava suurempi kehitysaskel: – Hiukan pidemmällä tähtäimellä suunnittelemme OSH Lappeen laajennusta, joka muuttaa hotellin kantaosan yhdeksänkerroksiseksi tornihotelliksi. Sadan uuden hotellihuoneen lisäksi laajennuksen ylimpiin kerroksiin tulee ravintola, ympärivuotinen terassi ja saunaosasto Saimaa-näkymin, linjaa Eekoon toimitusjohtaja Juha Riikola.


Lisätietoja:

Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Aleksi Vuorinne, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja, puh. 050 449 9404, aleksi.vuorinne@sok.fi

Flock Oy, Minna Varajärvi, strategi ja projektijohtaja, puh. 050 376 1111, minna.varajarvi@flock.fi