Original Sokos Hotel Lappeesta tornihotelli


29.08.2022

Etelä-Karjalan Osuuskauppa (Eekoo) suunnittelee Lappeenrannan keskustassa sijaitsevaan Original Sokos Hotel Lappeeseen laajennusta, joka muuttaa rakennuksen yhdeksänkerroksiseksi tornihotelliksi. Sadan uuden hotellihuoneen lisäksi laajennuksen ylimpiin kerroksiin tulee ravintola ja ympärivuotinen terassi sekä saunaosasto Saimaa-näkymin.

Original Sokos Hotel Lappee avattiin vuonna 1983 ja aluksi hotellissa oli 145 huonetta. Hotellia on vuosien varrella laajennettu kahteen otteeseen, ja laajennusosat ovat Kauppakeskus IsoKristiinan päällä. Viimeisin laajennus tehtiin vuonna 2015. Nykyisin hotelli on 260 huoneellaan Lappeenrannan keskustan suurin majoitusliike.

Tornihotellihanke vaatii kaavamuutoksen, jonka valmistelu aloitetaan yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.
Eekoon ajatus vetovoimaisesta kaupungin maamerkistä ja tornihotellista ravintoloineen on innostava. Juuri tällaisia avauksia kaupunkimme matkailun edelleen vahvistaminen tarvitseekin, sanoo Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Matkailijoiden lisäksi uusi tornihotelli ravintoloineen ja muine palveluineen toimii myös kaupunkilaisten kohtaamispaikkana.
Tällä hankkeella haluamme turvata Original Sokos Hotel Lappeen aseman kaupungin ykköshotellina ja tarjota vieraillemme mieleenpainuvia elämyksiä. Samalla tornihotelli tukee koko Etelä-Karjalan vetovoimaa houkuttelevana vierailukohteena, kertoo Eekoon toimitusjohtaja Juha Riikola.

Lisätietoja:
Juha Riikola, toimitusjohtaja, Etelä-Karjalan Osuuskauppa, puh. 044 719 7210
Kimmo Jarva, Lappeenrannan kaupunginjohtaja, puh. 040 844 2000