Reilu kauppa kasvaa, katso lista suosikkituotteista


25.10.2016

Reilun kaupan tuotteita myytiin S-ryhmän marketeissa tammi–syyskuussa 5,2 miljoonaa kiloa. Edellisestä vuodesta myynti kasvoi huikeat 43 prosenttia.

Kasvua selittää erityisesti Reilun kaupan banaanin suosion voimakas kasvu. Sen myynti kasvoi edellisestä vuodesta peräti 55 prosentilla.

– Lähes puolet Reilun kaupan tuotteiden myynnistä tulee banaanista, se on selvästi suosituin tuote. Banaanin myynti on kasvanut jo muutaman vuoden ja vauhti on tänä vuonna vain kiihtynyt, valikoimajohtaja Katja Tapio S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

Reilun kaupan tuotteissa myynti keskittyy voimakkaasti suosituimpiin tuotteisiin. Yli 90 prosenttia kaikesta Reilun kaupan tuotteiden myynnistä tuli kuluvana vuotena 33 myydyimmästä tuotteesta.

Banaani, kahvi ja jäätelö kärjessä

S-ryhmän kauppojen valikoimissa on lähes 200 Reilun kaupan tuotetta.

Kokosimme tuotteet yhdelle listalle Foodie.fi-palveluun. Listan avulla voi tutustua tuotekirjoon sekä tarkistaa oman kaupan valikoimat ja hinnat.

Reilun kaupan tuotteen tunnistaa pakkauksessa olevasta Reilun kaupan logosta.

Myydyimmät Reilun kaupan tuotteet:

  1. Reilun kaupan banaani, luomu
  2. Reilun kaupan Reko-kahvi, luomu
  3. Ben & Jerrys´s Cookie Dough -jäätelö
  4. Reilun kaupan ruokokidesokeri
  5. Dansukker luomuruokosokeri
  6. Dansukker ruokopalasokeri
  7. Pauligin Mundo-kahvi, luomu
  8. Jalotofu kylmäsavu
  9. Ben & Jerrys´s Cookie Dough Switch up -jäätelö
  10. Ben & Jerrys´s Half Baked -jäätelö

(Lähde: S-ryhmän myyntidata, 1-9/2016)

Reilun kauppa auttaa alkuperämaissa

Kehitysmaiden pienviljelijöiden ja työntekijöiden aseman parantamiseen tähtäävän Reilun kaupan järjestelmän tuotteilla on S-ryhmän marketkaupoissa tärkeä rooli.

– Reilun kaupan tuotteet osuvat moneen isoon trendiin. Kuluttajia kiinnostaa tuotteiden alkuperä sekä tuotannon vastuullisuus ja eettisyys. Tarjoamalla Reilun kaupan tuotteita tarjoamme kuluttajille juuri näihin arvoihin sopivia tuotteita, Tapio kertoo.