Roosa nauha rintaan


26.09.2018

Prismat, S-marketit, Salet, Alepat, ABC:t, Stockmann Herkut, Sokokset ja Emotionit ovat vahvasti mukana 27.9. starttaavassa 16. Roosa nauha -keräyksessä.

Porvoon keskustan S-marketissa myyjänä työskentelevä Maarit Tukiainen kannustaa kaikkia osallistumaan Roosa nauha -keräykseen. Keräysvaroilla tuetaan ensisijaisesti rintasyövän tutkimusta.

– Jokaisella on varmasti joku tuttu tai läheinen, jota rintasyöpä on koskettanut. Se voi osua myös omalle kohdalle, kuten minulle pari vuotta sitten, Maarit toteaa. 

Hän korostaa, kuinka tärkeää jokaisen on kuunnella omaa kehoaan ja huomioida siinä tapahtuvia muutoksia.

– Onneksi havaitsin patin rinnassani ajoissa ja pääsin nopeasti työterveyden kautta hoitoihin. Rankimman hoitojakson olin sairauslomalla, mutta jo reilun puolen vuoden jälkeen pääsin töihin neljän tunnin vuoroihin. Maaliskuusta alkaen olen ollut töissä kokopäiväisesti.

Tuki tärkeää

Maarit kiittää työporukkaansa kaikesta tuesta ja avusta toipumisensa aikana. Kaikki ymmärsivät tilanteen, eikä kukaan vaatinut häneltä täyttä työpanosta.

– Tarvitsen työssä yhä esimerkiksi nostoapua ja joustoa työvuoroihin kontrollipäivinä. Tärkeintä on kuitenkin henkinen tuki ja ymmärrys, Maarit korostaa.

Myös tutut asiakkaat ovat olleet voimahalein hengessä mukana. Monet ovat ostaneet Roosa nauhan osoittaakseen tukensa henkilökohtaisesti Maaritille.