S-Pankin sponssi toi utsjokelaiset luokkaretkelle Helsinkiin


28.05.2013

S-Pankki järjesti 5-vuotissyntymäpäiviensä kunniaksi viime vuoden lokakuussa sponssikampanjan, jossa kehotettiin ihmisiä ympäri Suomen hakemaan tukea esimerkiksi harrastetoiminnalleen. Yksi sponssin voittaneista oli Utsjokisuun koulun 3.–6.-luokkalaiset, jotka pyysivät sponssia keväällä 2013 järjestettävään leirikouluun.

Sponssin utsjokelaiset käyttivät järjestämänsä porobingon palkintoihin. Porobingon lisäksi rahaa kerättiin muun muassa myyjäisillä ja myymällä esimerkiksi vessapaperia ja pesuainetta. Yhteensä he keräsivät matkakassaan huikeat 14 000 euroa.

S-Pankin sponssi auttoi tässä paljon ja tuli todella tarpeeseen. Porobingo oli valtaisa menestys: bingoilemaan saapui järjestäjien arvion mukaan koko Utsjoki.

Hurvittelua Linnanmäellä ja herkuttelua Fazerilla

Nyt kovasti odotettu luokkaretki vihdoin toteutui, toukokuun loppupuolella 2013. Ohjelmassa oli kaikenlaista jännää: utsjokelaiset kävivät muun muassa Korkeasaaren ja Linnanmäen lisäksi Fazerin makeistehtaalla, joka kuulemma oli kirjaimellisesti ”makea vierailu”.

S-pankkilaiset kävivät morjenstamassa utsjokelaisia Linnanmäellä. Osa koululaisista vieraili nyt ensimmäistä kertaa Linnanmäellä, joten tunnelma oli odottava. Lintsi olikin monelle reissun kohokohta. Koululaiset aikoivat kokeilla jokaista laitetta. Eikä sateen annettu haitata menoa!

Utsjokisuun koulun leirikoulu järjestetään aina 3.–6.-luokkalaisille ja se suuntautuu yleensä väistämättä etelään ja Helsinkiin, koska ”pohjoisen päin lähdettäessä tulee jäämeri vastaan”.