S-ryhmä muistuttaa – Bonus kertyy mobiililla maksettaessa vain “kahden kortin taktiikalla”


30.05.2024

Mobiilimaksaminen on helppoa ja turvallista, mutta sen kasvaneeseen suosioon liittyy kuitenkin myös tärkeä huomioitava asia: Bonus voi jäädä saamatta, jos mobiilissa käyttää pelkästään maksukorttia.

Suomalaiset ovat tottuneet, että maksaminen ja Bonuksen kerryttäminen onnistuu yhdellä S-ryhmän muovikortilla, mutta puhelimessa tai kellossa tähän tarvitaankin kaksi erillistä korttia. Maksupäätteelle näytetään ensin Bonusta kerryttävää S-Etukorttia, ja sen jälkeen asiakkaan valitsemaa maksukorttia.

Bonusta ja muita asiakasomistajaetuja ei siis saa mobiilisti pelkästään S-Etukortti Visalla maksaessa, vaan asiakkaan tulee ottaa mobiilissa erikseen käyttöön myös Bonusta kerryttävä S-Etukortti. iPhonessa molemmat kortit lisätään yhteen sovellukseen, Applen Lompakkoon. Korttien käyttöönotto onnistuu helposti S-mobiilin kautta. Android-puhelimissa puolestaan lähiluettava S-Etukortti löytyy S-mobiilista ja maksu tapahtuu esimerkiksi Google Payllä.

Olemme huomanneet, että kaikki eivät vielä ole tätä ymmärtäneet, vaan osa asiakkaista on ottanut mobiilissa käyttöön vain S-Pankin maksukortin. Tiedossa voi olla ikävä yllätys seuraavana Tilipäivänä, jos asiakas on luullut kerryttävänsä samalla myös Bonusta, mutta se onkin jäänyt saamatta”, toteaa S-ryhmän asiakkuusjohtaja Heini Dahlström.

Helppoa bonustelua on pyritty tukemaan monin tavoin. Pelkän maksukortin käyttöön ottaneita asiakkaita on muun muassa lähestytty suoraan sähköpostitse ja S-mobiilin kautta, ja kehotettu viimeistelemään käyttöönotto myös Bonuksen kerryttämiseen tarvittavan S-Etukortin osalta.

Kunhan molemmat kortit on ottanut käyttöön, niiden käyttö kassalla on helppoa ja Bonus kertyy sujuvasti myös mobiilisti. Epäselvissä tilanteissa voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme”, Dahlström sanoo.

Bonuksen kerryttäminen iPhonessa olevalla S-Etukortilla onnistuu tässä vaiheessa seuraavissa ketjuissa: Prisma, S-market, Sale, Alepa, ABC Market, ABC Ravintola, Food Market Herkku, Sokos, Emotion, Prisma Rauta ja S-Rauta. Muissa ravintoloissa, kahviloissa, hotelleissa tai yhteistyökumppaneillamme Bonuksen kirjaaminen tai asiakasomistajaetujen hyödyntäminen iPhonella ei vielä ole mahdollista, joten varauduthan käyttämään fyysistä S-Etukorttia.

Android-käyttäjille suunnattu S-mobiilin S-Etukortti puolestaan toimii jo lähes kaikissa S-ryhmän toimipaikoissa.

Tarkemmat ohjeet S-Etukortin lisäämiseen ja mobiilimaksamiseen löytyvät S-kanavalta: S-Etukortti Applen Lompakkoon & S-Etukortti Android-puhelimille.

Lisätietoja: Heini Dahlström, asiakkuusjohtaja, SOK, heini.dahlstrom@sok.fi, puh. 010 7680960