S-ryhmältä lähes 100 miljoonan tehostamisloikka: tietojärjestelmäkokonaisuus uusiksi


17.10.2016

S-ryhmä uudistaa ja yhtenäistää vähittäiskaupan tietojärjestelmänsä täysin vuoteen 2020 mennessä. Tämä mittava työ tehostaa S-ryhmän vähittäiskauppaa ja luo uusia mahdollisuuksia digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Kokonaisuudessaan S-ryhmä panostaa järjestelmien uudistamiseen lähes 100 miljoonaa euroa lähivuosien aikana.

Järjestelmien uudistaminen yhtenäistää ja tehostaa S-ryhmän vähittäiskaupan valikoimaohjauksen, hankinnan ja toimitusketjun tekemisiä. Tällä hetkellä S-ryhmän vähittäiskaupassa käytetään useita kymmeniä tietojärjestelmiä.

– Rakennamme vähittäiskauppaan uuden nykyaikaiseen teknologiaan perustuvan järjestelmäkokonaisuuden. Tämä johtaa tehostamisloikkaan, jossa yksinkertaistamme ja automatisoimme huomattavasti vähittäiskauppaamme. Tulevaisuudessa kaikki tieto syötetään järjestelmään vain kerran ja se on välittömästi kaikkien toimijoiden käytössä, SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine toteaa.

Tehostamispotentiaali on iso.

– Uudistus mahdollistaa osaltaan halpuutuksen jatkamisen. Moderni teknologia luo myös aivan uusia mahdollisuuksia asiakkaiden arkea helpottavien digitaalisten palveluiden kehittämiseen, Laine jatkaa.

Tuleva muutos koskee kaikkia vähittäiskaupan ketjuja eli marketkauppaa, tavaratalo- ja erikoismyymäläkauppaa sekä liikennemyymälöitä ja rautakauppaa. Samalla uudistetaan myös S-ryhmän taloushallinnon järjestelmiä.

Lisätietoja:
SOK, kenttäjohtaja Arttu Laine, SOK, p. 010 76 81011
SOK, tietohallintojohtaja Raimo Mäenpää, p. 010 76 82260