Satu onnellistaa asiakkaitaan aamiaisella


12.04.2021

Satu Nuppola rakastaa työtään Original Sokos Hotel Lappeen aamiaisen vastaavana. Hän tekee kaikkensa asiakkaidensa viihtymisen eteen ja on valmis näkemään vaivaa onnellistaakseen heitä pienillä ja vähän suuremmillakin teoilla.

Satu Nuppola on juuri sellainen ystävällinen, auttavainen ja aidosti välittävä asiakaspalvelun ammattilainen, jonka jokainen meistä toivoo kohtaavansa hotelliin majoittuessaan. Ei siis mikään ihme, että hänet on valittu Etelä-Karjalan Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialan Vuoden 2020 asiakaspalvelijaksi. – Tuntuu ihan mahdottoman mukavalta. Meillä tämän tittelin olisi kyllä ansainnut ihan jokainen, koska meillä on aivan huippuhyvä työporukka ja ihana talo. Asiakkaillemme se näkyy sydämellisyytenä ja haluna tehdä jokainen vieraamme tyytyväiseksi, Satu kommentoi valintaansa.

Asiakas ilahtuu huomioimisesta ja muistamisesta

Satun työpäivä alkaa aamukuudelta aina silloin, kun Lappeessa voidaan tarjoilla koronarajoitusten puitteissa aamiaista normaaliin tapaan. Aamiainen katetaan kauniisti, hotellin omassa keittiössä itse tehtyihin herkkuihin ja paikallisiin tuotteisiin panostaen. – Työhöni sisältyy aamiaispöydästä huolehtimista, pöytien siivoamista, tiskaamista ja kaikkea mahdollista asiakaspalvelua. Meillä majoittuu ympäri Suomea ihmisiä, joista monista on tullut vuosien varrella, jos ei nyt ihan ystäviä, niin ainakin hyviä tuttuja, aikuisten ohella lapset ja lemmikit aina huomioiva Satu hymyilee.

Sosiaalisesti lahjakkaana ja helposti lähestyttävänä ihmisenä hän saa vieraansa avautumaan ja kertomaan elämästään avoimesti ja luontevasti. Satu myös muistaa kuulemansa elämäntarinat, samoin kunkin suosikkipöydän ja mieluisimman sanomalehden, mikä ymmärrettävästi ilahduttaa suuresti uudelleen taloon majoittumaan tulevia vieraita.

Kantarelleja kotiin viemisiksi

Kuunteleminen ja myötäeläminen ovat taitoja, jotka tekevät Satusta onnellistamisen mestarin. Hotellin vakiasiakkaita hän on muistanut myös kotiin viemisillä, muun muassa talon omalla sinapilla ja paikallisella perunaleivällä. Onpa Satu joskus lahjoittanut myös sienien ystäväksi tunnustautuneelle kanta-asiakkaalle korillisen keräämiään kantarelleja. Korin asiakas palautti vuolaiden kiitosten kera seuraavalla käyntikerrallaan.

Vastalahjaksi Satu saa asiakkailta erilaisia pieniä muistamisia, korteista pullakranssiin. Eräs säännöllisesti jalokivimessuilla vieraileva iäkäs pariskunta toi messutuliaisina hänelle kerran pienen onnenkiven. – Aamiaisen äärellä on jaettu iloja, suruja, elämäntarinoita, reseptejä ja paljon muuta. Siitä tulee onnellinen olo puolin ja toisin.

Hymy palkitsee

Original Sokos Hotel Lappeessa Satu on työskennellyt kahdessa eri jaksossa, yhteensä liki kolme vuosikymmentä. Hän on tehnyt talossa töitä likimain joka osastolla, mutta aamiainen on kaikista eniten se hänen juttunsa. – Tykkään aamun tunnelmasta, normaaliajan kansainvälisestä meiningistä ja siitä, että aamiaisella ihmiset ovat pääsääntöisesti hyvällä tuulella. Jos joku asia asiakasta kuitenkin harmittaa, on joka kerta yhtä palkitsevaa saada hänet hymyilemään, Satu kertoo.

Uusi perinne parhaiden onnistumisten palkitsemisessa

Eekoossa on ollut jo pitkään tapana palkita edellisen vuoden parhaista onnistumisista vuoden työryhmä ja esimies. Tänä vuonna perinnettä uudistettiin niin, että palkittujen joukkoon lisättiin vuoden asiakaspalvelija vähittäiskaupasta, matkailu- ja ravitsemiskaupasta sekä autokaupasta.

Maineen, kunnian, kukkien ja kiitospuheiden lisäksi palkitut ovat saaneet muistoksi valinnastaan Tapio Wirkkalan suunnitteleman lautasen sekä palkan yhteydessä maksetun rahapalkinnon. Vuoden työryhmän ansaitsema rahapotti osoitetaan työntekijöiden yhteiseen, työhyvinvointia edistävään vapaamuotoiseen yhdessä tekemiseen.
Satu Nuppolan lisäksi Vuoden 2020 asiakaspalvelijoiksi on nimetty Päivi Siitonen S-market Parikkalasta sekä Antti Jaala AutoEekoosta. Vuoden esimiehen tittelin kuittasi tällä kertaa Lauritsalan S-marketin päällikkö Marianna Olkkonen ja Vuoden työryhmä löytyi Sammonlahden S-marketista.