Sokos Hotellien ja Marks & Spencerin venekunta voittoon


31.08.2016

Sokos Hotels ja Marks & Spencer osallistuivat onnistuneesti kesällä purjehduskilpailuihin. Yhteisen venekunnan voitto tuli Suomen suurimmista purjehdustapahtumista eli Hangon regatasta ja Helsinki-Tallinna Racesta. WE2-vene sai myös pronssia avomeripurjehduksen SM-kilpailuissa.

Voitto suurimmasta purjehdustapahtumasta

Helsinki-Tallinna Racessa veneet purjehtivat Hernesaaresta Tallinnan Piritaan. Ydintiimistä mukana olivat mm. Kippari Eki Heinonen, Bengt Lindström ja Mathias Heinonen. Kisa käytiin erittäin vaihtelevissa olosuhteissa. Kilpailussa purjehdittu voittoaika oli noin 8,5 tuntia, johon sisältyi valoisaa ja pimeää, aurinkoa sekä sadetta, kovaa tuulta ja lähestulkoon tyyntä. 167 veneen ja Suomen suurimman purjehduskilpailun voitto ilahduttaa miehistöön kuuluvaa Helsingin myymälän Store Manageria Marja-Liisa Neuvosta Marks & Spenceriltä.

– Päihitimme Euroopan moninkertaisen mestarin aiemmilta vuosilta sekä tänä vuonna hopealle sijoittuneen virolaisveneen. Voitto varmistui vasta pari meripeninkulmaa ennen maalia eli jännitystä riitti aivan loppuun asti.

WE2-veneen kausi on ollut hyvä, vaikka takana on vasta ensimmäinen kilpailukesä. Venekunta tavoittelee ORCi 2 luokan ranking sarjan voittoa.

– Voittajan asenteella, yhteistyökumppaneiden avustuksella ja harjoittelulla olemme sijoittuneet kesän aikana kaikissa kisoissamme hyvin. Kerran sijalle kolme, toiseksi yhden kerran ja voiton saavutimme neljä kertaa. Pyrimme maajoukkueeseen ja sitä kautta vuoden 2017 EM-kisapaikoille, Neuvonen kertaa tavoitteita.

Aitoa yhteistyötä yli toimialojen

Purjehdushankkeen myötä Sokos Hotellien ja S-ryhmän uuden toimijan Marks & Spencerin yhteistyö on saatu hienosti käyntiin. Marks & Spencer Helsinki on toteuttanut yhdessä Original Sokos Hotel Vaakunan kanssa asiakastilaisuuksia, muotinäytöksen sekä edistänyt asiakasviihtyvyyttä tuomalla elämyksiä hotellivieraille.

– Arvostan paljon venekunnan voittoja sekä erityisesti eri ketjujen toimialarajat ylittävää hedelmällistä yhteistyötä, toteaa Sokotelin toimitusjohtaja Tapio Satta.

Kesän mittaan Sokos Hotelsin ja Marks & Spencerin valkoinen purjevene herätti suurta kiinnostusta Suomen lähirannikolla.

– Kilpapurjehduksessa toteutuu yhteistyön ja johtamisen teemat vahvasti. On upeaa, että olemme onnistuneet rakentamaan siltaa kahden toimialan ja yrityksen välillä ja tekemään aidosti yhteistyötä asiakkaan hyväksi, Neuvonen iloitsee.