Sokos Hotellien uusittu aamiainen huomioi monipuolisesti eri ruokavaliot


16.01.2018

Vegaanijuustoa ja lähileipomon gluteenitonta leipää.

Sokos Hotellien tuoreelta ja monipuoliselta aamiaiselta löytyy nyt entistä kattavammin syötävää myös eri ruokavalioita noudattaville vieraille. Gluteeniton, vegaaninen, kananmunaton ja maidoton aamiaisvalikoima syntyi hotellien henkilökunnan ideoimana.

”Vegaaniruoan ja gluteenittomien aterioiden suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Erilaisten erityisruokavalioiden ohella asiakkaat haluavat syödä entistä yksilöllisemmin ja tehdä valintoja ruokavalionsa suhteen”, kertoo kehityspäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

”Haluamme tarjota jokaiselle aamiaisvieraallemme eväät herkullisen aamun aloituksen, onhan kyseessä päivän tärkein ateria. Monipuolinen maidoton, kanamunaton, gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen ruokavalio on jatkossa entistä helpompi koota aamiaispöydästämme”, Nurmela sanoo.

Aamiaiselle katetaan muun muassa valikoima gluteenittomia maissihiutaleita, mysliä, leipiä ja makeita leivonnaisia. Sokos Hotellit suosivat paikallisia tuotteita aamiaispöydissään, joten gluteenitonkin leipä paistuu usein lähileipomon uunissa.

Kaura- ja soijamaitotuotteiden määrää on lisätty ja vegaaniset juustot ja levitteet täydentävät vegaanin lautasen. Tarjolla on aina myös lämmin gluteeniton ja vegaaninen ruokalaji.

Hotelliaamiaisen pidetyt peruselementit, kuten raikas hedelmä- ja kasvisvalikoima sekä erilaiset marjat ja siemenet luovat hyvän perustan jokaiselle aamiaiselle.

”Gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota nauttivan vieraan lautaselle poimisin perusvalikoimastamme hedelmien ja marjojen lisäksi myös kananmunaa, paahdettua pekonia ja erilaisia kalatuotteita”, Nurmela suosittelee.

Koska asiakkaat vinkkaavat usein erityisruokavalioihin sopivista tuotteista henkilökunnalle, on uutta aamiaisvalikoimaa ideoitu yhdessä aamiaistarjoilijoiden ja -kokkien kanssa henkilökunnalle suunnatussa kisassa. Kilpailun voitti jyväskyläläinen Solo Sokos Hotel Paviljonki, joka toimi myös uuden aamiaisen testinäyttämönä.

Uusi, erityisruokavaliot kattavammin huomioiva aamiaispöytä otetaan käyttöön kaikissa tammikuun aikana. Hyvää huomenta!

Lisätietoja: Janina Nurmela, kehityspäällikkö,Sokos Hotels, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh: 050 388 3477, e-mail: janina.nurmela@sok.fi