Työpaikka on kuin toinen koti, työporukka toinen perhe


12.04.2021

Eekoon Vuoden 2020 asiakaspalvelija Päivi Siitonen on kaupan alan ammattilainen, joka innostuu hyvistä työkavereista, mukavista asiakkaista ja tavaraa täynnä olevista hyllyistä.

Hämmentynyt ja kiitollinen. Tuntuu todella hyvältä, että on huomattu se työ, jota teen parhaan kykyni ja taitoni mukaan. Olen todella otettu valinnastani, etenkin kun ottaa huomioon, miten paljon meitä eekoolaisia onkaan.

Näin tuntojaan kuvailee Etelä-Karjalan Osuuskaupan vähittäiskaupan vastikään nimetty Vuoden 2020 asiakaspalvelija, Parikkalan S-marketissa työskentelevä Päivi Siitonen. Valinnan perusteluissa Päiviä kuvaillaan vilpittömäksi, auttavaiseksi ja ystävälliseksi asiakaspalvelijaksi, joka hoitaa asiat maaliin positiivisella asenteella ja saa jokaisen tuntemaan itsensä tärkeäksi. Rautaisella ammattilaisella on motivaatio kohdallaan ja huumorintaju, joka piristää koko työryhmää. Hän on sitoutunut työhönsä ja valmis laittamaan itsensä likoon tilanteessa kuin tilanteessa. – Tunnistan kieltämättä perusteluista omia piirteitäni. Haluan ajatella asioita positiivisuuden kautta ja toimia työryhmässäni hyvän hengen luojana. Tulen yleensä toimeen kaikkien ihmisten kanssa, enkä tykkää sanoa pahaa kenestäkään. Minulla on hymy ja nauru aina herkässä, Päivi kuvailee.

Hyvä tulla ja hyvä olla

Työssä Päiviä motivoivat eniten mukavat työkaverit ja asiakkaat, joiden eteen töitä tehdään. – Minulle on tärkeää, että asiakkaamme saavat meiltä kaiken, mitä ovat tulleet hakemaan. Kun kauppa on siisti, hyllyt täynnä tavaraa ja palvelu pelaa, koen onnistuneeni työssäni. On hienoa, kun työssään todella näkee käsiensä jäljen. En tiedä, mikä työ voisi olla kivempaa, Päivi miettii.

S-marketista on tullut hänelle kuin toinen koti ja työkavereista toinen perhe. – On hyvä tulla ja hyvä olla. Porukalla innostetaan ja kannustetaan toisiamme, ja nykyään asiakkaatkin tuntuvat arvostavan työtämme enemmän kuin aiemmin. Moni kiittelee ja sanoo, että teette hyvää ja tärkeää työtä.

Rehellisyyden nimissä Päivi myöntää, että kotioloissa hän ei aina ole niin ystävällinen, auttavainen ja sosiaalinen kuin hänen työminänsä antaa ymmärtää. Aviomies, kaksi teini-ikäistä lasta ja kissa tietävät, että Päivi tarvitsee välillä aikaa omissa oloissaan pitääkseen iloisen pilkkeen silmäkulmassaan. – Haen virtaa kodin sisustamisesta ja laittamisesta, ulkoilusta, retkeilystä ja geokätkeilystä, joka onkin ihan parasta vastapainoa työlle.

23 vuotta Eekoossa

Päivi kuvailee 23 vuoden kokemuksella Eekoota kaikin puolin hyväksi työnantajaksi. – Olen saanut tehdä hyvin vaihtelevasti erilaisia tehtäviä ja oppia jatkuvasti uutta. Esimerkiksi tänään työpäiväni on kulunut ruoan verkkokaupan opiskelun merkeissä.

Päivin työura Eekoossa alkoi Lappeenrannan Prismasta vuonna 1998, josta hän on siirtynyt Imatran Prisman ja Punkaharjun S-marketin kautta Parikkalan S-marketiin muutama vuosi sitten. – Olen päässyt toiveideni mukaisesti vaihtamaan työpaikkaani aina vain lähemmäksi kotia. On todella hienoa, että työnantaja pystyy tällä tavalla vastaamaan henkilöstön toiveisiin, Päivi kiittelee.

 

Uusi perinne parhaiden onnistumisten palkitsemisessa

Eekoossa on ollut jo pitkään tapana palkita edellisen vuoden parhaista onnistumisista vuoden työryhmä ja esimies. Tänä vuonna perinnettä uudistettiin niin, että palkittujen joukkoon lisättiin vuoden asiakaspalvelija vähittäiskaupasta, matkailu- ja ravitsemiskaupasta sekä autokaupasta. Maineen, kunnian, kukkien ja kiitospuheiden lisäksi palkitut ovat saaneet muistoksi valinnastaan Tapio Wirkkalan suunnitteleman lautasen sekä palkan yhteydessä maksetun rahapalkinnon. Vuoden työryhmän ansaitsema rahapotti osoitetaan työntekijöiden yhteiseen, työhyvinvointia edistävään vapaamuotoiseen yhdessä tekemiseen.

Päivi Siitosen lisäksi Vuoden 2020 asiakaspalvelijoiksi on nimetty Satu Nuppola Original Sokos Hotel Lappeesta sekä Antti Jaala AutoEekoosta. Vuoden esimiehen tittelin kuittasi tällä kertaa Lauritsalan S-marketin päällikkö Marianna Olkkonen ja Vuoden työryhmä löytyi Sammonlahden S-marketista.