Valmiiksi pakatut ruokakassit ovat arjen luksusta


Nelilapsisen uusperheen äiti tilaa ruoan verkkokaupasta kaksi kertaa viikossa, eikä käy enää lainkaan tekemässä suuria ruokaostoksia paikan päällä kaupassa.

26.11.2020

– Olin ensin aivan varma, että tätä palvelua en tule käyttämään, kiteyttää lappeenrantalainen perheenäiti Katri Hakala ajatuksensa, kun ruoan tilaaminen S-ryhmän Foodie-palvelun ja verkkokaupan kautta rantautui Lappeenrantaan keväällä 2019.

– Ajattelin, että eihän minulla ole aikaa opetella taas yhtä uutta sovellusta. Myös palvelun hinta tuntui haaskaukselta, sillä en ollut valmis maksamaan kahdeksaa euroa siitä, että joku käy minulle kaupassa.

Melko nopeasti ajatukset kuitenkin muuttuivat, ja Hakala huomasi miettivänsä, että voisi sittenkin tilata ruoat verkkokaupan kautta silloin, kun ruokaa tarvitaan kaksi ostoskärryllistä, kuten juhlia tai juhannusta varten.

Kun sitten juhannuksen perinteinen kauppareissu alkoi lähestyä, hän päätti välttää ruuhkat tehden ostokset verkkokaupassa. – Koko ajomatkan mökille mietin vain yhtä asiaa: meidän ei ollut tarvinnut käydä ruokakaupassa ollenkaan! Se tuntui aivan hassulta ja ihmeelliseltä, Katri Hakala muistelee.

Ruokakauppakäynnit vaihtuivat verkko-ostoksiin

Seuraavan kerran hän tilasi ruoat verkkokaupasta jouluksi ja vakuuttui palvelusta niin, ettei ole sen jälkeen palannut vanhaan.

Nyt Katri Hakala on ruoan verkkokaupan vakioasiakas ja jo todellinen konkari. Hän on tehnyt kaikki vuoden 2020 suuret ruokaostokset verkkokaupan kautta, eli kaikkiaan takana on jo lähes sata verkkokauppaostoa.

verkkokaupan tilauksen tekeminen

Katri Hakala tekee ruokaostokset kotisohvalla kahdesti viikossa.

– Teen ison ruokatilauksen kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin. Emme käy enää ollenkaan ostamassa suuria ruokaostoksia paikan päällä kaupassa. Toki toppatakit ja muut käydään edelleen ostamassa, mutta juuri sanoin miehelleni, että nyt me voimme mennä muuten vain kauppaan kiertelemään, jos siltä tuntuu, Hakala naurahtaa.

Palvelu tallentaa aikaisemmat ostot, joten arjessa tarvittavat tuotteet täytyy syöttää järjestelmään vain kerran. Hakala suosii itse tallentamiaan listoja, jotka nopeuttavat ostoshetkeä.

– Minulla on kotona käytössäni kiertävä ruokalista, ja olen tallentanut Foodie-palveluun ostoslistat sen mukaan. Sen ansiosta minun ei tarvitse miettiä ostohetkellä, mitä minäkin päivänä syötäisiin, joten säästän aikaa myös siinä.

– Olen hionut tämän huippuunsa sen jälkeen kun ymmärsin, miten paljon voin säästää aikaa kiertävän ruokalistan, valmiiden ostoslistojen ja verkkokauppatilausten avulla, verkkokauppakonkari kuvailee.

Foodie-palveluun voi tallentaa omia vakiolistoja, mutta lisäksi se antaa suosituksia aiemmin ostettujen tuotteiden perusteella. – Esimerkiksi keväällä sovellus ehdotti, että saatan tarvita hiuslakkaa. En ostanut, ja seuraavalla käyttökerralla huomasin sen olevan lopussa.

Omaa aikaa kahdeksalla eurolla

Palvelun käyttäminen osoittautui lopulta vaivattomaksi. Ruoat tilataan S-ryhmän Foodie-palvelun kautta, ja sitä voi käyttää niin sovelluksen kuin verkkosivunkin kautta. – Tilaaminen on todella helppoa. Löydän haluamani tuotteet joko tuotteen nimen tai viivakoodin perusteella. Maksutiedot tallentamalla maksaminen onnistuu helposti vain kortin turvakoodin syöttämällä, minkä jälkeen palvelu siirtyy vielä verkkopankkiin, missä maksu vahvistetaan.

Toimitustapoja on kaksi: valmiiksi pakatut ruokakassit voi joko noutaa kaupasta tai vaihtoehtoisesti tilata kotiinkuljetuksen, jolloin ne tuodaan kotiovelle saakka. Hakalan kokemuksen mukaan kylmätuotteistakaan ei tarvitse kantaa huolta. – Niin noutopisteitä kuin kotiinkuljetustakin käyttäessä pakasteet ja kylmätuotteet on pakattu erikseen.

Palvelun helppouden myötä Katri Hakala on alkanut tarkastella ruoan verkkokaupan palvelumaksua aivan eri tavalla, ja ajatus noin kahdeksan euron keräilymaksusta on muuttunut täysin. – Aloin miettiä, että saanko yhtään mitään palvelua tuohon tuntihintaan? Se on lopulta aika pieni hinta. Lisäksi rahaa säästyy, kun ei tule tehtyä heräteostoja, Hakala pohtii.

– Ostan itselleni vapaa-aikaa tällä rahalla. Säästän jo kauppareissuissa ainakin kaksi tuntia viikossa, ja tilauksen tehtyäni tiedän, mitä ruokaa teen seuraavina päivinä. Jos kävisin joka päivä erikseen kaupassa ja miettisin hyllyjen välissä mitä ruokaa tänään tehtäisiin, kuluisi siihenkin aikaa. Nyt se säästyy automaattisesti.

Faktat: