Vuoden 2023 esteettömyyskunniamainta S-market Joutsenolle


13.12.2023

Lappeenrannan kaupungin ja sen asukkaiden esteettömyyttä edistänyt taho palkitaan vuosittan. S-market Joutseno palkittiin vuoden 2023 esteettömyyskunniamaininnalla, jota toimipaikallemme esitti Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmä. Vammaisneuvosto on perustellut palkinnon myöntämistä Joutsenon S-Marketille, koska myymäläpäällikkö Katja Lakkala-Salomaan ja S-marketin henkilökunnan suuri tahtotila on ollut edistää ja toteuttaa myymälän esteettömyyttä.

Esteettömyys on osa vastuullisuutta ja kestävää kehitystä. Esteetön ympäristö mahdollistaa yhdenvertaisen osallisuuden toteutumisen, ihmisten asumisen valitsemassaan paikassa ja osallistumisen mm. työelämään ja harrastuksiin. Esteettömyydestä voit lukea lisää täältä: Esteettömyys | Invalidiliitto

Vammaisneuvoston puheenjohtaja Jaana Kauppinen kertoi kunniakirjaan merkityt perustelut: – Vammaisten ja eri tavoin toimintarajoitteisten kaupassakäynti Joutsenon S-Marketissa on esteetöntä ja helppoa. Heti kaupan pääsisäänkäynnin edessä on loistavasti ja erittäin näkyvästi merkitty LE -pysäköintipaikat. Pääovet kauppaan avautuvat automaattisesti. Ja ennen kaikkea kaupan koko henkilökunnan hyvä asenne ja auttaminen kaupassa asioinnissa on huomioitu vammaisten ja eri tavoin toimintarajoitteisten toimesta.

Vammaisneuvoston valtuustokauden teemana on ollut ”Täällähä myökin asutaa!”. Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto on jakanut esteettömyyskunniamaintoja vuodesta 2007 alkaen.

Lue Lappeenrannan kaupungin tiedote kokonaisuudessaan täältä: Joutsenon S-Market palkittiin vuoden 2023 esteettömyyskunniamaininnalla – ePressi

S-market Joutsenon ilmankuvan kuvaaja Petri Tulkki RoboDroneS.