Ympäristöystävällinen, ihastuttava robotti tuo sinulle ostokset kotiin


Eekoo aloittaa touko-kesäkuun vaihteessa päästöttömät pikatoimitukset S-market Sammonlahdesta tehdyille ruoan verkkokaupan tilauksille, kun sähköllä toimivat kuljetusrobotit otetaan käyttöön. Robokuljetusten kumppanina toimii maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja Starship Technologies. Pikakuljetuksen voi tilata mihin tahansa paikkaan, joka on kuljetusrobottien toimintasäteen sisällä.

03.05.2024

Etelä-Karjalan Osuuskaupan toiminnan tarkoituksena on tuottaa kilpailukykyisiä palveluja ja etuja asiakasomistajille vastuullisesti, sekä tarjota ylivoimaista hyötyä ja helppoutta omasta osuuskaupasta. Toimintamme tarkoituksen mukaisesti asiakkaiden toiveisiin vastataan nyt tarjoamalla ylivoimaista helppoutta omasta osuuskaupasta kuljetusrobottien avulla.

Nopeiden toimitusten kysyntä on kasvanut voimakkaasti ja pystymme Starshipin robottien avulla tarjoamaan asiakkaillemme ostokset toimitettuina nopeasti ja luotettavasti, mihin tahansa paikkaan kuljetusrobottien toimintasäteen sisällä, kertoo Eekoon vähittäiskaupan toimialajohtaja Petteri Väyrynen.

Olemme innoissamme, että Eekoo lanseeraa Sammonlahden S-marketin robottikuljetuspalvelun. Alueen asiakkaat voivat nyt kokea autonomisten toimitusten helppouden. Olen varma, että alueen ihmiset rakastuvat robotteihimme, kuten on tapahtunut muuallakin Suomessa, sanoo Starship Technologiesin liiketoiminnan kehitysjohtaja Sandra Beaumont.

Robotit toimivat itsenäisesti

Robotti tuntee ympäristön ja reittien kaikki yksityiskohdat, myös teiden ylitykset, ja tekoälyn avulla se oppii koko ajan lisää ympäristöstä. Robotissa on 12 kameraa, ultraäänisensoreita ja tutkia. Se hyödyntää tietokonenäköä ja teknologiaa, joka tunnistaa eri esteet. Robotti pysähtyy nopeasti esteen havaittuaan.

Starshipin robotit kulkevat itsenäisesti 99 prosenttia ajastaan ja ne suunnittelevat itselleen sopivimman reitin. Ihminen monitoroi sen toimintaa ja voi ottaa hallintaansa milloin tahansa. Laite hyödyntää GPS-paikannusta, jonka avulla se löytää tilaajan sijainnin ja tuo tavarat niin lähelle kuin pystyy, esimerkiksi kerrostalon alaovelle tai puistoon viheralueen reunaan.

Robotit toimivat 100-prosenttisesti sähköllä ja yhden asiakkaan tilauksen toimittaminen kuluttaa saman verran energiaa kuin veden keittäminen yhtä teekuppia varten. Robokuljetukset ovat päästöttömiä, joten ne ovat ympäristöystävällisempi valinta kuin auto.

Starship-robotit ovat kulkeneet miljoonia kilometrejä ja suorittaneet yli kuusi miljoonaa autonomista toimitusta ympäri maailmaa. Ne ylittävät 150 000 tietä päivittäin, mikä tarkoittaa yli kolme tien ylitystä joka sekunti.

Nopeat pikatoimitukset palvelevat täydennys- ja heräteostoissa

S-ryhmän ruoan verkkokauppa panostaa asiakaskeskeisyyteen, kannattavaan kasvuun, palvelun varmuuteen ja nopeuteen automaation ja robottiteknologian avulla. Nopeat pikatoimitukset palvelevat täydennys- ja heräteostoissa.

Robokuljetuksen saat varattua tekemällä tilauksen ruoan verkkokaupan S-kaupat-sovelluksessa, jonka voi ladata ilmaiseksi App Storesta ja Google Play Storesta. Sovellus mahdollistaa myös robotin etenemisen seuraamisen.

 

Kuljetusrobotti:

  • kuljettaa kerralla 2 kassillista eli noin 10 kiloa ostoksia.
  • laitetaan matkaan tilauksen jälkeen 15–30 minuutissa.
  • liikkuu kotimyymälänsä ympäristössä.
  • liikkuu 6 km tunnissa, tarkkailee ympäristöään 60 metrin säteellä.
  • oppii koko ajan lisää ympäristöstään ja välittää tietoa muille saman laivueen roboteille.
  • liikkuu vain kevyen liikenteen väylillä, eikä turvallisuussyistä mene asuinalueille, joilla ei ole pyörä- ja kävelyteitä.
  • pyytää kohteliaasti apua muun muassa liikennevaloissa vihreän valon tilaamiseen.
  • sisältää ilkivaltaa ja varkauksia ehkäiseviä ominaisuuksia, muun muassa jäljitysmahdollisuuden, kuvaa välittävät kamerat sekä äänekkään sireenin, joka laukeaa laitetta nostettaessa tai siirrettäessä.
  • soittaa musiikkia, kun tilaus on saatu onnellisesti perille.

Kuljetusrobotti matkalla

Lisätietoja:
Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Petteri Väyrynen, vähittäiskaupan toimialajohtaja, puh. 010 7620 011, petteri.vayrynen@sok.fi

Starshipin puolesta Harri Kammonen, viestintätoimisto Manifesto, puh. 040 500 1120, harri.kammonen@manifesto.fi