”Meidän tiimi Lappeessa on aivan huippu ja yhteishenki on mahtava. Meille on muodostunut ”Lappeen henki” ja me puhumme ”Lappeen väestä”. Tykätään viettää aikaa yhdessä, niin töissä kun vapaa-ajallakin.”

Mie olen Nea ja olen ollut koko urani Eekoolla töissä. Työurani Eekoossa alkoi jo 15-vuotiaana, jolloin pääsin kesätyöntekijäksi Lappeenrannan Prisman ravintolamaailmaan. Parin vuoden kuluttua minulla alkoi opinnot kokiksi Saimaan ammattiopistossa. Työt Eekoossa jatkuivat opiskeluiden ohella ja sain tehdä vuoroja aina silloin tällöin, kun oli tarvetta ja opiskeluni antoivat periksi. Tuossa kohtaa minua alkoi kiinnostaa luonnollisesti työskentely ravintolan à la carte -keittiössä. Harjoittelun pääsinkin suorittamaan Casanova-ravintolassa – vieläkös Sinä muistat Casanovan lämpimän tunnelman?

Vuonna 2015 sain uuden pestin silloin avautumassa olevasta Trattoriasta, joka sekin sijaitsi Sokos Hotel Lappeessa. Kesän jälkeen rupesin tekemään kokin työn ohella myös hotellin housekeepingissä vuoroja. Opin tuntemaan hotellin hyvin jokaista huonetta ja varastoa myöten. Muutaman vuoden jälkeen siirryin kokoaikaiseksi Trattorian keittiöön ja jätin siivoojan uran taakseni. Ravintola vaihtui Rossoksi vuonna 2018 ja kun Rosson henkilöstö Kauppakadulta siirtyi Lappeeseen, sain uusia työkavereita. Tutustuin täällä yhteen nykyisistä parhaista ystävistäni ja olen iloinen, että tiemme kohtasivat. Työskenneltyäni hetken Rossossa uudet tuulet puhalsivat minullakin, sillä oltuani jonkin aikaa talossa töissä aloin kiinnostua päivä päivältä enemmän myös vastaanoton toiminnasta. Matkailu on aina kiehtonut minua ja into aloittaa jotain uutta kasvoi.

Lähdin ammattikorkeakouluun jatkamaan opintojani ja opiskelujeni ohella minulle tarjottiinkin ravintolasta vuoropäällikön paikkaa. Otin sen tietysti vastaan. Opiskelin hotelli- ja ravintolatoiminnan liikkeenjohdon tutkintoa, erikoistuen hotellipuolelle samalla tehden töitä Rossossa vuoropäällikkönä. Toiveiden mukainen työvuorosuunnittelu ja oma into mahdollisti vastuiden ja opiskelun yhdistämisen. Viimeisenä kesänä vuonna 2022 ennen valmistumistani minulle avautui tilaisuus mennä Lappeessa hotellin vastaanottoon töihin ja sinnehän minä menin!

Työ on antoisaa ja rakastan elämänmakuisia asiakaskohtaamisia; niitä tulee päivittäin. Yksikään päivä ei tosiaankaan ole samanlainen kuin edellinen. Olenpas päässyt hiljattain toimimaan myös apukäsinä Eekoon myyntipalvelussa, jossa varataan hotellin ja Eekoon ravintoloiden ja kokoustilojen palveluita. Myyntineuvottelijan työ on mielenkiintoista ja on mahtavaa päästä kehittämään osaamista. Pääsemme tekemään todella laajasti erilaisia hommia. Sitä ei koskaan tiedä milloin tulee 100-hengen kokousvaraus ensi viikolle tai asiakas saattaa tarvita kyytiä juna-asemalle tai kauluspaita pitää saada puhtaaksi ja silitetyksi aamuun mennessä. Ongelmienratkaisukyky on työssä tärkeää ja mie tykkään hirveästi löytää ratkaisut pulmiin sekä yllättää asiakkaita ja työtovereita positiivisesti.

Kun toimin ravintolassa kokkina, sain paljon uusia ystäviä. Joidenkin kanssa olen tekemisissä vielä tänäkin päivänä. Meidän tiimi Lappeessa on aivan huippu ja yhteishenki on mahtava. Meille on muodostunut ”Lappeen henki” ja me puhumme ”Lappeen väestä”. Tykätään viettää aikaa yhdessä, niin töissä kun vapaa-ajallakin. Jokainen lappeelainen tuo jotain omalla persoonallaan porukkaan lisää.

Olen kiitollinen

🧡 minulle on mahdollistettu opiskelu töiden ohella, joka sekin on auttanut kehittämään omaa osaamista työrintamalla

🧡 olen päässyt kehittymään urallani eteenpäin

🧡 olen tavannut upeita, ihania ihmisiä, joita monia voin sanoa ystävikseni

 

Esihenkilö kommentoi:

Nea on täyden kympin työntekijä. Ammattilainen isolla A:lla. Ja asenne – kyllä se vaan ratkaisee aika monessa kohtaa. Nea innostuu ja innostus kestää. Asenne on se, että työt hoidetaan maaliin ja hommia kehitetään eteenpäin. Nea pitää yllä hyvää fiilistä. Asiakkaita Nea rakastaa ja laittaa itsensä likoon asiakaskohtaamisissa; kympillä. Nea osoittaa myös työtovereille välittämistä ja on valmis ponnistelemaan yhteisen hyvän eteen vapaapäivänäänkin. Vastaanoton ja myyntipalvelun TyHy:ssä menneellä viikolla Nea oli käynyt vapaapäivänään ruokakaupassa, hankki ateriatarvikkeet, leipoi herkullista foccacia- leipää, valmisti maistuvaa perunasalaattia; jotta tyky-päivänä asiat olisi jo melkein valmiit. Aikamoista ”Yksi kaikkien puolesta” -heittäytymistä, kuten juhannuksena pari vuotta sitten, kun Nea yllätti meidät tuomalla töihin niittykukkasista itsevalmistamiaan juhannusseppeleitä.

Olemme Neasta ylpeitä, kiitollisia ja onnellisia. Kiitos Nea, kun olet 💗