Mistä vaaleissa on kyse?

Mikä on edustajiston rooli?

Edustajisto toimii äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtii siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen. Edustajiston tärkeimpänä tehtävänä on valvoa, että osuuskauppa toimii ja sitä kehitetään asiakasomistajien toiveiden mukaisesti. Edustajisto muun muassa päättää osuuskaupan säännöistä, vahvistaa edellisen vuoden tilinpäätöksen ja päättää ylijäämän käytöstä sekä valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat.

Edustajistoa vielä tiiviimmin osuuskaupan päätöksentekoon pääsee osallistumaan hallintoneuvostossa, jonka kokoonpanon päättää edustajisto. Hallintoneuvosto mm. vahvistaa osuuskaupan strategian ja valitsee osuuskaupan hallituksen ja toimitusjohtajan.

Kuka voi asettua ehdokkaaksi?

  • Ehdokkaaksi voi asettua, kun on vaalien alkaessa täyttänyt 18 vuotta.
  • Ehdokkaan osuusmaksu Etelä-Karjalan Osuuskaupalle pitää olla kokonaan maksettu 31.12.2021 mennessä.
  • Ehdokkaan pitää asua Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimialueella.
  • Ehdokas tarvitsee asiamiehikseen vähintään kolme äänioikeutettua kannattajaa, jotka käytännössä tekevät ehdokasilmoituksen.

Tarkemmat ohjeet löydät Etelä-Karjalan Osuuskaupan säännöistä, kohdasta Edustajiston vaalijärjestys.

 

Vaalialueet

Etelä-Karjalan Osuuskauppa onn jaettu vaaleissa kolmeen jäsenalueeseen. Voit asettua ehdolle ja äänestää vain omalla jäsenalueellasi eli alueella, jolla asut. Jos asut toimialueen ulkopuolella, et voi asettua itse ehdolle, mutta voit äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

1. Jäsenalue (33 jäsentä)

  • Lappeenranta

2. Jäsenalue (20 jäsentä)

  • Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi, Parikkala, Punkaharju

3. Jäsenalue (7 jäsentä)

  • Lemi, Luumäki, Savitaipale, Suomenniemi, Taipalsaari