Osuuskauppavaalit 2022 – tule mukaan vaikuttamaan arjen asioihin!


20.11.2021

Eekoon edustajiston vaalin ehdokasasettelu on käsillä pian vuodenvaihteen jälkeen. Näin sinulle tarjoutuu tilaisuus osallistua, vaikuttaa ja ottaa kantaa.

Mistä on kyse?

Etelä-Karjalan Osuuskaupalla on 60-jäseninen edustajisto, jonka osuuskaupan jäsenet valitsevat keskuudestaan äänestämällä neljän vuoden välein. Seuraava vaali järjestetään keväällä 2022. Edustajiston jäsenet osallistuvat yhteiseen päätöksentekoon, pääsevät vaikuttamaan oman alueensa asioihin ja saavat tietoa uusista kehityshankkeista. He myös välittävät muiden asiakasomistajien odotuksia, toiveita ja tarpeita osuuskaupan suuntaan.

Jotta edustajistoon saataisiin kaikkia yli 68 000 Eekoon asiakasomistajia mahdollisimman kattavasti edustava kokoonpano, ehdokkaiksi tarvitaan eri ikäisiä, erilaisissa ammateissa toimivia ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia asiakasomistajia.

Mitä edustajisto tekee?

Edustajiston tehtävänä on toimia viestinviejänä osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtia siitä, että omistajien ideat ja toiveet tulevat kuulluksi. Sääntöjen mukaisia tehtäviä ovat esimerkiksi tilinpäätöksen vahvistaminen, ylijäämänpalautuksesta päättäminen sekä hallintoneuvoston nimeäminen. Edustajisto kokoontuu sääntömääräisiin kokouksiin kaksi kertaa vuodessa. Niiden lisäksi järjestetään kerran vuodessa vapaamuotoisempi aluetapaaminen.

Kuka voi asettua ehdolle?

Sinun ei tarvitse olla poliitikko tai muu yhteiskunnallinen vaikuttaja ryhtyäksesi ehdolle Etelä-Karjalan Osuuskaupan edustajistoon! Parhaimpia ehdokkaita ovat osuuskaupan palveluja aktiivisesti käyttävät ja niiden kehittämisestä aidosti kiinnostuneet asiakasomistajat. Voit asettua ehdolle oman asuinpaikkakuntasi vaalialueella, kun:

• olet Eekoon asiakasomistaja (talouden rinnakkaisjäsen ei voi olla ehdokkaana).
• 100 euron osuusmaksusi on kokonaan maksettu vuoden 2021 loppuun mennessä.
• olet täyttänyt 18 vuotta vaalin alkuun mennessä.
• asut Eekoon toimialueella.
Ehdokkuuttasi varten tarvitset asiamiehiksesi vähintään kolme äänioikeutettua kannattajaa, jotka käytännössä aloittavat ehdokasasettelun.

Jos et vielä ole itse Eekoon asiakasomistaja, toimi nopeasti ja LIITY NYT vuoden 2021 loppuun mennessä. Kun sijoitat 100 € eli maksat täyden osuusmaksun, Bonus alkaa kertyä heti ja lisäksi saat huikeat liittymisedut: 150€ S-ryhmän lahjakortteina! Vaihtoehtoisesti voit piipahtaa kauppareissun lomassa Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä liittymässä ja kuulemassa lisää Eekoon omistajuudesta.

Ehdokasasettelun aika on 17.1.–11.2.2022.
Tarkemmat ohjeet

Näköalapaikka kotikulmien Ässään – tutustu Eevan tarinaan Eekoon edustajiston jäsenenä!