Kesätyöpaikat 2024


Haku kesän 2024 kesätyöpaikkoihin on päättynyt. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin.

Miksi Eekoolle?

Tarjoamme sinulle tuhat mahtavaa työkaveria koko Etelä-Karjalan alueelta. Meillä on tutkitusti loistava työilmapiiri ja olemme yksi Suomen innostavimmista työpaikoista.

Tarjoamme sinulle Suomen parhaiksi kehutut henkilöstöedut. Saat merkittäviä rahanarvoisia etuja esimerkiksi ruokaostoksista, ravintoloista, hotelleista ja lukuisista muista Eekoon, koko S-ryhmän sekä yhteistyökumppaneiden palveluista ja tuotteista. Etujen rahallinen arvo on jopa satoja euroja kuukaudessa peruspalkan päälle!

Olemme iso ja luotettava työnantaja. Tarjoamme sinulle turvallisen työympäristön ja työehtosopimuksen mukaisen palkan. Meillä kesätyöntekijät tekevät samoja työtehtäviä kuin vakituisetkin työntekijät, ja tuletkin varmasti oppimaan kesän aikana paljon uutta. Meille uusien työntekijöiden laadukas perehdyttäminen on tärkeää, ja tarjoammekin sinulle käytännönläheisen perehdytyksen, jotta saat parhaan mahdollisen startin kesätöillesi.

Palkkaamme vuosittain yhteensä satoja työntekijöitä kesätöihin ja tutustu ja tienaa-ohjelmaan, joihin tarjoamme lukuisia eri työmahdollisuuksia useilta eri toimialoilta. Voit kesän aikana saada halutessasi lisätöitä myös muista Eekoon toimipisteistä. Isona työnantajana meillä on paljon työmahdollisuuksia myös kesän jälkeiseen osa-aikatyöhön, esimerkiksi sovitettavaksi opiskelujen oheen tai välivuoden ajalle. Meillä on paljon erilaisia uramahdollisuuksia, ja monet pitkäaikaisista urista Eekoolla onkin alkanut juuri kesätöistä.

Ketä etsimme?

– Olet kesätöiden alkaessa yli 18 vuotta vanha tai ammattiin opiskeleva (15–17-vuotiaille on erillinen haku Tutustu työelämään ja tienaa-ohjelmaan)
– Sinulla on positiivinen asiakaspalveluasenne
– Pystyt työskentelemään yksikön aukioloaikojen mukaisesti koko kesäkauden ajan
– Aikaisemman kokemuksen luemme eduksi, mutta sen puuttuminen ei ole este – tärkeintä on halu oppia ja hyvä asenne

Kuinka haku etenee?

1. Tutustu eri kesätyövaihtoehtoihin ja valitse itsellesi sopivin haku. Tutustu ennalta sinulle mieluisaan toimipaikkaan, sen aukioloaikoihin ja esimerkiksi some-kanaviin. Ota toimipaikkaa valitessasi huomioon, että sinulla on käytössäsi sopiva kulkuneuvo päästäksesi kaikkiin työvuoroihin.

2. Täytä hakemuksesi huolellisesti. Vastaa kaikkiin kysyttyihin kysymyksiin kattavasti ja muista lisätä mukaan liitteeksi myös CV:si.

3. Hakuaika alkaa 1.1. ja päättyy 11.2. Saat tiedon siitä, oletko päässyt jatkohaastatteluun, viimeistään 18.2.2024.

4. Käsittelemme kaikki meille tulleet hakemukset. Hakemusten perusteella teemme päätöksen siitä, keitä ohjaamme eteenpäin jatkohaastatteluun. Ilmoitamme sinulle, oletko päässyt jatkohaastatteluun. Muistathan tarkkailla sähköpostiasi, myös varmuuden vuoksi roskapostikansiota.

5. Toimipaikan päällikkö tekee haastattelun toimipaikassa ja valinnat kesätöistä tehdään viimeistään 15.3. Valintojen jälkeen päällikkö ilmoittaa haastatelluille valintatuloksista.

Kesätyökokemuksia Eekoosta

Kesätöissä marketissa


“Jokaisen työpanos on yhtä tärkeä ja jokainen saa tehdä monipuolisia työtehtäviä päivän aikana.”

Lue Neean tarina

Kesätöissä kampaamossa


“Eekoossa työskentelyssä parasta ovat työkaverit ja työsuhde-edut.”

Lue Roosan tarina

Kesätöissä marketissa


“Eekoossa työskentelyssä on parasta mahtavat työkaverit ja monipuoliset työtehtävät ja työajat.”

Lue Emmin tarina

Kesätöissä hotellissa ja ravintolassa


“Työskentelyssä Eekoolla on monta hyvää puolta, mutta parhaimmat niistä miun mielestä ovat monipuoliset työtehtävät, kannustavat ja huomaavaiset esimiehet ja työn kautta saadut ihanat ystävät!”

Lue Rosan tarina

Kesätöissä ravintolassa


"Parasta Eekoossa työskentelyssä on osuuskaupan antama tuki ja turva, joka korostuu varsinkin näin epävarmoina aikoina, sekä tietysti ihan mahtavat henkilökuntaedut!"

Lue Mirkan tarina

Kesätöissä ravintolassa


“Parasta Eekoolla on etenemismahdollisuudet, josta löytyy jo ihan omakohtaistakin kokemusta sekä mahdollisuus työskennellä muissa yksiköissä jos itse haluaa”

Lue Samin tarina

Mihin tehtäviin voit hakea Eekoolle kesätöihin?

Liikennemyymälätyöntekijän tehtävä on juuri sinulle, joka kaipaat monipuolista työtä! ABC:lla jos missä päivät kuluvat nopeasti eri työtehtävien parissa, eikä kahta samanlaista päivää ole. Vilkkaassa ja monipuolisessa ympäristössä tärkeää onkin hyvä yhteishenki, ahkeruus ja tiimityöskentelytaidot. Päiviin sisältyy esimerkiksi niin kuorman purkua, noutopöydän täyttämistä, keittiön aputehtäviä ja asiakaspalvelua kassalla. Aikaisemmasta kokemuksesta ravintola- tai kaupanalalla on eduksi, muttei sen puuttuminen ole este.

Kokin tehtävässä sinun ei tarvitse olla vielä valmistunut ammattilainen, vielä kesken olevat opinnot eivät ole este. Eekoolla on useita ravintoloita, joissa on mahdollista työskennellä erilaisissa ympäristöissä. Tukenasi on loistavat, osaavat marastarat, joiden kanssa kesä sujuu kuin siivillä. Työpäiviin kuuluu niin ruokien esivalmistelua, lounaiden valmistusta, Á la Carte -annoksia kuin elämänmakuisia kohtaamisiakin.

Tarjoilijan tehtävässä tarjoat asiakkaillemme herkullisten ruokien ja juomien lisäksi elämänmakuisia kohtaamisia. Tarjoilijan tehtävään Eekoolla on tarjolla monipuolisesti erilaisia työympäristöjä, ja sinun on mahdollista tehdä oman yksikkösi lisäksi vuoroja myös muissa toimipaikoissa. Voit olla jo alan rautainen ammattilainen tai vielä opiskelemassa ammattiin.

Ravintolatyöntekijänä työskentelet nopean syömisen parissa. Työpäiväsi menevät nopeasti monipuolisten tehtävien parissa, eikä kahta samanlaista päivää tule vastaan. Arvostamme aikaisempaa kokemusta tai alan koulutusta, mutta pienemmälläkin kokemuksella pärjää – tärkeintä tehtävässä on positiivinen asiakaspalveluasenne, täsmällinen työote ja hyvät tiimityöskentelytaidot.

Parturi-kampaajille on Eekoolla tarjolla kolme eri kampaamoa: kaksi Lappeenrannassa ja yksi Imatralla. Tarjoamme työskentelyyn nykyaikaiset tilat ja työympäristöt. Pääset luomaan elämänmakuisia kohtaamisia ja toteuttamaan omaa osaamistasi yhdessä osaavien ammattilaistemme kanssa. Tehtävässä voit olla jo alan kokenut ammattilainen tai juuri valmistumassa parturi-kampaajaksi.

Myyjän tehtävässä työpäiviisi kuuluu kaikki marketin työtehtävät kassan asiakaspalvelusta hyllyttämiseen. Aikaisempi kokemus katsotaan eduksi, mutta osaavien työkavereiden tuella ja hyvällä perehdytyksellä onnistut tehtävässäsi myös ilman aikaisempaa kokemusta. Positiivisella asiakaspalveluasenteella ja reippaalla työotteella pääset tehtävässä pitkälle. Sale-ympäristössä työskennellään itsenäisesti koko myymälässä, S-marketissa työkavereiden kanssa kaikkien myymälän tehtävien parissa ja Prismassa työskentelet pääsääntöisesti nimetyllä osastolla, kuten kassaosastolla. Emotionissa ja Sokoksella myyjällä tulee olla kosmetologin koulutus.

Tutustu työelämään ja tienaa

Tutustu työelämään ja tienaa on alle 18-vuotiaille peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, TELMA- ja TUVA-koulutuksiin osallistuville sekä lukiolaisille tarjottava mahdollisuus päästä kahden viikon (10 työpäivän) ajaksi tutustumaan työelämään. Voit tutustua yksittäiseen toimialaan kerran. Esimerkiksi siis kaupan alalle voit tutustua yhden kerran, mutta on mahdollista päästä toiselle toimialla, kuten ravintolapuolelle, tutustumaan toisenkin kerran.

Tutustujien työsuhteet sijoittuvat kesä-, heinä- ja elokuun ajoille. Työvuorot ovat 6 tunnin mittaisia ja ne sijoittuvat kello 8–18 välille. Mikäli sairastut tutustumisjakson aikana, voi työnantaja tarjota mahdollisuuden suorittaa puuttuvat työvuorot myöhempänä ajankohtana. Tutustumisjaksosta maksetaan kiinteä palkka, joka on vuonna 2024 yhteensä 395 euroa. Tämä palkka sisältää tutustumisjakson aikana kertyneen lomakorvauksen.

Kesäharjoitteluissa työvuorojen tehtävät sisältävät pääsääntöisesti esimerkiksi toimipaikan siisteydestä huolehtimista, hyllytystä, avustavia työtehtäviä ja asiakaspalvelua yhdessä muun työyhteisön kanssa.

Huomioithan, että tutustujille on Eekoolla oma erillinen haku. Täytäthän hakemuksen huolellisesti ja vastaat kaikkiin kysymyksiin. Tarkistathan, että esimerkiksi yhteystiedot ovat oikein. Toimipaikkoja valitessasi ota huomioon, että pääset varmasti kulkemaan kaikkiin vuoroihin. Eekoolla voit tutustua kauppoihin, liikennemyymälöihin ja ravintola-alaan.

Palkka

Maksamme työehtosopimuksen mukaisen palkan.

Esimerkkejä eri tehtävien tuntipalkoista:

Tutustu työelämään ja tienaa-ohjelman kiinteä palkkio vuonna 2024 on 395 euroa. Tämä sisältää lomakorvauksen.

Kaupan alalla 1.6.2024 alkaen ammattiin juuri valmistuneen palkka 13,44 € (esim. merkonomi tai tradenomi). Koululaisen palkka on 8,72 € ja harjoittelijan palkka 10,58 €. Harjoitteluaika on 1 vuosi ja koululaisen palkkaa voidaan maksaa kahdelta kuukaudelta.

Ravintola-alalla palkka määräytyy työehtosopimuksen mukaisesti työkuvan palkkaryhmän mukaan. Aputyöntekijät saavat palkkaryhmän 1 mukaisen korvauksen, joka on 0–2 vuoden työkokemuksella 11,16 €.

Pikaruokaravintoloissa ja niissä ravintoloissa, joissa ei tarjoilla yli 5,5 % vahvuisia alkoholituotteita tarjoilijoille maksetaan palkkaryhmän 2 mukainen palkka, joka on 0–2 vuoden työkokemuksella 11,38 €. Jos työskentelet kokkina tai tarjoilijana toimipaikassa, jossa tarjoillaan yli 5,5 % alkoholituotteita, tehtävä kuuluu palkkaryhmään 4, josta maksetaan 0–2 vuoden työkokemuksella 12,77 €.

Ravintola-alalla työsuhteen alussa on harjoitteluaika, joka on ammattiin valmistuneella kaksi kuukautta ja ilman ammatillista koulutusta 6 kuukautta. Harjoittelijan palkka on 80 % kyseisen työtehtävän mukaisesta 0–2 vuoden palkkataulukosta. Peruskoulun ja lukion oppilaalle voidaan maksaa koululaisen palkkaa enintään kahdelta kuukaudelta. Koululaisen palkka on 70 % tehtävänmukaisen palkkaryhmän 0–2 vuoden palkkataulukosta.

Ammattiin valmistuneet parturi-kampaajat saavat kaupan alan työehtosopimuksen mukaisen C-luokan palkan kokemusvuosien mukaisesti. Esimerkiksi juuri valmistuneella palkka on 13,71 €. Vielä opiskelevalle kuuluu harjoittelijan palkka 11,25 €.

Tuntipalkan lisäksi työntekijöille kuuluu työehtosopimuksen mukaiset palkkaa korottavat lisät (esim. ilta-, lauantailisät jne).

Palkan lisäksi henkilöstölle kuuluu S-ryhmän ja Eekoon kattavat, rahanarvoiset henkilöstöedut. Henkilöstö saa Bonusten lisäksi ostoetua S-ryhmän sekä yhteistyökumppaneiden tuotteista ja palveluista 3–25 % ympäri Suomen. Näiden rahanarvoinen etu on yhdeltä henkilöltä keskimäärin noin 145 euroa kuussa. Voit lukea lisää henkilökuntaeduista S-ryhmän nettisivuilta osoitteessa Miksi S-ryhmään töihin? – S-ryhmä (s-ryhma.fi)

Kurkkaa alla olevilta videoilta, millaista työ on eri toimipaikoissa